Problem z kluczykiem scyzorykiem w O1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grzany_rem
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 58

Dzieki wielkie, chociaż z tego wylicznika wynika ze 18"dała by rade ale wole nie ryzykowac, w sumie 17 tez ladnie wyglada, tylko mam jeszcze pytanie czy przy profilu 45 strace duzo na komforcie, po pewnych przemysleniach zastanawiam sie tez nad sprezynami obnizajacymi o 35 przod i 40 tyl, w zwiazku z tym jakie beda plusy i minusy takich zmian! z góry dzieki za pomoc
    !*GRZANY*!
  • rollcage
    Ambiente
    • 2006
    • 168

Witam!

Posiadam dwa kluczyki scyzoryki i w jednym ostatnio padła mi bateryjka. Baterie wymieniłem, bo 5 minut roboty i mały koszt. Kluczyk ten działał moze z 2 tygodnie, po czym dzis okazało sie ze nie otwiera samochodu. Jak nacisne przycisk od ryglowania, czy rozryglowania, to zapala sie dioda w pilocie, ale samochód nie reaguje, mozna go otworzyc tylko przez wlozenie kluczyka w dzwi lub do stacyjki, przekładałem w nim baterie i tez tak samo. Drugi kluczyk, który nie był uzywany działa dobrze.

Mysle ze mógł sie on rozprogramowac i teraz pytanie w jaki sposób zaprogramowac go z powrotem???

Komentarz

• rollcage
      Ambiente
      • 2006
      • 168

Aha czyli rozumiem ze trzeba miec do tego Vaga??? i nie ma czegos w ojczystym jezyku???

W takim razie bede musiał sie udac do jakiegos magika od gruy VW :|

Komentarz

• shado
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 5315
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dołączyłem opisy w PL. Jakbyś miał problemy z odczytaniem to daj znać na PW. Możesz spróbować "chałupniczych" sposobów bez kompa, ale one nie zawsze działają. U mnie w Fabii nie zadziałały. Opis masz w pliku immo1->Pilot zdalnego sterowania alarmu/centralnego zamka-> programowanie
        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• rollcage
          Ambiente
          • 2006
          • 168

Noo niestety próbowałem i zero odzewu... w takim razie nic innego jak próbowac komputerem. Ciekawe ile taka zabawa kosztuje w ASO, a moze zna ktos jakiegos dobrego znawce tematu w Jeleniej Górze lub okolicach???

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rollcage, pogadaj z kimś kto ma kabelek. Najlepiej podjedź na jakiegoś spota.

Komentarz

• macieks
              Rider
              S_OCP Member
              • 2005
              • 469
              • Octavia III (5E3)
              • CJZA 1.2 TSI 105 KM

rollcage, nie wiem czego próbowałeś ale w mojej instrukcji jest opis zsynchronizowania kluczyka: nacisnąć dowolny przycisk w kluczyku i w ciągu minuty otworzyć samochód kluczykiem (recznie - przez zamek)
              Była: O1 1.6 MPI
              Jest: O3 1.2 TSI

Komentarz

• rollcage
                Ambiente
                • 2006
                • 168

Dzieki @macieks ale tez mam tak napisane w instrukcji. niestety samochód nie reaguje na przyciski tego kluczyka.

Komentarz

• kurynio
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 166

Pewny przepis:

dobry kluczyk wkładasz do stacyjki i włączasz zapłon, ten kluczyk "zgubiony" wkładasz do wkladki drzwi kierowcy, przekręcasz jakbyś zamykal drzwi i później naciskasz przycisk zamknij, teraz ruch tak jakbyś otwierał i jak wróci do pozycji wyjściowej, to naciśnij otwórz i po klopocie

Komentarz

• rollcage
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 168

@kurynio

Próbowalem nawet 5 razy i dalej to samo.

mam pytanie czy ta zawieszka która dostałem z kluczykami i samochodem jest potrzeba przy programowaniu komputerem???

Komentarz

• shado
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 5315
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

rollcage, tu masz jeszcze po polsku procedurę kodowania za pomocą VAG-COMa:

Znajdź kogoś z kabelkiem i pożycz albo sam kup kabelek. Wyjdzie Ci taniej kupić kabelek niż płacić w ASO.

Komentarz

• kurynio
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 166

o w dupe, to nie wiem, zawsze działało na bank, jeżeli chodzi to tę przywieszkę, to pod czarnym kwadracikiem (zdrapką) jest czterocyfrowy kod potrzebny do zakodowania samego kluczyka kod immonilisera, by rozpoznawał, że kluczyk jest uprawniony do uruchomienia silnika. Nie pamiętam, ale chyba do zakodowania samego pilota, to chyba nie

ale to dziwne, że ta metoda nie dziala, w momencie przekecania kluczyka we wkładce naciskasz pilot, czy jak juz wróci do pozycji kiedy go wkładasz, bo trzba nacisnąc dopiero wtedy kiedy sie cofnie

Komentarz

• rollcage
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 168

@kurynio

Próbowalem juz rozne metody i te ze jak sie cofnie kluczyk i jak go bede trzymac do oporu, zadna nie działa, chyba faktycznie zostal mi VagCom i sprawdzenie czy jest zakodowny.

Dziwna sprawa jest to ze dzialał z dobre 2 - 3 tygodnie, jedynie dzis mój tata pojechał cos zalatwic i jak zamknał samochód na miescie, to juz go zdalnie nie mógł otworzyc, jednyni kluczykiem.

Komentarz

• shado
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 5315
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kurynio, niestety nie zawsze działa. U mnie na Fabii ten sposób niestety też nie zdał egzaminu. Kluczyk odpala auto, ale nie otwiera/zamyka drzwi. Też będę musiał próbować kabelkiem, ale coś mi laptop szaleje i nie działa mi transmisja po COM.

Komentarz

• karl
                              Classic
                              • 2007
                              • 11

no ja mam podobny problem tylko ze tj zwykly kluczyk. Poprzez nacisniecie przycisku do otwierania drzwi, rownoczesnie wyl alarm!! Jak chce otworzyc przez zamek to mi wyje i nie mam jak go wyl!!!! Dodatkowy problem to brak drugiego kluczyka :evil: Bateria napewno jest dobra bo zostala wymieniona. Macie moze jakis pomysl?? Plisss :P

Komentarz

Pracuję...