po nocy w skodzie niema pradu 1.9 tdi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • albus_lupus
    Rider
    • 2008
    • 347

ja mam czarny i jestem bardzo zadowolony - grunt aby nie myć go na słońcu tylko w cieniu no i potem elegancko wycierać lub przejechac się ze 130 żeby wysuszyć dokładnie. Ja myję cały czas na ręcznej na BP i nie mam żadnych rys przetarć itp itd- a kolor jest boski no i do tego jeszcze ciemne szybki 8)
    Była O1 która uratowała życie Silnik 2.0 APK - BRC Sequent 24
    Była O1 Kombi 1.9 TDI AHF
    President Johny II ASC + President
    Jest Mondeo MK4 1.8 TDCI powered by HEKO
  • dłoniu
    Drive
    • 2007
    • 87

Witam mam taki problem ze jak rano wstane to niechce mi skoda przekrecic silnikiem tylko podgrzeje swiece i nic. Zmieniłem akamulator byłem juz nawet na sprawdzenu ładowania i jest wszystko wporzadku i nawet juz wszystko wyłaczam w aucie. Ostatnio juz było dobrze a tu dzisiaj znowu :cry: :cry: :cry:

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Modół komfortu musisz sprawdzić wygląda na to ,że nie usypia się i pobiera prąd
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• pic2ek
        Rider
        • 2007
        • 624

tzn przekrecisz kluczyk, wszytsko sie swieci, przekrecasz dalej a tu rozrusznik nic? nawet nie jęknie? jesli tak to moim zdaniem wypiela się "kostka" od niego, znjaduje sie ona jakby z tyłu rozrusznika, ciezko sie do niej dostac, ale moim zdaniem to to

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Ale rano jak przychodzisz to ile wynosi napiecie na zaciskach akumulatora?? Zawsze mozna na noc zdjac kleme i zobaczyc na nastepny dzien :twisted:

Nawet jakby swiecila sie jakas lampka przez cala noc to musi wytrzymac. Masz fabryczne radio :?: i czy cos bylo grzebane w elektryce jeszcze. :?:
          Spritmonitor.de

Komentarz

• marque23
            Classic
            • 2007
            • 15

siema... nie wiem czy to pomoże, ale...
            ostatnio ze znajomym rozmawiałem i mówił że takie rozładowanie może powodować włączone podgrzewanie tylnej szyby i przez to może się bardzo szybko rozładowywać aku tak iż nawet jego ładowanie podczas jazdy nie wystarcza...
            jeśli nie Octavia - to co ?!
            Skoda OCTAVIA - dreams come true...

Komentarz

• slawko007
              Drive
              S_OCP Member
              • 2008
              • 65

Najlepiej jest sprawdzic czy przy wyłączonym zapłonie następuje upływ prądu. Nie pamietam jak się to robi ale może sa spece od elektryki. Jeśli masz miernik to po zdjęciu klemy (-) wpinasz miernik szeregowo. Jesli wskazuje jakieś natężenie (chyba) to coś jest nie tak. Popytaj może coś pokręciłem ale to najprostsza metoda. Dalej musisz poszukać co jest włączone przy wyłączonoym zapłonie. Najczęsciej to zwarcie do masy. :?:
              slawko007

Komentarz

• k.g
                Classic
                • 2006
                • 26

Parę lat temu kolega miał podobny przypadek,a przyczną rozładownia akumulatora było zużycie (zwarcie) akumulatorka syreny alarmu

Komentarz

• dłoniu
                  Drive
                  • 2007
                  • 87

tylko umnie jest tak ze swiece jeszcze podgrzeje ale tylko troszke zakreci i koniec
                  jeszczedzisiaj odpiołem lampki bagarznika bo mi sie wydaje ze sie czasame same zaswiecały' dzie ki wam wielkie za podpowiedzi
                  pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...