Problem z pilotem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zegar
    Classic
    • 2008
    • 7

Problem z pilotem

bardzo nieciekawa i kosztowna pewnie sytuacja. Czy ja dobrze rozumiem że to wszystko robił jeden mechanik? Jeśli tak to na twoim miejscu nie pojawiłbym się już u niego nigdy a przynajmniej nie z samochodem!

Ważne kto i jak regenerował turbiny bo często zdarza się że jako zregenerowane określane są ledwie działające trupy.

koledzy na pewno podadzą różne hipotezy

skontaktuj się z kolegą dobrygrzeswawa i umów się na przegląd i ew. naprawę auta - wyjdzie to i autu i tobie na zdrowie IMO
    zegi
  • karl
    Classic
    • 2007
    • 11

Problem z pilotem

Siemka, mam problem z pilotem od centralnego zamka. Od pewnego czasu przestal mi dzialac. Wymienilem baterie i nadal nic nie pomoglo. Pojechalem do ASO (skasowali mnie na 160zl) i podobno padl mi pilot (modul komfortu jest ok). Zaproponowali mi nowy pilocik z wieksza czestotliwoscia, tylko tutaj pojawia sie male "ale". Nowy pilot nie bedzie mi pasowal do kluczyka (bo ma inny ksztalt):twisted: A nie doczepie sobie kolejnego (bo juz jeden mam - od bram). Stad mam kilka pytan:

1. Czy mozna dostac taki sam pilot (chodzi mi o ksztalt) tylko z wieksza czestotliwoscia?
    2. Czy rzeczywiscie mozna zgrac modul z pilotem o wiekszych czestotliwosciach niz poprzedni pilot?
    3. I czy mozecie policic mi jakis warsztat z Wawy aby mi to zrobil?

Prosze o porady. Z grory dzieki. Pozdro 4all
    Załączone pliki

Komentarz

• arci9
      RS
      • 2004
      • 2007

Zadzwoń do p.Jacka Okonia , kiedyś naprawiał mi pilota do mojej, skasował mnie na całe 30zł.Myślę, że bedzie wstanie Ci pomóc.
      tel.503069921
      Jest z warszawy z Mokotowa, adres Ci poda jak zadzwonisz bo ja nie pamiętam.

Komentarz

• karl
        Classic
        • 2007
        • 11

niestety starego pilota nie warto bylo naprawiac. Nowy kosztowal mnie 40zl. Czy wie ktos moze gdzie mozna taki pliot zaprogramowac (oczywiscie oprocz ASO)?

Komentarz

Mam ten sam problem - byłem w ASO bo po zakupie mojej O1 nie działały oba piloty. W ASO skasowali mnie 50zł za stwierdzenie uszkodzenia pilotów i zaproponowano 250zł za wymianę / szt. Grzecznie podziękowałem i wyszedłem bo na Allegro widziałem po 40zł. Problem w tym że nie wiem jaką mam częstotliwość i czy ta z allegro będzie pasowała. Pilot wygląda jakby miał pasować do mojej strej części z grotem (kluczyk wygląda ja ten na zdjęciu o1 z 2000r ) Też przymierzam się do tego kluczyka za 40zł ale nadal nie wiem jak sprawdzić czy ma tą samą częstotliwość lub czy ewentualnie można dopasować z inna częstotliwością. Dodam, że w ASO programowali kluczyk testowy i wszytko działało.

Komentarz

• latar998
            Drive
            • 2007
            • 76

Mam podobny problem.Muszę dorobić jeden kluczyk bo nie mam zapasu.
            Te piloty chodzą na częstotliwościach 433MHz, 433,92MHz i 434MHz.
            Ostatnia częstotliwość jest najczęściej spotykana i bezproblemowo można ją dokupić na Allegro.Problem się robi dopiero przy dwóch pierwszych.Nigdzie nie można ich dostać.
            A piloty programuje się bezproblemowo przy pomocy Vaga.Było to gdzieś poruszane na forum.
            Wartość częstotliwości jest napisana na pilocie.

Komentarz

Faktycznie, na części z grotem pisze 433MHz czyli mam problem ? Nie można zastosować innego pilota 434MHz z Allegro ?

Komentarz

• Adacho74
                Drive
                S_OCP Member
                • 2008
                • 54

Witam kolegów
                Ja jestem już po przeprawie z dorobieniem kluczyka i opowiem jak to zrobiłem
                Mam O1 z 2004r. Posiadałem tylko jeden kluczyk - taki jak na zdjęciu powyżej (kodu immo też nie miałem).
                Kupiłem na allegro kluczyk typu "scyzoryk" z dwoma przyciskami z czystym transporderem nie patrząc na to jaką posiada częstotliwość (kluczyk oryginalny chyba - bynajmniej ma logo skody).
                Grot dorobiłem u ślusarza, który miał także maszynkę do zakodowania kluczyka, następnie zakodował centralny zamek (pamiętajcie, że wkodowanie kluczyka a wkodowanie centralnego zamka to 2 różne sprawy !!!) Acha i zczytał mi 4 cyfrowy kod immobilaizera który jest potrzebny do kodowania tych rzeczy. Całość mnie kosztowała 150zł (plus kluczyk z allegro 70zł) czyli razem 220zł. To i tak lepiej niż w ASO - bo tam chcieli 500zł (600 - 100 upust wielki k....wa).
                Wszystko działa jak należy.
                pozdrawiam
                Adacho74

Komentarz

• latar998
                  Drive
                  • 2007
                  • 76

Adacho74, wydaje mi się że nie zakodujesz centralnego zamka jeżeli pilot nadaje na innej częstotliwości.Po prostu samochód go nie widzi.Jeżeli jestem w błędzie proszę mnie poprawić.

[ Dodano: Sro 09 Kwi, 08 21:48 ]
                  tuszynski, chętnie odkupię od Ciebie pilota 433MHz

Komentarz

• karl
                    Classic
                    • 2007
                    • 11

Ja już mam problem z głowy. Po zakupie pilota na allegro, pojechałem na pl. Grzybowski i zakadowali mi pilot. Polecam ten warsztat. Fachowa obsługa, szybko i przede wszystkim tanio

Komentarz

• latar998
                      Drive
                      • 2007
                      • 76

karl, kombinowałeś coś z częstotliwościami pilotów , czy dobrali ci odpowiednią?

Komentarz

• Adacho74
                        Drive
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 54

latar998, spokojnie zakodujesz - tylko musisz znaleźć dobrego fachmana. Ja znalazłem i mi zakodował

Komentarz

• karl
                          Classic
                          • 2007
                          • 11

ja kupilem pilot z taka sama czastotliwoscia jak poprzedni czyli 434 wiec nie mialem problemu z kodowaniem

Komentarz

Pracuję...