[O1] Instrukcja obsługi auta.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • OctaviaFLKrak
    Ambiente
    • 2009
    • 138

Zamieszczone przez koja86

Głównie chodzi w tym wątku o to aby wszyscy co coś takiego kupili i trzymamają w domu dali to sprawdzić . Koszt nie wielki a w perspektywie tylko 1 lub 2 dni postoju.

Jeśli ktoś przerabiał ASV czy ALH na AWX a to wie że są to przeróbki po których nie da się wsadzić starej turbinki i czekać spokojnie na uwzględnienie reklamacji. Po wycięciu katalizatora przerobieniu wydechu jest to nie wykonalne . Więc rada taka aby sprawdzić to co się kupilo przed wykonaniem przekładki.
    Tak to dobra porada ! masz racje po co sie potem zdziwić. Zawsze może coś wyskoczyć !
  • babar
    Ambiente
    • 2008
    • 144

Witam.
    Stałem się dzisiaj właścicielem OCTAVI kombi i nie bardzo się łapię w obsłudze świateł, komputera i jeszcze paru rzeczy. Nie znalazłem nigdzie w wersji elektronicznej tej instrukcji, która jest dołączana do auta. Jest tam opis wszystkiego jak dla kompletnego nooba i właśnie tej instrukcji poszukuje. Mam ją (chyba ze 4 różne tomy) ale auto było sprowadzone z Włoch więc jest wszystko po włosku. Szukając na forum natknąłem się na książkę w formacie PDF ale ona jest bardziej nastawiona na naprawy a nie obsługę i nie ma tam tego co potrzebuję.

Proszę nie piszcie abym pojechał do ASO i kupił. Potrzebuje tego w wersji elektronicznej.
    http://www.obslugaimprez.com/

Nagłośnienie, Oświetlenie, Konferencje, Koncerty, Bankiety, Multimedia

Komentarz

• Tomek1976
      Classic
      • 2007
      • 18

w ASO to tylko 50 pln lub aż 50 pln
      Tomaszek

Komentarz

• vivvaldi
        Drive
        • 2007
        • 56

Zamieszczone przez Tomek1976
        w ASO to tylko 50 pln lub aż 50 pln
        Szanowny kolego - powyżej ktoś pisze i się pyta a przede wszystkim szuka czegoś np. w pdf. Ja pewnie też bym się skusił i wiem że moge kupić w ASO ale po prostu może ktokolwiek ma taką instrukcje obsługi w PDF. Więc przykro mi bardzo z Twojej krótkiej i mało treściwej wypowiedzi. A swoją drogą dziwię się że nie ma jakiegoś działu z np. manualami, instrukcjami i innymi perdołami do ściągnięcia.

Komentarz

• Pawel333
          Classic
          • 2007
          • 8

Ja też chciałem mieć instrukcję w PDF (w domu na kompie, papierową w samochodzie). W ASO najpierw robili wielkie oczy, potem po namyśle stwierdzili że coś takiego oryginalnie nie występuje. (Zastrzegam, nie jestem pewien, że nie chcieli mnie zbyć). Przy najbliższej okazji zapytam ponownie.

Pozostaje tylko skanowanie, ale co z dalszym tego udostęnianiem (prawa autorskie itd.) to już inna sprawa.
          Paweł, jeżdżę O1 BFQ + Landi Renzo

Komentarz

• kros
            Ambiente
            • 2007
            • 120

Nie wiem czy czeski jest dla Ciebie bardziej przyjazny niz włoski.
            Jeśli tak to na czeskich stronach skody są do pobrania PDFy z instrukcjami

Octavia 1
            Octavia 2

Plik Návod k obsluze

Są tam też instrukcje do radia itp.

Niestety polskie strony tego nie oferują. Wiadomo jak to w PL - zedrzeć kasę za co się tylko da.

Komentarz

• babar
              Ambiente
              • 2008
              • 144

A po angielskiemu chociaż nie ma? Szczerze to bardziej kumam po Angielsku niż Czesku :P

Komentarz

• kros
                Ambiente
                • 2007
                • 120

zanim kupiłem skodę to wiedziałem tylko co to hranolky
                wdrożysz się :szeroki_usmiech
                Ciesz się że nie kupiłeś Toyoty :diabelski_usmiech

Tutaj jest wygodny słownik tylko ma słaby zasób polskiego słownictwa i głupieje. Lepiej tłumaczyć na angielski.

Komentarz

• babar
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 144

Dzięki :P Będę walczył.

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

babar, przyjedź na spota dziś o 19 pod kfc na conrado koło makro

Komentarz

• babar
                      Ambiente
                      • 2008
                      • 144

Byłem pod KFC ale chyba ze 3 autka tylko były. Słabiutko :P

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

babar, pod którym byłeś bo ja naliczyłem koło 10 :P

Komentarz

Pracuję...