przypominam, ze spot juz w ta srode
[O1] Demontaż rozrusznika
Zwiń
X
-
[O1] Demontaż rozrusznika
Witam wszystkich :lol: I mam pytanie czy ktoś już demontował rozrusznik ,a znając forum napewno tak :szeroki_usmiech .Chodzi mi czy dużo jest pracy i czy mogę go wymontować sam bez wiekszych przeszkód .Moja Octawka ma serce 1.9 TDI AGR.I gdzie znalezć nr tego rozrusznika.Za podpowiedzi z góry DZIEKI
-
-
witam wczoraj w swojej OC 01 1,8 demontowałem rozrusznik ponieważ było słychać zgrzyty chwilę po odpaleniu. Mechanik powiedział że trzeba zdemontować przeczyścić i posmarować, tak zrobiłem i narazie jest ok. Co do demontażu rozrusznika to jest on trochę pracochłonny bo dla dobrego dostępu trzeba zdemontować akumulator, podstawę pod akumulator i obudowę filtra powietrza. ROZRUSZNIK u mnie (BOSCHA) jest przykręcony na dwie śruby klucz 18 najlepiej nasadowy. Sruby są długie i rozpoczynaja się od nakrętek na klucz 13 po ich odkręceniu mamy dostęp do nich na klucz 18. Robiłem to pierwszy raz i zajęło mi to ok 3 godz. Jak wygląda rozrusznik i jak jest montowany najlepiej zobaczyć zdjęcia rozrusznika na allegro
POZDROZałączone pliki
Komentarz
-
-
Jak komuś się nie chce rozkręcać połowy auta to można podnieść lewy przód i od dołu odkręcić dolną śrubę od rozrusznika, a drugą z góry miejsca nie za wiele ale da się to zrobić bez odkręcania innych elementów.1,8T AGU RS Look
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=34565
Komentarz
-
Komentarz