Mały Problem??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mdo1
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 441

Mały Problem??

Zamieszczone przez grzechu
    nie wiem czy o to Ci chodzi:
    Listwa ozd. podsufitki Octavia org. najlepiej sprawdź nr katalogowy 1U6867617B Y20 - mam w cenie 49 zł
    Nie chodzi o czesci wewnatrz kabiny - chodzi o listwe na zewnatrz (to co widzisz na slupku przednim przy szybie frontowej na zewnatrz auta)

takiej niestety nie mam
  • chrisunm1
    Drive
    • 2006
    • 60

Mały Problem??

Dobry Wieczor wszystkim z OCP. Wiec posiadam Octawie 1.8T ARX 4x4 2001r. Problem jest w tym ,ze od pewnego czasu jak krece swoja octavie tak do 3000 tys. obrotow lub wyzej to tak jakby wyje,tzn. warczy cos w tym stylu.Nie wiem co jest grane, czy tlumik jest dziurawy czy dzieje sie cos z silnikiem.Wczesniej zmienialem Olej z 10w40 na podobno lepszy 0W40 castrola ale to chyba nie gra roli.Nie wiem czy to tez moze byc wina turbo,ale ono chyba nie warczy,tylko gwizdze. Ja joz mam powoli dosyc tego auta,(a sie w nim zakochalem od pierwszego spojrzenia) :lol: ,to tak jakbym jechal autem 10cio letnim.Czasem tez tez szarpnie jakby paliwa mialo braknac, powoli krew mnie zalewa.Prosze o pomoc, i za wszelka pomoc dziekuje z gory!Szczesliwego nowego roku dla calego OCP,pozdrawiam Hej!!! :diabelski_usmiech
    MOja czeszka

Komentarz

• iksik2
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2006
      • 844

Może sprzęgło? Zależy co to za wycie: mi kiedyś (w innym samochodzie) kamyczek wpadł pod taką metalową osłonę i w pewnym zakresie obrotów wpadał w rezonans co masakrycznie denerwowało i przeszkadzało..

Poza tym to podjedź na spota - we Wrocku są dosyć często i chłopaki/dziewczyny na pewno Ci pomogą (a przynajmniej spróbują - myślę że będzie to sporo skuteczniejsze niż zgadywanie na forum).
      o1 poszła w świat. 10 lat minęło jak jeden dzień

Komentarz

• jlupino
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 362

Zamieszczone przez chrisunm1
        Czasem tez tez szarpnie jakby paliwa mialo braknac, powoli krew mnie zalewa.
        Spróbuj zatankować Pb 98-mi pomogło i nie szarpie,a juz tez serwis boscha mnie na przepływke chciał naciągnąć.Co do wycia to nie mam pojecia.
        Jaro

Komentarz

• chrisunm1
          Drive
          • 2006
          • 60

Myslalem tez czy to moze plecionka zaczyna sie rozszczelniac???Pozdrawiam
          MOja czeszka

Komentarz

• jlupino
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 362

Zamieszczone przez chrisunm1
            Myslalem tez czy to moze plecionka zaczyna sie rozszczelniac???Pozdrawiam
            Moze być.Wjedź na kanał i sprawdż cały układ wydechowy to sie upewnisz.A czy jezeli przegazujesz na postoju do tych 3000rpm to tez warczy,czy tylko podczas jazdy?Moze spróbuj samochod(cały) podniesc na podnosniku załączyc np.5-ty bieg i wkrecic sie na te obroty,obserwując jednoczesnie co sie dzieje pod spodem auta i w ogóle zlokalizowac to wycie.
            Jaro

Komentarz

Pracuję...