Witam
Wczoraj dopadł mnie problem dość częsty w O1 z tego co czytałem, a mianowicie zepsuł się czujnik w zamku ale klapy :shock: Z tego co widziałem kilka tematów, nawet fotorelacje to dotyczyło zamków drzwi najczęściej kierowcy i pasażera. Tylko dziwne jest to, że przeważnie jak psują się te czujniki to nie zapala się lampka na suficie, a tutaj pali się cały czas lampka w bagażniku i na suficie. Narazie musiałem odłączyć kabel od tego czujnik bo auto widziało, że cały czas jest otwarty i nie chciał go zamknąć. I teraz moje pytanie czy ktoś naprawiał ten czujnik w zamku klapy?
Pozdrawiam
Elektroautomatyka okrętowa
Non progredi est regredi!
:shock: Tak jak myślałem tanie to nie będzie. Ja też spróbuje coś z tym wykombinować ale to jak się zrobi cieplej :wink: Tak już myslałem może poszukać gdzieś na giełdzie albo szrocie samą tą częśc zamka gdzie jest czujnik wraz z tym mechanizmem do zatrzaskiwania klapy, bo widzę że to jest oddzielnie. Można to osobno wyciągnąć bez rozmontowywania całego zamka. Jak coś wykombinujesz to daj znać.
Elektroautomatyka okrętowa
Non progredi est regredi!
Witam
Mam ten sam problem niedawno padł mi ten czujnik
W serwisie powiedzieli mi że kosz ok 80 pln + czekanie 2 tygodnie bo nie mają na stanach
czy ktoś jakoś to może ominął
pozdrawiam
Komentarz