a ja mialem nadzieje ze ktos mi powie ile do setki i przy ilu koniach mozna miec
króciec dolotowy ? czy to poprawna nazwa ?
Zwiń
X
-
króciec dolotowy ? czy to poprawna nazwa ?
witam.
moje pytanie dotyczy części która wg ksiażki pt. "sam naprawiam auto skoda octavia" nazywa sie króciec dolotowy. problem jest taki że pod ta nazwa nie moge nic na ten temat znaleźć. prosiłbym żebyście rzucili okiem na zdjęcie tej rzeczy i moze podpowiedzieli mi jakaś inna nazwę żebym mogł to jakoś poszukać albo sami wiecie a moze ktoś ma takowa do sprzedania ? może ktos zna też orientacyjną cene ?
moja skoda to Octvia 1,9 SDI rok 2002.
pozdr. i dzieki
tomek
-
-
spacedrama, Jeśli dobrze widzę,to chodzi Ci o część oznaczoną nr.10?Jeśli tak,to jest to czujnik masy powietrza,czyli popularnie zwana przepływką,a konkretnie to obudowa tegoż,bo sam czujnik siedzi w środku i z niego widać jedynie gniazdo do podłączenia wtyki z przewodami.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
spacedrama, ten króciec dolotowy zaznaczony na twoim zdjęciu nazywa się rura ssąca filtra powietrza, a także używana jest nazwa kierownica powietrza lub prowadnica ssąca powietrza.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
ta część nie będzie miała ściśle określonej nazwy, po której każdy zatrybi, że chodzi akurat o tą a nie o inną. Jest to po prostu rura ssąca powietrze do filtra - pobór powietrza. I tylko tak , opisowo pewnie dogadasz sie z handlarzami ws kupna tego elementu.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
Komentarz