kris70, ale zajęcie się diagnozą notlaufa i sprężarką w tym ASO po doświadczeniach mojego kolegi raczej ciężko będzie, a na pewno kosztownie. Pomimo, że mi nie podpadli to raczej z tym problemem bym zapukał do innych drzwi.
[O2] Opinie, uwagi itp. Skoda Octavia Scout
Zwiń
X
-
[O2] Opinie, uwagi itp. Skoda Octavia Scout
Witam Was po dłuższej nieobecności,
Mam prośbę o podanie mi Waszych opinii, doświadczeń itp., dotyczących Skody Octavia Scout.
Jest pewna szansa, na jej zakup i zastanawiam się nad słusznością wyboru.
Każda opinia i doświadczenie mile wskazane, dziękuję.
Pozdrawiam"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
-
-
myslę, że nie różni się niczym specjalnym od innych O2 4x4, tyle, że tych też mało...
[ Dodano: Pią 25 Sty, 08 10:54 ]
trochę kiepsko, że są tylko 2 silniki do wyboru, dodatkowo diesel 140KM z DPF, nie wiem, czy ktokolwiek ma taki motor w ogóle, czy ten DPF to to samo co w RS :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Brat :!:
Żaden tam pseudo terenowy samochodzik :lol:
Bierz RS-a i tyle
Lepiej popytaj o opinie RS-ki w Benzynie i Dieslu.
P.s. no ale w sumie, to tak czy siak będziesz miał namiastkę..... pseudo sportowego samochodu, zresztą teraz też masz RS w OI i to nawet TDi :lol:Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Pytam więc o O2 SCOUT i O2 RS oczywiście Combi , choć ze względu na mój charakter pracy, może lepszym wyborem był by Scout."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pionek znów gra.......
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Moj ojciec planowal zakupic taka, ale stwierdzil ze dziwnie w sumie wyglada i rzuca sie w oczy - wybral O2 4x4 2.0 TDI.
Auto fajne, mnostwo roznych dodatkow (podgrzewane siedzenia z tylu, navi itp.) ktore sie psuja na potege, ale za to silniczek fajny (porownujac do teoretycznie duzo mocniejszego 1.8T po chipie ktorego nie lubie).
Pali sporo - okolo 8l na 100km, ale bardzo dynamicznie pcha te poltorej tony zelastwa do przodu.
Generalnie bardzo chetnie zamienil bym moja O1 4x4 na jakakolwiek O2 2.0 TDI.
Komentarz
-
-
Wstępna decyzja powoli zapada i kierunkuje się na RS , zobaczymy..........."Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pionek znów gra.......
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Re: Opinie, uwagi itp. Skoda Octavia Scout
Zamieszczone przez LucaWitam Was po dłuższej nieobecności,
Mam prośbę o podanie mi Waszych opinii, doświadczeń itp., dotyczących Skody Octavia Scout.Pozdrawiam
perfex
Octavia HTP
Komentarz
-
-
[quote="Luca"]Pytam więc o O2 SCOUT i O2 RS oczywiście Combi , choć ze względu na mój charakter pracy, może lepszym wyborem był by Scout.[/quote]
Ja ze swojej O2 4x4 jestem bardzo zadowolony po chipie z 105 na 140hp daje radę
/raz dałem radę Q7 / a zawieszenie wystarczajace jest do poruszania się po sporych wertepachno i w zimie to bajka .. szczególnie w górach :hura
Ja polecam Scouta bo jak bym kiedyś zmieniał to tylko na niego :diabelski_usmiech
quatro i 4 motion odpadaADVENTURE 4x4
Komentarz
-
-
Luca, ja bym Ci radzil Scouta, to auto ciekawsze ze wzgledu na stylistykę mysle,ze w przyszlosci bedą trzymaly cenę ze wzgledu na swoja oryginalnosc, o ile dobrze kojarzę pracujesz w srodowisku kopalnianym....chyba lepiej jwjechac na teren kopalni scoutem 4x4 niz na RSowych zderzakach...jak dlam nie RS przestal byc juz taki rarytasem bo widze,ze ludzi przkeonali się do marki Skoda i biora tego duzo. A scout jest wyjatkowy no tylko tym silnikiem 140 trochę lipa :roll:252/555
Komentarz
-
-
Trochę odgrzebię temat, bo chciałbym podzielić się swoją opinią na temat Scouta.
Do tej pory nie mialem wyrobionego zdania, ale ostatnio pojawilo sie juz sporo tych autek, a i pobyt w gorach spowodowal, ze troche sie tego naoogladalem.
I powiem tak - gdybym mieszkal w gorach, tudziez w miejscu gdzie są drogi podlej jakosci albo czesto bym sie po takowych poruszal, to kupilbym Scouta.
Autko naprawdę mi sie podoba - ma ładny wzór 17calowej, pięcioramiennej felgi i jakby do tego dołożyć ksenon, to nawet do garnituru całość bardzo dobrze wygląda.
Nigdy nie podobaly mi sie samochody kombi typu allroad. Jakos tak na siłę to bylo odpicowywane, a ta Octavia ma IMO klasę.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Samochód jest naprawdę fajny, ale z pewnych względów ja odpuściłem :cry: :cry: :cry: , coś z tej samej stajni ma zawitać u nas w stadninie za niedługo więc będzie na czym doświadczenia robić :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Za wszystkie odpowiedzi, dziękuję serdecznie.
Pozdrawiam i z mojej strony możemy zamykać"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pionek znów gra.......
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oculusDopiero co odebrałem scouta. Prezentuje się rewelacyjnie - srebrny. Jedyny minus, to fakt, że chyba nie osiągnę na nim takiego średniego spalania jak w starej, poczciwej octavce 1.9tdi (90KM), czyli 5.0-5.5l/100km.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oculusDopiero co odebrałem scouta. Prezentuje się rewelacyjnie - srebrny.
chętnie bym bardzo się przyjrzał i przejechał scoutem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Wybrzeże bardziej zachodnie. Foty postaram się wkleić jutro, jeśli się zorientuje jak to zrobić.
[ Dodano: Nie 21 Wrz, 08 22:23 ]
Wklejam fotki jak obiecałem, chociaż wyszły beznadziejnie. Jasne auto, ciemne tło i do tego brak słońca. Jeszcze jakiś buras zrobił mi na parkingu ryskę na plastiku. Normalnie bym jej nie zauważył, ale to auto nie miało żadnej ryski do tej pory.
Skoda Octavia Scout 2.0TDI
Komentarz
-
Komentarz