Zamieszczone przez czernobyl
Opony letnie, ale budżetowe.
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez czernobylbardzo fajna opona, ale u mnie zniknęła w zastraszającym tempie
Zamieszczone przez AdamBhałasowały od prędkości 110 km/h,
Ja po ostatnich przygodach z tymi cholernymi Fuldami doszedłem do wniosku, że z eksploatacją opon trzeba bardzo uważać.
Nawet się ostatnio otworzyłem, na dość radykalne zasady znajomego gumiarza:
- ustawienie zbieżności co najmniej raz w roku,
- jeżeli masz dwa komplety kół - przy każdej zmianie wyważ od nowa i ustaw zbieżność,
- wymieniasz tarcze hamulcowe - również zbieżność do ustawienia
A poza tym co miesięczne pilnowanie ciśnienia w oponach.
Wiem, że to trochę skrajne, ale wtedy teoretycznie można być spokojnym, że opony nie będą się nierówno ścinały i hałasowały.
Ale roboty z tym sporo :PByły:
Skoda Octavia 2004, 1.9 TDI 110 km, ASV,
Fiat Croma 2006, 1.9 MultiJet 150 km
Jest:
Volkswagen CC 2013, 1.4 TSI 160 km
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Lukas81No to pewnie były ścięte, albo wyząbkowały.
Na www.opony.com.pl jest sporo opinii na temat ząbkowania tych opon.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
A wiec wybor ostatecznie padl na Dunlopy SP SPORT 01 205/55R16 index predkosci W(byly tansze niz V). Koszt 250zl/szt kupione na allegro.
Data produkcji to 4 tydzien 2008roku.
Zastanawiam sie tylko nad tym asymetrycznym bierznikiem, ze ida w inna strone klocki z jednej strony niz z drugiej. Ale podobno tak ma byc. :roll:
Komentarz
-
-
szkoda mi po 16 tyś zostało niecałe pół na oryginalnych conti, jak pokazuję klientom to nie wierzą ... :wink: . no ale jak się bawić .....
a co to za celebrate teraz mam :?:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Re: Opony letnie, ale budżetowe.
Witaj,
ja wczoraj w sobote zalozylem dunlopy Dunlop SP SPORT FASTRESPONSE 205/55R16 91 W
zaplacilem za nie 1100 zl na oponeo.pl. Poki co przejechane 800 Km w deszc i pogode i mysle ze OK. W tescie ADAC mialy ocene sehr empfehlenswert, czyli szczegolnie godne polecnia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafalusSamiec masz tez te P7 zobacz nawet jest moj komentarz
http://www.allegro.pl/item340565046_...rencyjne_.html
Mam Dunlopy SP SPORT 01 205/55R16 index predkosci W :diabelski_usmiech
Narazie w garazu :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
A ja jeszcze nie zmieniłem oponek. Dziś lub jutro wstawiam samochód do serwisu na lakierowanie, może jak skończą robotę to podrzucę im zimówki do przełożenia.
Nie wiem tylko jak to ASO wypada cenowo, ale przy lakierowaniu dopytam.
Ile Was kosztuje przekładka, wyważanie? -tak dla porównaniaByła: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
Komentarz
-
Komentarz