[O1] Problem z wtryskami LPG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • faja72
    Classic
    • 2007
    • 5

Przyjechałbyś to byś zobaczył.

hej chłopaki proponuje jakiegos zorganizowanego spota podlaskiego na wysokim poziomie !! :twisted:
  • dlpohil
    Classic
    • 2006
    • 11

… od niedawna zauważyłem nieszczelność jednego z wtryskiwaczy LPG.
    Objawiało się to syczeniem gazu spod pokrywy silnika i "małym wybuchem i ogniem" spod machy i wylotów powietrza w środku samochodu. Pewnie jest tam jakaś uszczelka, ale nie wiem czy laik powinien się za to zabierać.

Jak można to naprawić i ile to będzie kosztować?

ps.
    byłem już w jednym z pobliskich warsztatów LPG ale odesłali mnie z kwitkiem (Głogów autoryzowany przedstawiciel Eko Alma),
    instalacja BRC zakładana w 1999 wrocław Eko Alma skoda octavia 1.6L AKL
    Załączone pliki
    ©koda Octavia Combi 1,6-SR AKL '99 74kW(101KM)/145Nm

Komentarz

• FocusPocus
      Drive
      • 2007
      • 52

Ja uważam że laik to nie powinien się do tego zabierać. Z drugiej strony co to za gazownicy co Cię "z kwitkiem odesłali"?? Tu nie ma żartów. Albo zmień warsztat, albo duś ich i niech zrobią - w końcu to ich zawód. Poza tym czy sprawdzili Ci chociaż szczelność? Jeżeli tak i odesłali Cię z nieszczelną instalacją, to omijaj z daleka ten zakład...
      Octavia II Ambiente 1,6 MPI (75kW/102KM) + LPG LandiRenzo Omegas
      Navi & CB on board ;-)

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

FocusPocus, a co po sprawdzeniu szczelności samo sie niby miało naprawić?? Co mieli sprawdzać, jeśli klient przyjeżdża i pokazuje gdzie ma nieszczelność. Jeśli nie wiedzieli jak maja to usunąć, to może i dobrze, że paluchów tam nie pchali. Nie wszyscy muszą się na wszystkim znać. najprawdopodobniej jest to albo Just heavy, albo Fly injection. i wcale się nie dziwię, że nie ruszyli tego, bo ja jak to widzę to mam taki odruch warunkowy: proszę do siedziby importera : Czakram Tarnow się udać.
        a koledzedlpohil, to radzę do czasu usunięcia usterki zrezygnować z jazdy na LPG, szczególnie ze względu na te :" "małym wybuchem i ogniem" spod machy i wylotów powietrza w środku samochodu".
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• FocusPocus
          Drive
          • 2007
          • 52

Zamieszczone przez huwe
          a co po sprawdzeniu szczelności samo sie niby miało naprawić??
          wiadomo przecież że nic się samo nie naprawi, ale myślę że powinni w takim przypadku odłączyć instalację i jeżeli się rzeczywiście na tym nie znają (ale kolega pisał że w tej firmie montował instalację) to powinni go skierować do kogoś kto może się na tym znać... Np do przedstawiciela importera.
          Octavia II Ambiente 1,6 MPI (75kW/102KM) + LPG LandiRenzo Omegas
          Navi & CB on board ;-)

Komentarz

• SuchyX
            L&K
            S_OCP Member
            • 2007
            • 1170

dlpohil, Szkoda że nie jesteś bliżej moich rejonów lub warszawy to bym Ci podał namiar na konkretnych serwisantów LPG. Lepiej odłącz instalacje LPG i jeździj na gazie do czasu naprawy usterki i zakręć zawór od gazu przy baku.
            Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
            Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka

Komentarz

Pracuję...