Było już dyskutowane i jak nie ma tego w opcjach alarmu to w komforcie się nie da.
Skrzynia biegów 1.6 AEE
Zwiń
X
-
Tez tak mam... Trzeba wtedy słabiej do lewego boku przyciskać dźwignie i wchodzi... Ale... z reguły to zjawisko ma miejsce gdy samochód ma pewna prędkości pozwalająca na wrzucenie dwójki. Jedynka jest dość krótka i tak naprawdę prawie zbędna bo jak auto się toczy to z dwójki żwawo [jak na AEE] jedzie... Niewiem czy tak ma być ale wiem że znajomy z AEE ma tak samo.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
W mojej [O2] 1.6 FSI od nowosci zdarzalo sie,ze nie mozna bylo wrzucic jedynki
gdy auto stalo w miejscu.Trzeba bylo delikatnie odpuscic sprzeglo i bieg wchodzil
bez problemu.
Oczywiscie probowalem to reklamowac,ale mechanik powiedzial,ze skrzynie w benzyniakach tak maja i zebym sie cieszyl,ze to nie silnik 1.6 102KM bo tam to
byly problemy ze skrzyniami !!!
pozdrawiam TTTMTato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Mam przejechane 142000 i nigdy mi się tak nie działo wcześniej. I bieg wchodzi bardzo ciężko, czasem to muszę ruszać z II biegu bo za cholerę w żaden sposób nie można wbić I biegu. Pojechałem na warsztat i gość mi powiedział, że to jest najprawdopodobniej kończące sie sprzęgło. Moim zdaniem to raczej nie możliwe, gdyż inne biegi by też Ciężko wchodziły! Boję się że to może synchronizator w skrzyni Naprawdę jest to bardzo dziwne..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707Nitami spinającymi obie części obudowy skrzyni biegów jak pamiętam....
Komentarz
-
Komentarz