Ranking.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • adamkrak1
    Drive
    • 2009
    • 59

Ranking.

Witam wszystkich
    Chcę założyć do mojej Octavii koła 16" z oponami 205/55 R16
    I tu dwa pytania
    1. Jak się jeździ na takich oponach. Chodzi mi o spalanie przy porównaniu do standardowych 195/65R15 oraz komfort prowadzenia tzn. czy nie "pływa" w koleinach
    2. Jakie ET kół 16" powinno być prawidłowe, czy ET35 będzie ok ? nie ukrywam, że chciałbym aby fajnie się prezentował a im mniejsze ET tym koło bardziej na zewnątrz
    AdamKrak Pierwszy
  • pic2ek
    Rider
    • 2007
    • 624

Ranking.

przebuszowałem forum w poszukiwaniu nazwę to "rankingu" najlepszych rzeczy do naszych skód. chodzi mi elementy zawieszenia, elemnty układu hamulcowego, itd. itd. czy nie mozna zrobic takiego rankingu? ze kto chce bedzie wystawiał ocenę czy jest z takich czy takich rzeczy zadowolony czy nie, tak samo ma sie rzecz z warsztatami, zeby nie trzeba było szukac po całym forum, tylko podzielic: wawa - forumowicze beda wpisywac gdzie robia swoje szkodniki, czy sa zadowooleni bardzo czy mniej, uczula na co zwracac uwagę w danym zakładzie, ze np. do tego sie przykladaja a na to to trzeba im zwrocic uwagę. pozwoli to innym uzytkownikom w przyszlosci bardzo, a moze bedzie mozna dla OCP wynegocjowac jakies rabaty dla najlepszego warsztatu? tak samo zrobic w łodzi i w innych miastach. taki podział według miast, ale z czesciami też cos takiego zrobic. Kupic mam zamiar szkodnika a mysle juz o wymianie zawieszenia czy układu hamulcowego. i nie moge znalezc co by było najlepsze, wiem ze sa rozne gusta - ale opinie duzej ilosci uzytkownikow w jednym miejscu nie tylko mi by pomogły. tak mi sie wydaje, wykonanie moze byc zupelnie inne, ja rzucilem tylko koncepcje

[ Dodano: Pią 04 Sty, 08 08:48 ]
    no wlasnie - szukam dobrego warsztatu w łodzi, co z tego ze znajde post typu: dobry warsztat jest tu i tu, jak post jest z lutego zeszłego roku. a moze zakład sie "spieprzył"? i jzu nie warto dawac tam szkudnika?

Komentarz

• Geralt
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 589

co chesz zrobic z autem? (mam dobry warsztat ale nie do wszystkiego polece)
      pozdrawiam
      Adam W.

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

Co do warsztatu to jest przecież dział w którym polecamy takowe. Zajrzyj tam i pewnie cos znajdziesz.
        Czarny Elegance

Komentarz

• paf
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3140

pic2ek, poza tym nie oczekuj cudów od naszego forum (mimo że jest cudowne )
          przecież Tworzą je ludzie - Ty, ja i wiele innych osób - samo się coś takiego nie pojawi - dobre pomysły są dobre ale powinno za nimi iść przemyślenie kto i kiedy mógłby to zrobić.

to co proponujesz jest u nas na całym forum - fakt może nie uporządkowane idealnie ale rosnącego ciągle zbioru wiedzy przeplatanego dyskusjami nie miałby IMO kto porządkować.

Komentarz

• pic2ek
            Rider
            • 2007
            • 624

no rzucilem takie hasło, faktycznie warsztaty są, ale czemu nie pogrupowac tego wg miast tylko wsio na jedno kopyto? jest lepiej, milej i przyjemniej jak cos jest w jednym miejscu a nie za bardzo tego trzeba szukac.
            mowisz przemyslenia - ok, ale zrobic? tzn ja mialbym to fizycznie zrobic? tak mam to rozumiec? niestety nie znam sie na robieniu stron internetowych, przeciez ktos ta strone robi wiec chyba nie ma wiekszego problemu.
            no takie ssa moje przemyslenia bo buszowaniu tutaj.

Komentarz

• Geralt
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 589

pic2ek, wciaz nie odpowiedziales na moje pytanie :?
              pozdrawiam
              Adam W.

Komentarz

• pic2ek
                Rider
                • 2007
                • 624

no ale czesci jakie uzytkownicy polecaja i pogrupowane tez powinny byc: forum techniczne:dział zawieszenie auta, i podgrupy: polecane materiały, nie polecane, problemy techniczne, dział dotyczący hamulcow: polecane rzeczy , nie polecane. problemy. tak to sobie mniej wiecej wyobrazam naprzykład.

[ Dodano: Pią 04 Sty, 08 14:34 ]
                Geralt - no mysle wlasnie o zawieszeniu, zmienic tarcze, klocki, no i jeszce pare rzeczy, itd. sa to moze pierdoły ale ja nie chce oddac auta, gdzie cos jest sspieprzone, cos urwane, cos gdzies leci, byłem swiadkiem juz wiele razy takich sytuacji, czy to swoje prywatne auta czy firmowe. PŁACĘ I WYMAGAM! nie będę sie targował bo dziada nie będę z siebie robił - chce być zadowolony w 100%.
                wlasnie poza tym znow mnie czeka dosc duzo buszowania, i pewnie pytanie na forum jakie elementy na zawieszenie dac, jakie klocki i tarcze jkies wzmocnione, itd. jechac raz i zdzich, aaa poza tym bede musiał wymieni rozrząd, tez chce zeby to zrobili dobrze i solidnie a nie puszczac na forum post, : POMOZCIE bo cos spieprzone i nie wiadomo co.

Komentarz

• Geralt
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 589

DAMAR - w Łodzi na Rzgowskiej niedaleko (150m) ulicy Kurczaki tel do wlasciciela - Marka - wysle ci na priv, powolaj sie na mnie (powiedz ze od Adama - jego nadwornego informatyka a troszke lepiej Cie potraktuje). Tylko drobna uwaga: umow sie na rano (na 9:00) i dodaj 1~2h do terminu odbioru auta, sugeruje od razu ustalic wstepna cene.
                  pozdrawiam
                  Adam W.

Komentarz

Pracuję...