Wyciek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Szymik
    Classic
    • 2009
    • 33

Wyciek

A ile taki fachowiec weźmie?
  • BOODZISZ
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 235

Witam. Niedawno kupilem Octe 99r, 1,9 TDI . Jezdze nia malo ale w zasadzie jest ok, poza tym ze jak przyjechala z niemiec 3 m-ce temu to silnik byl poprostu zegareczek a teraz powoli na Polskiej ropie zaczyna zamieniac sie w traktor, ale to nic.
    Dzis przypadkowo zajrzałem pod maske i pooglądałem silniczek ze wszystkich stron, ile sie da zajrzeć pod ta plastikowa osłone i moim oczom ukazal sie taki widok. jakby jakis wyciek skądś. Na silnikach sie nie znam .
    Czy jest to jakaś powazna usterka??

Linki do zdjęć.

[ Dodano: Sro 30 Sty, 08 16:12 ]
    sorry ale to jest Octavia 1. Nie doczytalem. Ale tdi to tdi.

Komentarz

• kaz13
      Drive
      • 2008
      • 42

raczej nie ale zajedz do mechanika żeby zerkną fachowym okiem no i oczywiście kontroluj poziom oleju :!:

Komentarz

• MROZOL
        Drive
        • 2007
        • 79

BOODZISZ, mam to samo z tego co mówił mechanior to na razie się nie przejmować chyba, że drastycznie zacznie ubywać oleju można to zmienić tam jest takie dziwne połączenie plastikowo gumowe i tak się z czasem rozcieka. Chyba, że się mylę i może któryś z doświadczonych kolegów mnie poprawi.

Komentarz

• endryu
          RS
          • 2006
          • 3773
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

trzeba wymienić uszczelkę-oring, który występuje w tej czarnej rurce-odpowietrzenia silnika. Jest to normalne zjawisko w bardzo wielu Tdi, nic grożnego. Wystarczy zdjąć osłonę silnika, wytrzeć szmatką ta brudną, plastikową, czarną rurkę, rozłączyć od rury doprowadzajacej powietrze do silnika, wymienić uszczelkę-oring i będzie ok.
          O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
          O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
          =================================================

Komentarz

• BOODZISZ
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2007
            • 235

Ok dziekie za odp.
            Byc moze udam sie do jakiegos mechaniora i przy okazji zrobie tuleje wachacza i regulacje lędźwi fotela.
            Pozdrawiam.

[ Dodano: Sro 16 Kwi, 08 18:25 ]
            Panowie mam lekki problem z zakupieniem tego oringu. W Inter cars mowia ze nie maja w katalogu samego oringu tylko calą rure i wyslali mnie do aso. W aso zdziwieni tez ze chce sam oring . nie slyszeli o takim problemie. Tez mi pokazal caly ten plastikowy element. (wyslali mnie do jakiegos sklepu z Carcherami) nie mialem czu podjechac.

Czy nie kombinowac kupic cala rure i tyle. Koszt nie jest jakis powalajacy (70zl) tylko czy moj mechanior sobie z tym poradzi??

Komentarz

Pracuję...