Demontaż tapicerki z tylnych drzwi- jak to zrobic???
Witam. Chcialem sie dowiedziec jak zdemontowac tapicerke tylnych drzwi, aby dostac sie do glosnika wysokotonowego w klamce???Jakis opis tej operacji bym prosil lub moze jest jakis inny sposob zeby sie dostac do tego glosnika i go wyciagnac...
Pozdrawiam
Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm
nie musisz tapicerki ściągać wystarczy ten czarny plastik do okoła klamki wyciągnąć jest na zatrzaskach i masz głośnik na wierzchu
[ Dodano: Sob 05 Sty, 08 21:46 ]
plasyik w drzwiach od rączki ściągasz odkrecasz śruby pod nim następnie śróbki do okoła drzwi i do góry boczek delikatnie bo jeszcze linkę z zaczepu należy zrzucić
jak to sie ładnie i łatwo pisze :szeroki_usmiech a juz zdecydowanie trudniej robi.
techniczna uwaga: jak będziesz tapicerkę, to najpierw potrzymaj auto kilka godzin w ciepłym pomieszczeniu. jak zabierzesz się za to od razu po wprowadzeniu na warsztat(garaż)prosto z zimna to masz duże szanse połamac zatrzaski właśnie wokół obudowy tweetera.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Xan86, uważaj jak będziesz demontował jakiekolwiek plastiki, a auto stało na mrozie. Ja tak demontowałem kilka dni temu w Fabii (stała kilka dni nie jeżdżona w nie ogrzewanym garażu) i kilka plastików (dokładnie 3) pękło mi po prostu w rękach mimo, że nie używałem dużej siły. Stały się po prostu bardzo kruche pod wpływem niskiej temperatury.
koja86, a czy ja napisałem cos innego niż Ty?
pewnie, ze dobrze napisałeś. trzeba go ściągnąć. tylko, że jego ściągnięcie jest nad wyraz upierdliwe - i stąd mój koment: łatwo sie pisze a robi zdecydowanie trudniej.
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz