… od niedawna zauważyłem nieszczelność jednego z wtryskiwaczy LPG.
Objawiało się to syczeniem gazu spod pokrywy silnika i "małym wybuchem i ogniem" spod machy i wylotów powietrza w środku samochodu. Pewnie jest tam jakaś uszczelka, ale nie wiem czy laik powinien się za to zabierać.
Jak można to naprawić i ile to będzie kosztować?
ps.
byłem już w jednym z pobliskich warsztatów LPG ale odesłali mnie z kwitkiem (Głogów autoryzowany przedstawiciel Eko Alma),
instalacja BRC zakładana w 1999 wrocław Eko Alma skoda octavia 1.6L AKL
Ja uważam że laik to nie powinien się do tego zabierać. Z drugiej strony co to za gazownicy co Cię "z kwitkiem odesłali"?? Tu nie ma żartów. Albo zmień warsztat, albo duś ich i niech zrobią - w końcu to ich zawód. Poza tym czy sprawdzili Ci chociaż szczelność? Jeżeli tak i odesłali Cię z nieszczelną instalacją, to omijaj z daleka ten zakład...
Octavia II Ambiente 1,6 MPI (75kW/102KM) + LPG LandiRenzo Omegas
Navi & CB on board ;-)
FocusPocus, a co po sprawdzeniu szczelności samo sie niby miało naprawić?? Co mieli sprawdzać, jeśli klient przyjeżdża i pokazuje gdzie ma nieszczelność. Jeśli nie wiedzieli jak maja to usunąć, to może i dobrze, że paluchów tam nie pchali. Nie wszyscy muszą się na wszystkim znać. najprawdopodobniej jest to albo Just heavy, albo Fly injection. i wcale się nie dziwię, że nie ruszyli tego, bo ja jak to widzę to mam taki odruch warunkowy: proszę do siedziby importera : Czakram Tarnow się udać.
a koledzedlpohil, to radzę do czasu usunięcia usterki zrezygnować z jazdy na LPG, szczególnie ze względu na te :" "małym wybuchem i ogniem" spod machy i wylotów powietrza w środku samochodu".
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
a co po sprawdzeniu szczelności samo sie niby miało naprawić??
wiadomo przecież że nic się samo nie naprawi, ale myślę że powinni w takim przypadku odłączyć instalację i jeżeli się rzeczywiście na tym nie znają (ale kolega pisał że w tej firmie montował instalację) to powinni go skierować do kogoś kto może się na tym znać... Np do przedstawiciela importera.
Octavia II Ambiente 1,6 MPI (75kW/102KM) + LPG LandiRenzo Omegas
Navi & CB on board ;-)
dlpohil, Szkoda że nie jesteś bliżej moich rejonów lub warszawy to bym Ci podał namiar na konkretnych serwisantów LPG. Lepiej odłącz instalacje LPG i jeździj na gazie do czasu naprawy usterki i zakręć zawór od gazu przy baku.
Navi:Asus A639+mod(416@640Mhz)
Mobil:Uniden PC 68 Elite<->Sirio Performer 5000/dziurka
Komentarz