wymiana przegubu 1.8 agn oI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • danielglx
    Classic
    • 2007
    • 23

wstaw jeszcze TUTAJ od gnoma osob sie tam przewija i zazwyczaj wiele z nich pomaga
  • LuKaS łomża
    Ambiente
    • 2006
    • 117

mam pytanie czy na naszym forum jest temat z fotorelacja z wymiany przegubu zewnetrznego w oI 1,8 z prawej strony badz z jakies wskazowki jak sie do tego zabrac z gory dziekuje za pomoc
    AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

• marekzu
      L&K
      • 2007
      • 1412
      • Superb II combi (3V5)

jak sie bawisz w mechanike to prosta sprawa - luzujesz nakretke , spinasz sprezyne , odkrecasz dolny sworzen , nakretka do konca , odkrecasz gore , wyciagasz kolumne , wymieniasz przegub i heja w druga strone

Komentarz

• LuKaS łomża
        Ambiente
        • 2006
        • 117

Już zrobiłem rozkręciłem przegub od flanszy przy skrzyni potem zdjąłem kolo odkręciłem nakrętkę stuknąłem młotkiem przegub wylazł, zbiłem go z półosi włożyłem nowy i jest oki. Moglem zrobić parę fotek może by sie komuś przydało jedyny problem to była nietypowa nakrętka trzymająca przegub bodajże 12 Kątna bez klucza sie nie obędzie. Oczywiście lepiej by było wyjąc półoś wogóle ,na zewnątrz ale za dużo rozkręcania tak tez dobrze idzie jak ktoś ma trochę sprytu. A proponuję obrazu dokupić 2 opaskę zaciskowa kulkową bo ta co dają w zestawie jest kiepska do zaciskania a kulowa jak trytytytka działa. Jak będę miał chwilę to zorbie dokładny opis jak to zrobiłem bez rozkręcania pół przodu. Jeśli ktoś stwierdzi ze to się może przydać .
        AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

Pracuję...