Pomozcie rozwiazac spor. Mam zakupiony zestaw cyfry+ < dekoder z dyskiem twardym >. Czy pod jedną antene da sie podlączyć dwa dekodery tak żeby każdy mógł oglądać inny program?
krótkie pytanie o koszty $$$
Zwiń
X
-
krótkie pytanie o koszty $$$
Koledzy witajcie, z uporem maniaka zbieram informacje dot. mojego mam nadzieję nowego auta O.1 W związku z tym mam jedno treściwe pytanie dot modelu O1 1,6 z przebiegiem 58 tys (bez obaw pewne). Z jakiego rodzaju kosztami należy się liczyć na dzień dobry, tak z waszej praktyki. Trochę przewrotne pytanie bo nazbyt teoretyczne, ale proszę o wyrozumiałość.
MCHS
[ Dodano: Wto 12 Lut, 08 21:53 ]
Zapomniałem spytać, O.1. 1,6 2001r. ma wyciszenie pod przednią klapą ?
-
-
przy 58kkm powinny być tylko najwyżej klocki hamulcowe. Możliwe usterki to mechanizm wycieraczek, podnośniki elektr. szyb. Z tym ja miałem problemy w O1. Poza tym paliwo, przeglądy co 15kkm.
W serii 1,6 nie ma wygłuszenia pokrywy silnika. Bez problemu kupisz w ASO koszt ok. 150zł. trochę ciszej i nieco dłużej trzyma temperaturę na postoju. MIałem założoną w O1 i przy zmianie na O2 też dokupiłem.
Komentarz
-
-
mówimy o silniku 1.6 101 KM? Bo słabszego raczej nie bierz
przy tym przebiegu nie ma potrzeby wymiany rozrządu - praktycznie nic nie powinno się wymieniać
Oczywiście zobacz do szczęk i klocków hamulcowych, ewentualnie weź autko na "trzepaczki " i sprawdź jak amortyzatory działają - groszowe sprawy to są a masz komfort psychiczny
Jesli od nowości tym samym na płynie chłodniczym to wymienić! (płyn G12+ jest to koncentrat zmieszaj go 1:1 nie inaczej! zmniejszanie wody w roztworze nie obniży temperatury zamarzania)
Pzdr Jurek
P.S. jaka kwota za autko jak można zapytać?
bo mam 1.6 101KM+LPG 170kkm z 2002r - Kombika
Komentarz
-
-
Dokładnie mówię o 1,6 101 KM.
Czyli jak rozumiem:
- z rozrządem narazie mam spokój (do 801 tkm ?)
- amorki wytrzepane są ok
- zawieszenie idealnie pracuje
Sprawdzić muszę klocki o tego nie jestem pewien czy były wymieniane, autka nie ściąga i nie bije nic, ale to w końcu hamulce.
Pytałem o to wyciszenie bo kultura pracy silnika tzn jego głośność nie podoba mi się, ale uspokoiłeś mnie tym, że nie ma wyciszenia standardowo
Ogólnie autko jest igiełka, tylko cena wrrrrrrr nie mówię jaka bo będziecie mnie namawiali na dieselaale ten prezbieg 58 tkm mnie kusi.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudioz przebiegiem 58 tys (bez obaw pewne).Generalnie wszystkie wymiany możesz zrobić samemu, wszystkie szczegóły znajdziesz na forum.
Sam kupowałem ostatnio taką skodę i generalnie poza tymi rzeczami, które wymieniłem nie musiał bym nic na siłę robić, ale dla spokoju ducha wymieniłem cały rozrząd, pękniętą szybkę czołową (w sumie nie musiałem, ale denerwowało mnie to)no i mam do przeczyszczenia zamki w drzwiach.
Całkowite koszty poznasz jak dobrze zbadasz auto jakie chcesz kupić, no i dużo zależy od tego co będzie Cię denerwować :P
Dużo znajdziesz w zakładce giełda więc tam też watro poszukać."It's not important to be better than someone else, but to be better than yesterday."
Prof. Jigoro Kano
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marekzumacherstudio napisał/a:
z rozrządem narazie mam spokój (do 801 tkm ?)
kurde rozrzad ma 7 lat - to tylko gumowy pasek
A nie tak dawno była dyskusja ten temat.
Życzę aby jednak zawory nie zgwałciły tłoków :wink:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz