auto-kierunki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Gen. Yogi
    Drive
    • 2008
    • 48

auto-kierunki

nie ma sprawy bede mial ja dopiero w poniedzialek wezme znajomego fotografa i fotka sie pojawi napewno wiec czekamy
  • deespe
    L&K
    S_OCP Member
    • 2007
    • 1468

auto-kierunki

Przeglądając stronkę zobaczyłem to:

a mianowicie przedłużacz czasu migania kierunkowskazów, dotkniesz raz - miga 4 razy.
    Z tego co mi się wydaje coś takiego jest chyba w superb.
    Jak toś ma jakieś info na ten temat np. schemat lub wykaz podzespołów na płytce to pisać!
    :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• hubert78
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1576

Wydaję mi się że któryś z kolegów z forum coś takiego wykombinował tylko nie pamietam jak się temat nazywa i nie potrafię go odnaleźć

EDIT
      OOOOOOO znalazłem kolega pantol, w poniższym temacie się z tym borykał

Komentarz

• hugojugo
        Drive
        • 2005
        • 74

jak widać po tamtych postach chyba ten bajer umarl i nic z tego nie wyszlo
        octavia 2001 1,9 TDI kombi elegance

Komentarz

• hubert78
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1576

Zamieszczone przez hugojugo
          jak widać po tamtych postach chyba ten bajer umarl i nic z tego nie wyszlo
          Umarł nie umarł ale da się zrobić , niestety mój poziom wiedzy na ten temat jest zbyt mały aby temat pociągnąć

Komentarz

• Marian 2
            L&K
            • 2007
            • 1085
            • Octavia I combi (1U5)
            • AQY 2.0 MPI 115 KM

Podobne rozwiązanie jest montowane fabrycznie w nowych Oplach, i wszyscy bardzo to krytykują, gdyż bardzo łatwo o pomyłki w sygnalizacji kierunku.
            Bywa że potrzeba tylko mignąć raz kierunkowskazem, aby "czytelnie" jechać. Taki "automat" nie daje takiej możliwości, i tylko denerwuje w czasie jazdy, bo sytuacja na drodze już jest nie aktualna, a kierunkowskaz w dalszym ciągu miga. Możliwe, że trzeba się do tego przyzwyczaić, ale jednak użytkownicy narzekają.

Komentarz

• PiotrekDK
              Elegance
              • 2007
              • 798
              • Seat

Cos takiego jest w O2, swietna sprawa, zwlaszcza na autostradzie
              jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby mi to w czyms przeszkadzalo, pasuje aby zasygnalizowaci i zmienic pas i jest akurad koniec cyklu(3 mrugniec) i koniec manewru
              pewnie nazekaja ci co pierw skrecaja a potem wzucaja migacz :szeroki_usmiech
              to wtedy im wciaz miga :wink:
              ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
              mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088

Komentarz

• dariuspolo
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1168

Marian 2, nie obraz sie ale piszesz glupoty,
                jezeli chcesz raz mignnac musisz przelaczyc do konca i wylaczyc po jednym mignieciu (nie rozumiem kiedy trzeba raz mignac aby "czytelnie jechac" ta funkcja ma wlasnie umozliwic "czytele"wskazanie zamiezonego kierunku jazdy innym uczestnikom ruchu).
                Nazekaja pewnie "niedzielni kierowcy", kazdy kto troche jezdzi doceni ta funkcje.
                Montowane to jest w wszystkich nowych autach, wlanczane jest to programow np. pod Vagiem ("komfortowe kierunkowskazy")

Darek

[ Dodano: Pią 25 Sty, 08 22:11 ]
                ON Topic
                sa firmy oferujace przekazniki kierunkowskazow do aut starszego typu nie posiadajacych tej funkcji ktore pasuja P&P.
                Koszt ok 50euro, jak znajde linka to wstawie.
                T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
                SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
                Zuzycie paliwa

Komentarz

• shado
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 5315
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Marian 2, W Oplu kierunkowskazy są krytykowane za coś zupełnie innego - włączenie kierunkowskazu na stałe polega na machnięciu wajchą do oporu np w lewo (po czym wraca ona automatycznie do pozycji wyjściowej), ale żeby samemu wyłączyć kierunkowskaz też trzeba ponownie machnąć w tą samą stronę.

Co do migania 3x to jest to zrobione także w OII (można wyłączyć z Maxi-Dota) i było także dostępne w późniejszych wersjach Fabii I. Jak dla mnie bardzo duże ułatwienie i jakoś nie mam z nim najmniejszych problemów.
                  BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez shado
                    Co do migania 3x to jest to zrobione także w OII (można wyłączyć z Maxi-Dota) i było także dostępne w późniejszych wersjach Fabii I. Jak dla mnie bardzo duże ułatwienie i jakoś nie mam z nim najmniejszych problemów.
                    Generalnie to tylko tej funkcji używam , no chyba że gdzieś stanę przed skrzyżowaniem i potrzeba dłużej pomrugać, bardzo miły patent.
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• dariuspolo
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 1168

np: http://www.kufatec.de/shop/product_i...Toledo-1M.html
                      Zuzycie paliwa

Komentarz

• misiek^wro
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8321

dariuspolo, no to kolejna zabawka bedzie dorzucana do zamowienia, jak bede sie zabieral za samopoziomowanie zenonow
                        Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                        Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                        ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• deespe
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1468

panowie obcykałem temat i jest lekka kaszana.. do tego urządzenia mam wszystko i schematy i wykaz części. nie problem by było złożyć gdyby nie fakt że układ scalony który sie w nim znajduje jest na e'promie i trzeba go zaprogramować. poza tym (przynajmniej u mnie) jest nie do zdobycia... bo reszta podzespołów to pikuś..
                          :zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...

Komentarz

• hugojugo
                            Drive
                            • 2005
                            • 74

deespe, sluchaj wysli mi na PW to co masz ja popytam w stalowej o ten eprom. kolega ma programator wiec zucilbym temat moze sie da cos zmodzic
                            octavia 2001 1,9 TDI kombi elegance

Komentarz

• eX
                              Elegance
                              • 2006
                              • 980

kolega od nas bawil sie tez czyms takim, co prawda w passacie ale moze sie przyda, macie link http://dieselteam.pl/forum/viewtopic.php?t=2689

Komentarz

• dariuspolo
                                L&K
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 1168

deespe, niewiem czy warto sie meczyc i kombinowac przy cenie w ASO 150pln.
                                Zuzycie paliwa

Komentarz

• deespe
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 1468

dariuspolo, no niby tak.... tak samo było z autowlacznikiem świateł przy rozruchu auta.. aso 180 zl a ja zklepalem za 20 zl.. i tak samo działa

Komentarz

• eX
                                    Elegance
                                    • 2006
                                    • 980

odgrzewam, zamowilem sobie to cudenko w VW kosztowalo 130zl, mam juz podlaczone ale jeszcze auta nie odebralem

Komentarz

Zamieszczone przez eX
                                      odgrzewam, zamowilem sobie to cudenko w VW kosztowalo 130zl, mam juz podlaczone ale jeszcze auta nie odebralem
                                      to może podasz mi dokładnie co należy zamówić w ASO i gdzie sie z tym wpiąć :?:
                                      Jakiś nr części albo coś.

Komentarz

• esjot
                                        Ambiente
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 152

Zamieszczone przez deespe
                                        Z tego co mi się wydaje coś takiego jest chyba w superb.
                                        2004 nie ma bogata opcja ..

PZDR
                                        Superb - 2 Kombi

Komentarz

• eX
                                          Elegance
                                          • 2006
                                          • 980

desmo, prosze bardzo, nie zrobilem zdjec bo od razu do aso podjechalem to podpiac. jedziesz do aso VW i prosisz o czesc 000 998 229 A, pan mowi ze ok za dwa/trzy dni bedzie. w gdansku to kosztuje 130,42zl. jest zalaczona instrukcjado tego, ale gadalem z facetem ktory to montowal ze nie ma wiekszego problemu z zalozeniem, ale instrukcja jest nie jasna...

a tu wklejam post do instalacji jak to zrobil kolega ale w passacie:
                                          UWAGA :idea: instrukcja jak podlaczyc firmowy zestaw VW miekkich kierunkowskazow do PASSATA:

1. rozbebrac panel Przy wyciagniu RAMKI odkrecic dwa pionowe TROXy (zdjecie nr. 1);
                                          2. WYJAC kable z kostki, awari/przerywacza, nr.: 1,2,3,5,6....opis znajduje sie na obudowie kostki;
                                          3. w miejsce kabli 1,2,3,5,6 wpiac kable od zestawu VW
                                          ---w 1 kabel bialo zielony;
                                          ---w 2 kabel zielony;
                                          ---w 3 kabel bialy;
                                          ---w 5 kabel brazowy;
                                          ---w 6 kabel czrno bialy
                                          -----4 i 7 pozostaja z kablami orginalnymi.

(zdjecie nr. 2).
                                          4. wyjac pusta kostke dolaczona do zestawu VW;
                                          5. wpiac w jej wolne miejsca kabelki wyjete z orginalnej kostki awaria/przerywacz (kabelki 1,2,3,5,6 z pkt.2);
                                          6. wpinamy kabelki nastepujaco:
                                          ---w dziurke 1 kabelek czarno bialo zielony;
                                          ---w dziurke 2 kabelek czarno zielony;
                                          ---w dziurke 3 kabelek czarno bialy;
                                          ---w dziurke 6 kabelek brazowy;
                                          ---w dziurke 7 kabelek czarno zielony.
                                          (zdjecie nr. 3 i 3a).

7. spinamy wszystkie kostki, wciskamy w kostke stycznk VW (z zestawu) wciskamy kostke do awaria/przerywacz i wszystko HULA !!
                                          8. kontrolnie tykamy awarie i kierunki czy DZIALA

[shadow=orange:0047a0d85f]UPIERDLIWOSCI !![/shadow:0047a0d85f]

zamiana kabelkow zajela mi 5 min....kufa wyjecie ich z kostki awaria/przerywacz ponad 30min. Trzeba sie uzbroic w 2 cieniutkie srubokreciki plaskie do podwazania zatrzaskow konektorkow zenskich....KOSZMAR !!

koszt w aso 160zl, jak masz znizke to uda ci sie za 130zl zamontowac
                                          Załączone pliki

Komentarz

• bersoft
                                            Drive
                                            • 2009
                                            • 78

komfortowe kierunkowskazy - mam i ja

Po długich bojach udało mi się zaprojektować i wykonać komfortowe kierunkowskazy do OI
                                            Testuję je od miesiąca i śmigają bez uwag.
                                            filmik: https://drive.google.com/file/d/0B4m...it?usp=sharing

osobą mającym wiedzę o elektronice i chcących coś takiego wykonać mogę udostępnić schemat, projekt płytki oraz wsad do mikrokontrolera ATTINY25,
                                            Załączone pliki

Komentarz

Pracuję...