Witam!
Mam nastepujacy problem z oryginalnym alarmem - po odpieciu zasilania alarm nie wylacza sie przy otwieraniu auta z pilota, po otwarciu drzwi po chwili zaczyna wyc syrena, pomaga dopiero drugie nacisniecie przycisku otwierania, lub otwieranie auta z dluzszym przytrzymaniem przycisku. Ktos mi powiedzial, ze sie alarm zresetowal jak nie bylo zasilania i trzeba go zaprogramowac - niestety w instrukcji obslugii nie ma na ten temat ani slowa...
kolego podłacze się, mi również padł akumulator, naładowałem go w domu podłaczyłem i alarm sie przestawił w tryb chyba tzw.serwisowy. Podjechałem do Lublina do ASO tam gdzie auto było kupione wraz z alarmem żeby przestawili mi alarm. Dwóch elektryków walczyło 30 min i w koncu dostalem odpowiedz od serwisanta że nie potrafią znależć tego przycisku poniewaz tamci elektrycy juz nie pracują-wielkie ASO SRASO, bede wdzieczny jak ktos mi wysle na priv gdzie znajduje sie ten przycisk od alarmu. Cały czas dioda czerwona mi sie swieci a wczesniej migała i alarm czasami nie reaguje
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
mozgi, już nic innego Ci nie pozostaje jak tylko zmiana auta
zaiste ze wszystkich nauk enologia jest najszlachetniejsza
"Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"
U mnie po wyjęciu aku takrze alarm sie zresetował(mam fabryczny). Zamknąłem drzwi,dezaktywowałem alarm,zamkąłem drzwi z właczeniem alarmu i później otworzyłem dzrwi z wyłączeniem alarmu i wszystko działa do dzisiaj.
w skrzynce z bezpiecznikami sprawdzali i nie było, andriu21tg - a mozesz kolego dokladnie odnosnie progu gdzie bo nie bardzo wiem o co chodzi ze w progu w wiazce
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
w o1 bardzo czesto w progowej listwie od strony kierowcy na wysokosci kolana ... chyba prosciej juz nieumiem... jeszcze ew. jesli w progu niebedize to obok sprzegla pod maskownica ..
Jak jeszcze miałem auto na gwarancji, to moje dziecko bawiło się kluczykiem i naciskało co popadnie. W efekcie coś się zablokowało i alarm działał tylko nie było pisknięcia przy zazbrajaniu i rozbrajaniu. Wizyta w ASO, (gwarancja!) prawie 1,5 godz spędziły mechesy z VAGiem przy alarmie a w końcu wymienili na nowy :shock: . Nie chcieli mi nic powiedzieć co się stało a ja udałem greka i nie przyznałem się, że dziecko wykrzaczyło alarm samą tylko zabawą w zamykanie i otwieranie drzwi ops: . Musiałem potem jechać do nich jeszcze raz z drugim kluczem do aktywacji.
Komentarz