Roleta siatka ochronna

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzela22
    Drive
    • 2009
    • 40

Roleta siatka ochronna

Miałem podobny przypadek w pasacie B3 td 1,9 chłodnica była zimna z ogrzewania też dmuchało zimne powietrze a woda w układzie się gotowała teraz już nie pamiętam jak do tego doszedłem ale był zatkany ten cienki przewód który dochodzi do góry naczynia wyrównawczego a dokładnie króciec na który jest on nasadzony,po udrożnieniu i dolaniu płynu wszystko wróciło do normy.
  • wojtass
    Rider
    • 2007
    • 473

Roleta siatka ochronna

Witam
    Mam pytanko Czy ktośz Was już zakładał tą siatkę ochronną. Jeśli tak to jak to się montuję. Chcę zakupić taką ponieważ mam zarejestrowany samochód na ciężarowy i jeżdże cały czas bez kratki ( ponoć nie trzeba już teraz ale dokładnie nie mam pojęcia czy to prawda ), a takie coś mogło by służyć za kratkę :wink:

[ Dodano: Wto 25 Gru, 07 20:55 ]
    a oto przykład jak to wygląda

Komentarz

• gachul
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 852

wojtass, kolego taka siatka nie zalatwi sprawy!!!!! U mnie w firmie byl taki przypadek...mielismy berlingo z taka siatka kupione kilka lat temu i bylo zarejestrowane jako ciezarowka... na pocztku roku w trakcie rutynowej kontroli zabrali nam dowod rej. i jeszcze dali sprawe do U.S o nieslusznie odliczony Vat zarowno od paliwa jak i przy zakupie auta... przepis mowi ze kratka ma byc zamontowana na stale bez mozliwosci demontazu... jezeli samochod masz na firme to stary lepiej nie ryzykuj i albo przerejestruj jako osobowy albo kup krate stalowa.
      gachul

czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum

Komentarz

• wojtass
        Rider
        • 2007
        • 473

hmmm no tak jak trafisz na " służbiste " to tak będzie. Ja już taki kupiłem tak więc nie grozi mi U.S jak co.
        A co z tym przepisem Trzeba jeszcze jeżdzić z ta kratą czy nie?

Komentarz

• hubert78
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1576

Zamieszczone przez wojtass
          hmmm no tak jak trafisz na " służbiste " to tak będzie. Ja już taki kupiłem tak więc nie grozi mi U.S jak co.
          A co z tym przepisem Trzeba jeszcze jeżdzić z ta kratą czy nie?
          TAK trzeba !!!! Kupiłeś (czy tam dostałeś jakkolwiek) auto jako ciężarowe i jako takie musi mieć TZW kratkę pomimo iż nie spełnia wymagań ciężarówki według US ( UrzSkarb) taki został wyprodukowany (tudzież zaadoptowany do ciężarówy ) i tak musi pozostać , no chiba że to zmienisz ( wyjęcie kratki , adaptacja na oso osobowy czyli badanie tecniczne i gonitwa po urzędzię :szeroki_usmiech ) powodzenie i szczęście konieczne dla szybkiego załatwienia sprawy

Komentarz

Pracuję...