Mokro pod nogami kierowcy ( Octavia Tdi 2000r.)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Jak pomalujesz miejsce, to bedzie widac, a kolor srebrny jest pod tym wzgledem jednym z gorszych. Moze uda sie zgubic, ale latwo nie bedzie. Najczesciej maluje sie element do jakiegos zagiecia, albo drzwi do listwy.
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś
  • Octakrk
    Drive
    • 2005
    • 67

Podczas wiosennych porządków w mojej octavii ( 2000rok TDi) zauważyłem po wyciągnięciu wycieraczki spod nóg kierowcy, że wykładzina ( podłoga) jest zapocona . Niechce to schnąć. Czy ktoś miał coś podobnego?? Co zrobić?? :? Proszę o odpowiedzi. Dziękuję i pozdrawiam.

Komentarz

• Luca
      Rider
      • 2004
      • 524

Masz klime???? jeżeli tak to możesz miec zatkany otworek odprowadzający wodę, tylko z reguły jest mokro od strony pasażera wiec trochę to dziwne, mogą byc przecieki na ścianie grodziowej, lub coś nie tak z uszczelkami od szyby, proponuje porosic kolegę lub koleżankę by polewała np woda szybe i okolice - będziesz widział czy gdzieś nie kapie, sprawdzić lub przeczyścić odprowadzenie wody z klimy, to co mi przyszło do głowy tak na szybko. Pozdrawiam i szybkiego usunięcia usterki życze.
      "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
      Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
      Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
      www.dynosoft.pl

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

A nie jest to wilgosc po zimie?? Majac nawet glebokie dywaniki woda potrafi sie wylac z nich i nasiaknie. Zaczac od suszenia domowymi metodami. Polozyc gazety pod dywanik i zmieniac co dwa dni na swieze i obserwowac czy cos sie poprawia.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• salvado
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 314

Jest tak, jak mówi Maicroft. Wilgoć, którą złapałeś w czasie zimy czy deszczu, nader chętnie gromadzi się na włochatych, praktycznie nie wentylowanych kawałkach wykładziny. Nie przejmuj się tym, tylko w czasie suchej/słonecznej pogody pojeździj kilka dni bez żadnych wycieraczek czy dywaników i będziesz miał problem z głowy.
          Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• Luca
            Rider
            • 2004
            • 524

hmmmmm, ciekawe, ja takiego objawu nigdy nie zauwazyłem u siebie po zimie, a nie raz było tam pełno wody, ale jest to prawdopodobne, sprawdż jeszcze czy nie zachodzi Ci parą przednia szyba za często, wtedy masz duzo wody w środku, gdzieś w tapicerce
            Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• luky8
              Rider
              S_OCP Member
              • 2004
              • 623

Sprawdź czy nie masz czasem przetartych dywaników w samochodzie, bo dość często robią sei małe przetarcia i przez nie woda przesiąka w wykładzine (mowa o gumowych dywanikach) k
              Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• vaver
                Classic
                S_OCP Member
                • 2005
                • 23

Zamieszczone przez Luca
                Masz klime???? jeżeli tak to możesz miec zatkany otworek odprowadzający wodę,.
                potwierdzam bardzo prawdopodobne - u mnie było trochę bardziej skomplikowane - otworek był drożny aczkolwiek w czasie jazdy woda płynęła po spodzie samochodu i wchodziła przez odwodnienie podłogi po prawej tylnej stronie :shock: :shock: - w efekcie latem zawsze był mokry dywanik - okazało sie ze brakowało takiego "spec koreczka" w podłodze - na gwarancji dopiero w trzecim servisie wpadli co i jak.
                OI ASZ

Komentarz

• Luca
                  Rider
                  • 2004
                  • 524

Zamieszczone przez vaver
                  Zamieszczone przez Luca
                  Masz klime???? jeżeli tak to możesz miec zatkany otworek odprowadzający wodę,.
                  potwierdzam bardzo prawdopodobne - u mnie było trochę bardziej skomplikowane - otworek był drożny aczkolwiek w czasie jazdy woda płynęła po spodzie samochodu i wchodziła przez odwodnienie podłogi po prawej tylnej stronie :shock: :shock: - w efekcie latem zawsze był mokry dywanik - okazało sie ze brakowało takiego "spec koreczka" w podłodze - na gwarancji dopiero w trzecim servisie wpadli co i jak.
                  Całkiem z innej beczki, ale czy my ostatnio w czwartek nie spotkaliśmy sie na trasie Wrocław -Katowice, co tak sobie śmiało pomykałeś???
                  Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• Octakrk
                    Drive
                    • 2005
                    • 67

dzięki za podpowiedzi. wycieraczke wyjąłem, jeżdziłem bez niej. wszystko wyschło. następnie wsadziłem wycieraczke i znów się robi mokro...Dziwne będę dalej szukał przyczyny. jak sie uda to napisze klime mam... pozdrawiam wszystkich Octa-maniacków

Komentarz

• vaver
                      Classic
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 23

Zamieszczone przez Luca

Całkiem z innej beczki, ale czy my ostatnio w czwartek nie spotkaliśmy sie na trasie Wrocław -Katowice, co tak sobie śmiało pomykałeś???
                      Luca przykro mi ale chyba nie - ale mam nadzieje ze przy okazji nastepnego soptu śląskiego nadrobimy (bede sie starał znaleźc czas)

P.S. raczej na pewno nie bo na długo bym zapamietał jak by mnie jakaś octa tdi objechała na trasie :twisted:

pozdrawiam

vaver
                      OI ASZ

Komentarz

• Octakrk
                        Drive
                        • 2005
                        • 67

podczas ręcznego mycia autka i polewania przedniej szyby wodą pojawiła sie woda, wiec już wiadomo że jakas uszczelka przecieka. chwilowo niemam możliwości szukania i wymiany ale jak zrobię i znajdę to napiszę pozdrawiam

Komentarz

• Luca
                          Rider
                          • 2004
                          • 524

Czekamy na reportaż
                          Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• Adam32rst
                            Classic
                            • 2005
                            • 32

Podejrzewam że zapchało otwory którymi woda spływa z szyby przedniej do nadkoli.Mozliwe że to liscie .Wtedy woda zbiera sie pod szybą w takiej rynience,ajak jest jej za dużo to cieknie pod nawiewani na nogi i na dywanik ewentualnie podczas włączenia silnej dmuchawy słychać bulgot i szyby częściej parują w aucie.Proponuję wyczyścić pod szybą rynienkę i uchylić nadkolena dole i przepłukać wodą.Też miałem wode pod nogami co jakiś czas po dużych deszczach, i tena zabie pomógł
                            octavka combi 1,9 tdi agr-ciekawa zabawka

Komentarz

• Octakrk
                              Drive
                              • 2005
                              • 67

witam, nieodp. bo czasu niemialem. a wiec: Podejrzewam że zapchało otwory którymi woda spływa z szyby przedniej do nadkoli. dokladnie to.listki wyciagniete pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...