Problem z chłodzeniem - wariuje wskaźnik temperatury

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pero9
    Classic
    • 2009
    • 2

Witajcie !

Pare dni temu ze zdumieniem zobaczylem ze mam jakiz luzny do niczego nie podlaczny i sterczacy samotnie przewod w komorze silnika.

Znalazlem miejsce z kktorego sie odlamal i podlaczylem go ponownie, ale ciekawy jestem z czym wlasciwie jest polaczony i czy eksploatacja samochodu z taka usterka jest grozna dla silnika, lub powoduje inne komplikacje ?

Dolaczam fotke, zeby bylo wiadomo o co pytam

• msmisiek
    Classic
    • 2007
    • 3

witajcie jestem tu nowy i odrazu wpadam z problemem. Mam Octavie Combi 1.6 BFQ i już kolejny raz w ciągu 12 miesięcy mam kłopot z szalejaca wskazówką temperatury. np mimo iż silnik jest goracy to nadal pokazuje min temp. za chwile gwałtownie idzie na 90 a po kilku sekundach spada na zero potem sytuacja sie powtarza. miałem juz podobnie to okzało sie ze później padł zawór termostat. Różnica była taka że wtedy zawór był ciągle otwarty i sie nie dogrzewał teraz mam wrażenie ze może sie zagotować bo zawór jest chyba zamknięty. prosze o pmoc

Komentarz

• kurynio
      Ambiente
      • 2007
      • 166

wygląda na padnięty czujnik temp. silnika, bo chyba z tego co zrozumiałem nie przegrzewa się i osiąga max. 90 stopni, tylko często wskazówka zmienia swoje położenie

Komentarz

• msmisiek
        Classic
        • 2007
        • 3

a gdzie on sie znajduje czy na termostacie

Komentarz

• kurynio
          Ambiente
          • 2007
          • 166

Nie jestem pewien i nie wiem czynie wali mi się to z silnikiem AEE, ale powinien być w okolichach termostatu, tylko chyba bardziej z dolu, będzie chyba na obudowie jeden czujnik i jedna zaslepka.

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...