Dzieki wielkie, chociaż z tego wylicznika wynika ze 18"dała by rade ale wole nie ryzykowac, w sumie 17 tez ladnie wyglada, tylko mam jeszcze pytanie czy przy profilu 45 strace duzo na komforcie, po pewnych przemysleniach zastanawiam sie tez nad sprezynami obnizajacymi o 35 przod i 40 tyl, w zwiazku z tym jakie beda plusy i minusy takich zmian! z góry dzieki za pomoc
Problem z kluczykiem scyzorykiem w O1
Zwiń
X
-
Problem z kluczykiem scyzorykiem w O1
Witam!
Posiadam dwa kluczyki scyzoryki i w jednym ostatnio padła mi bateryjka. Baterie wymieniłem, bo 5 minut roboty i mały koszt. Kluczyk ten działał moze z 2 tygodnie, po czym dzis okazało sie ze nie otwiera samochodu. Jak nacisne przycisk od ryglowania, czy rozryglowania, to zapala sie dioda w pilocie, ale samochód nie reaguje, mozna go otworzyc tylko przez wlozenie kluczyka w dzwi lub do stacyjki, przekładałem w nim baterie i tez tak samo. Drugi kluczyk, który nie był uzywany działa dobrze.
Mysle ze mógł sie on rozprogramowac i teraz pytanie w jaki sposób zaprogramowac go z powrotem???
-
-
Pewny przepis:
dobry kluczyk wkładasz do stacyjki i włączasz zapłon, ten kluczyk "zgubiony" wkładasz do wkladki drzwi kierowcy, przekręcasz jakbyś zamykal drzwi i później naciskasz przycisk zamknij, teraz ruch tak jakbyś otwierał i jak wróci do pozycji wyjściowej, to naciśnij otwórz i po klopocie
Komentarz
-
-
o w dupe, to nie wiem, zawsze działało na bank, jeżeli chodzi to tę przywieszkę, to pod czarnym kwadracikiem (zdrapką) jest czterocyfrowy kod potrzebny do zakodowania samego kluczyka kod immonilisera, by rozpoznawał, że kluczyk jest uprawniony do uruchomienia silnika. Nie pamiętam, ale chyba do zakodowania samego pilota, to chyba nie
ale to dziwne, że ta metoda nie dziala, w momencie przekecania kluczyka we wkładce naciskasz pilot, czy jak juz wróci do pozycji kiedy go wkładasz, bo trzba nacisnąc dopiero wtedy kiedy sie cofnie
Komentarz
-
-
@kurynio
Próbowalem juz rozne metody i te ze jak sie cofnie kluczyk i jak go bede trzymac do oporu, zadna nie działa, chyba faktycznie zostal mi VagCom i sprawdzenie czy jest zakodowny.
Dziwna sprawa jest to ze dzialał z dobre 2 - 3 tygodnie, jedynie dzis mój tata pojechał cos zalatwic i jak zamknał samochód na miescie, to juz go zdalnie nie mógł otworzyc, jednyni kluczykiem.
Komentarz
-
-
no ja mam podobny problem tylko ze tj zwykly kluczyk. Poprzez nacisniecie przycisku do otwierania drzwi, rownoczesnie wyl alarm!! Jak chce otworzyc przez zamek to mi wyje i nie mam jak go wyl!!!! Dodatkowy problem to brak drugiego kluczyka :evil: Bateria napewno jest dobra bo zostala wymieniona. Macie moze jakis pomysl?? Plisss :P
Komentarz
-
Komentarz