Octavia 2 2.0 TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • BLIND
    Classic
    • 2009
    • 17

Octavia 2 2.0 TDI

bo skoro wrzucil tak ma byc i juz to ma takie zainteresowanie - pojada Ci co maja blisko i szkoda :lol: :wink: albo inaczej Ci co pojada to pojechaliby jakby nie wiadomo co sie działo a nowych raczej nie zachęci - imho oczywiscie :roll:
    jak zrobisz inny to zaraz bedzie darcie mordy ze sie izolujesz i robisz konkurencje

Mój Ex Golf MK4: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=4126315
    AUDI A4 na glebie i RH ZW1: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2872731
  • mrebacz1
    Classic
    • 2008
    • 1

Octavia 2 2.0 TDI

Witam
    Mam problem tego typu iż jestem posiadaczem Skody Octavi 2.0 TDI 2005 rok 140km. Auto ma przebieg 137 545 km. Od pewnego czasu wariują kierunkowskazy tzn. Zaraz po uruchomieniu na zimnym silniku przy wrzuceniu kierunku prawego włącza się lewy i odwrotnie. Nie ma na to żadnej reguły nieraz tak się dzieje nieraz nie. W serwisie powiedzieli że jest spalony jeden LED w prawym lusterku ( co podobno się nigdy nie zdaża bo LEDY sie nie przepalają) Został wymieniony cały spód lusterka i kierunki żekomo miały działać ok. To prawda przez jakiś tydzień działały ale teraz ten błąd dalej się powtarza.Raz działa prawy zamiast lewego raz odwrotnie, raz włącza się tylko potrójny zamiast stałego. W serwisie po podłączeniu nie wykazało im żadnych błędów i jak to zawsze bywa w takich sytuacjach rozkładają ręce. Nieraz też nie działa Tempomat po przesunięciu dźwigni i wciśnięciu guzika nie reaguje tak jakby był wyłączony ale to zdarza sie sporadycznie. Nie wiem moze to ma jakies powiazanie z tymi kierunkami. Jest to troche denerwujace.Czy ktoś miał już taki problem z Octavia

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

mrebacz1, Ja spróbowałbym dostać się do wtyki manetki kierunkowskazów i tempomatu,oczyścił wtyki i spryskał jakimś specyfikiem poprawiającym kontakt.Jeśli takie niespodzianki zdarzają się sporadycznie,może to być spowodowane brakiem kontaktu.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

Pracuję...