Tych tematów była już masa. Poprawia się po wyłączeniu zapłonu? Masz VAG-a albo ktoś znajomy ma vaga? Odepnij przepływkę i zobacz czy mu się polepszy...resztę magicznych przepisów znajdziesz w dziale szukaj :P .
tylnie tarcze hamulcowe O1 4x4
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
tylnie tarcze hamulcowe O1 4x4
witam
mam male czysto techniczne pytanko,
jak jest roznica w tylnich tarczach hamulcowych zwykłej O1 a O1 combi z napedem 4x4 (rocznik 2000).
bo po malu zastanawiam sie nad wymiana i widze ze sa sprzedwane np. na allegro czy to w serwisie jako rozniace sie od siebie. (4x4 drozsze
)
pozdrawiam
-
Różnica w wielkości:
normalna octa- 232x9
octa 4x4 - 239x9
Komentarz
-
...o ile mnie pamiec nie myli to zwykla O1 ma 232mm, 4x4 ma 239mm a RS 256mm.
[ Dodano: Sro 09 Sty, 08 10:43 ]
...do tego 4x4 ma inne jazma, stosujac to w osce trzeba miec dystanse.
Komentarz
-
A do tego mogą się różnić otworami. U mnie był kłopot, bo rozmiarówka pasowała, a otwory nie. najlepiej dobrać po nr nadwozia
Komentarz
-
Komentarz
-
Maicrosoft bob może mieć racje. Leżą u mnie w garażu 2 tarcze taroxa na tył i nie mogłem ich założyćZamieszczone przez bobA do tego mogą się różnić otworami. U mnie był kłopot, bo rozmiarówka pasowała, a otwory nie. najlepiej dobrać po nr nadwozia
mowa oczywiście o 232mm
Komentarz
-
:diabelski_usmiech :helm :haha: żeby Maicroft, był miękki to nie powiemZamieszczone przez elemenateurMaicrosoft
Komentarz
-
Zamieszczone przez djczaselemenateur napisał/a:
Maicrosoft
żeby Maicroft, był miękki to nie powiem
ops:
ops:
ops:
wybacz Maicroft :wink:
Komentarz
-
a dziekuje Kolegom za odp, teraz to juz wszystko jasne,
mam jeszcze pytanie, przy jakim przebiegu wymienialiscie (oryginalne) tylne tarcze?
Komentarz
-
wirach, jeden przejedzie wiecej, drugi mniej
wymienia sie generalnie, jak juz sa cienkie :twisted:
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz
-
Ja tyły wymieniam co około 30kkm do 50kkm ale ja mam nawiercano nacinane tarcze i klocki EBC więc tak ma być.
Komentarz
-
misiek wiem ze tu nie ma co oszczedzac bo sie mozna potem przejechac ale pytam tak orientacyjnie bo nie wiem czy te tarcze były u mnie wymieniane czy sa to jeszcze fabryczne (maj tylko symbole VW i Audi i nr katalogowy czesci)
Komentarz
-
wirach, jaki masz przebieg?
Ponadto numery audi itd ... nie swiadcza ze czesc jest fabryczna. Mozliwe ze byly wymienione przez poprzedniego wlasciciela, a wstawil czesc identyczna

Komentarz
-
Wg ETKi nr tarczy tylniej dla 4x4 to 1J0 615 601 D - jest to 239X9 5x100, oraz klocków hamulcowych 1J0 698 451 F.
To że jest na nich znaczek tylko Audi, czy VW a niema Skody to nie ma to większego znaczenia.
Komentarz
-
no na obecna chwile jest 104tys, a tarcze juz "zjechane" wiec nie wiem czy to oryginaly (moim zdaniem malo realne) czy wymienione na czesc serwisowa tylko ze na tarczy niema danych producenta, a jak to wyglada u Was?
Komentarz
-
U mnie sa bebenkiZamieszczone przez wiracha jak to wyglada u Was?
Nalatane juz 154 tysiaki... wiec pora na wymiane ... ale na tarcze

Komentarz
-
Tarcze tylnie mają u mnie około 100kkm i już pomału się nadają do wymiany.
Komentarz
-
aha, czyli mozliwe ze i u mnie sa jescze oryginaly,
kończąc temat dziekuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam.
Komentarz
Komentarz