Po zwiekszeniu obrotow swiatla rozblyskuja mocnej. Dlaczego?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ged
    Ambiente
    • 2009
    • 144

a orientujesz sie ile mniej więcej taka "przyjemność" będzie mnie kosztowała?
  • maysee
    Ambiente
    • 2007
    • 146
    • Superb I (3U4)

Czesc chlopaki. Pytanie jak w temacie. Czy to normalne zeby po dodaniu gazu (bieg jalowy) swiatla swiecily jasniej przez chwile? Czy nie powinno byc jakiejs stabilizacji napiecia? Zegary tez mi wariuja - wiem, ze byly w nim problemy ze stabilizatorem napiecia. Po odpaleniu zegary dzialaja, dodaje gazu - wskazowki opadaja. Moze za duzy prad idzie, nie wiem. Zegary byly juz 2x w naprawie. Szlag mnie trafia i naprawde nie mam czasu zeby sie nad tym glowic. Czy ktos wie cos na ten temat?

Komentarz

• Geralt
      Rider
      S_OCP Member
      • 2007
      • 589

moze wina lezy po stronie alternatora? - Wiesz szybsze obroty silnika = szybsze obroty kola alternatora = wiecej pradu
      pozdrawiam
      Adam W.

Komentarz

• bobasek
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 326

witam
        trzeba sprawdzić napięcie i prąd ładowania
        wszystko wskazuje na uszkodzony regulator napięcia w alternatorze
        podający za wysokie napięcie w instalację
        5,5l/100

Komentarz

• koja86
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 3178

Zamieszczone przez maysee
          Czesc chlopaki. Pytanie jak w temacie. Czy to normalne zeby po dodaniu gazu (bieg jalowy) swiatla swiecily jasniej przez chwile?
          Może nie masz ładowania akumulatora sprawdź regulator czy odpowiednio stabilizuje napięcie . Mogły szczotki odmówić posłuszeństwa.
          Mogły paść diody w alternatorze ale wówczas alternator się grzeje doś mocno.
          Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• kaz13
            Drive
            • 2008
            • 42

raczej napewno wina leży po stronie regulatora npięcia musisz zmierzyć czy ci za dużo nie ładuje sprawdz stan elektrolitu w akumulatorze jak będzie za mały to napewno będzie oznaka zadużego ładowania

Komentarz

• Maro2225
              Ambiente
              • 2007
              • 113

maysee, moim zdaniem masz za slaby naciag paska alternatora i jak zwiekszasz obroty to swiatla lepiej swieca , jak obroty spadaja prad jest czesciowo czerpany z akumulatora . Moga sie konczyc lub zawieszac szczotki . Co do zegarow - nie mam pojecia ale napewno na cala sytuacje powinien zerknac elektryk samochodowy i posprawdzac miernikiem .
              Maro

Komentarz

Pracuję...