Przycisk recyrkulacji powietrza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sperow
    Classic
    • 2005
    • 8

Zgadza się.
    Prawidłowy rozmiar to 225x18x40 ... wiec nie dziwie się, że na 245 ledwo co jeździsz. Taki rozmiar faktycznie może bardzo utrudniać jazdę.
  • maciek
    Ambiente
    • 2005
    • 172

Dziś rano zauważyłem, że w moim autku przestał działać obieg zamknięty powietrza. Przycisk włącznika nie "zazębia" lecz odskakuje do pozycji wyjściowej i to niezależnie od kierunku nawiewu (wcześniej tak samo było przy nawiewie skierowanym bodajże na szybę), nie zapala się też jego podświetlenie.
    Miał ktoś kiedyś podobny problem? Będe wdzięczny za wszelkie sugestie rozwiązania.
    Być może poprostu coś nie łączy po tylnej stronie panelu regulacji temperatury, z tym że nie bardzo wiem jak go wyjąć...
    Czy ktoś z Was wyjmował już ten panel (ręczny - bez climatronica)? Jeśli tak, to odrazu pytanie czy dużo z tym zabawy, czy może lepiej oddać auto w ręce jakiegoś mechaniora - choć wolałbym tego uniknąć, bo oni nie lubią grzebać w takich drobiazgach, wolą wymieniać i kasować ciężkie pieniądze...
    Pozdro!!!
    OCTAVIA '01

Komentarz

• luky8
      Rider
      S_OCP Member
      • 2004
      • 623

no jak masz nawiew na przednią szybe ustawiony to obieg zamknięty ci sie nie włączy,
      co do demontażu t ozdejmujesz ta plastikową ramke (najlepiej od dołu zacząć od popielniczki) i pod spodem są wkręty na gwiazdke, wykręcasz i wyciągasz to do siebie, chyba ze dojdziesz do tego od razu, co tam nie trybi,
      powodzenia,,,, :diabelski_usmiech
      Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• maciek
        Ambiente
        • 2005
        • 172

Właśnie też tak myślałem, że w ten sposób da się to wyjąć, jednak po odkręceniu tych wkrętów panel daje się ruszyć... ale tylko w strone wnętrza kokpitu. Do tego nie da się go w prosty sposób (bez odpinania tych cięgien z tyłu) obrócić tak aby zmieścił się w tą szczeline. Chyba że są jakieś triki, których nie znam...
        Z zewnątrz wszystko wygląda oki, ale niestety obieg nie bangla w żadnej konfiguracji tych pokręteł.
        OCTAVIA '01

Komentarz

Pracuję...