Notlauf mam od czasu do czasu tylko na V biegu i to muszę ostro dawać 165km/h i w górę ale generalnie nie katuję auta, nie przyspieszam ostro, na codzień eksploatuję auto b.łagodnie. Może dlatego kierownice się przycierają, ale martwi mnie ze koszty mogą być duże. A propos stawiania diagnoz poprzez VAG myślę o Diagtronic-u Janki. Chyba że masz/macie inne propozycje na terenie Wa-wy.Pozdr.WM
[O1] Podlaczylem do VAG-a i mam dwa bledy...
Zwiń
X
-
[O1] Podlaczylem do VAG-a i mam dwa bledy...
no i stało się to co miało się stać, Czeszka dzisiaj otrzymała pewne pchnięcie VAG-COM-em i odrazu pokazały się następujące błędy
2 Faults Found:
19561 - Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground
P3105 - 35-10 - - - Intermittent
18009 - Relay for Supply Voltage Terminal 30 (J317): Implausible Signal
P1601 - 35-00 - -
co one oznaczają, co może być ich przyczyną i jak można by je wyeliminować (pierwszy jest nie do skasowania)
było jeszcze trochę innych ale głównie z powodu padniętego wcześniej akumulatora / zasilania centralnego zamka i wszystkie wykasowałem
Pozdrawiam
-
-
Re: Czeszka straciła dziewictwo....
Pierwszy jest od EGR masz albo przetarty przewod lub zasiedziala kostkie lub przetarty przewod podcisnieniowy (mam to samo). Ogolnie przygaszeniu nie gasi ci silnika klapka tylko wszystko odcina.Zamieszczone przez Tommi4u2 Faults Found:
19561 - Valve for Intake Manifold Flap (N239): Open or Short to Ground
P3105 - 35-10 - - - Intermittent
co one oznaczają, co może być ich przyczyną i jak można by je wyeliminować (pierwszy jest nie do skasowania)
Komentarz
-
Komentarz