Obroty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ccLot
    Rider
    • 2009
    • 334

Obroty

Witam kolegów z Wrocławia i mam pytanie

Gdzie we Wrocławiu można szybko tanio i skutecznie usunąć problem z cięzkim odpalaniem auta na ciepłym silniku. O2 BXB
    Po przestudiowaniu forum uważam że jest to jakiś problem tak jak piszecie jakiegoś odpowiedniego ciśnienia mińimalnego jakie muszą podać PD, i tak jak piszecie można to w prosty sposób poprawić pod warunkiem że ktoś wie o co chodzi. Nie chciałbym się natknąć na jakiegoś popaprańca który spieprzy mi coś w aucie tym bardziej że nie jestem z Wrocławie i nie znam ludzi a będę przejazdem w Czwartek i planuję przy okazji usunąć problem.
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370
  • kkmw24
    Drive
    • 2008
    • 73

Obroty

Gdy wkładam kluczyk do stacyjki przed odpaleniem to długo świeci się kontrolka świec żarowych,a po odpaleniu obroty gdzieś na 5 sekund wzrastają do ok. 1200-1500. Wcześniej tak nie było.Czekam na porady.
    Jest Octavia III 1.4 TSI CHPA 140 KM http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84299
    Była Octavia II 2.0 TDI 16V BKD 140 KM
    Była Octavia I 1.9 TDI AGR 90 KM

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

...najprosciej bylo by sprawdzic Vagiem, ale podwyzszone obroty po rozruchu moga swiadczyc o walnietym czujniku temp. plynu chlodzacego.
      Kontrolka moze dluzej swiecic ze wzgledu na niskie temp.( ponizej 3-5°C grzeja swiece).
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• oolsztyniak
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6647
        • Superb II combi (3T5)
        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

u znajomego byly podobne objawy tylko ze kontrolka gasla normalnie. wymienil czujnik od temperatury plynu chlodzacego i jest ok.
        Była O2 RS 190 km / 436 Nm
        Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

Pracuję...