Ja u siebie teraz zamontowalem tego Clariona z przodu mam zestaw DLS`ow po poprzednim wlascicielu + wygluszenie bez dystansy z mdf`u i przod gra mi naprawde gleboko az z mila checia sie tego slucha natomiast mam z tylu seryjne i one graja hmmm dosc plytko... ale ustawiam sobie balans na przod a tyl sobie tak tam ciut dudni.... ale to tylko dla pasazerow i niewiem na jak dlugo ;D
Felgi 16" wasze opinie .
Zwiń
X
-
Felgi 16" wasze opinie .
Witam !
Właśnie zakupilem nowa Octavie II . W mojej wersji nie ma alu felg w standardzie wiec , aby poprawic jej wizualny wyglad chcialem zamienic seryjne 15 calowe zwykle felgi na 16 calowe aluminiowe . W serwisie mi odradzono , mowiac ze na naszych drogach na tych felgach nie da sie jezdzic ze eksplatacja jest znacznie drozsza oraz ze to spowoduje o wiele szybsze uszkodzenie zawieszenia . Prosze o Wasze opinie , gdyz nie wiem co mam robic.
-
-
To co Ci powiedzieli w serwisie tyo wierutne bzdury !! Powiem Ci tak przed Octavię II w której mam 16" alumy i jest jak najbardziej o.k. miałem Renault Lagune kombi i ona też miała 16" oryginalne alumy. Jeździlem nią przez 3 lata a kupiłem 3 letnią) i NIGDY nie wykrzywiłem żadnej felgi ani nie czulem żadnego dyskomfortu. Co więcej zawieszenie też nie uległo żadnej degradacji.
Takze spokojnie mozeszkupowac 16-stki bez obawy o komfort jazdy czy stan zawieszenia.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Silnik: 2.0 TFSI BWAZamieszczone przez xxxrbknsxxxW mojej wersji nie ma alu felg w standardzie wiec
Co do pytania, to ja osobiście uważam, że rozmiar 16 cali to optimum i kompromis pomiędzy wygladem, a komfortem i bezbieczeństwem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez stysiekczasami żałuje że nie zdecydowałem sie na 17.
ale wydaje mi się że 16 pasują idealnie do OIIteż mam takie myśli i żale.
Zamieszczone przez xxxrbknsxxxW mojej wersji nie ma alu felg w standardzie wiec
"Przód auta sprawia solidne i agresywne wrażenie, nie bez znaczenia jest obniżone zawieszenie. Z boku auta uwagę przykuwają standardowo montowane 17" obręcze kół ze stopów lekkich, o nazwie Zenith, zaprojektowane specjalnie dlatego modelu. Wyposażenie opcjonalne stanowi ten sam wzór obręczy o rozmiarze aż 18" - to największe obręcze jakie kiedykolwiek znajdowały się w ofercie ©koda Auto."
No chyba że się walnąłeś przy wyborze wersji silnika :?: a jak nie to wal do servisu i niech oddają co twoje.O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
a może na standartowe 17" był inny chętny i poszły do żyda a zapłacił za nie xxxrbknsxxx, :!: :!: :!: :?: :?: :?: A w salonie Skody są zadowoleni :szeroki_usmiechO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xxxrbknsxxxW serwisie mi odradzono , mowiac ze na naszych drogach na tych felgach nie da sie jezdzic ze eksplatacja jest znacznie drozsza oraz ze to spowoduje o wiele szybsze uszkodzenie zawieszenia .saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
nie nie panowie . Walnalem sie przy silniku ;p moj to 1.6 Fsi . I niestety dopiero od wersji Elegance sa 16 w standardzie. Przykladowo w tym serwisie cena za komplet (4 sztuk) oryginalnych 16'' to koszt 3200 zl . Dziekuje za opinie , napewno kupie 16-tki tylko musze poszukac jakis dobry zamiennik.
Komentarz
-
-
tu możesz pooglądać, poprzymierzać, powybierać (przykładowo) http://www.alcar.pl/4267_PLO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Polecam http://www.netcar.pl/img.php?D=1&P=115521019 (Decent G) lub http://www.netcar.pl/img.php?D=1&P=115527017 (Decent Y) , bo poza przystępną ceną są "dedykowane" do VW i SKODY, przez co nie trza żadnych dodatkowych pierścieni centrujących ani drugiego kompletu śrub (pasują P&P)
Komentarz
-
Komentarz