[O1] Problem z alarmem po odlaczeniu akumulatora

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mpp
    Classic
    • 2009
    • 2

Zamieszczone przez p690
    Panowie,
    To jeszcze raz rozpiszę jak wyglada moja konfiguracja:

O2 Ambiente liftback 1,9 TDI Manual

Cena podstawowa 74000 +alarm 700 + dywaniki + lakier metalik 1800 = 76500
    - upust 9500 = 67000
    - rabat 5000 = 62000

Wyposażenie dodatkowe płatne:

Radio skoda stream 1600
    Głośniki tył 400
    Climatronic 1600

62.000 + 3600 = 65600 cena samochodu do odbioru

Przepraszam za wczesniejszy błąd - w tej cenie nie ma ubezpieczenia

Witam!

Jestem tu nowy ale też szukam takiej wersji jak kolega... dostałem dokładnie tą samą ofertę, ale mam wrażenie że jeszcze troszkę uskubię

Kiedy kolega zamierza kupić autko??
  • szato
    Classic
    • 2008
    • 2

Witam!
    Mam nastepujacy problem z oryginalnym alarmem - po odpieciu zasilania alarm nie wylacza sie przy otwieraniu auta z pilota, po otwarciu drzwi po chwili zaczyna wyc syrena, pomaga dopiero drugie nacisniecie przycisku otwierania, lub otwieranie auta z dluzszym przytrzymaniem przycisku. Ktos mi powiedzial, ze sie alarm zresetowal jak nie bylo zasilania i trzeba go zaprogramowac - niestety w instrukcji obslugii nie ma na ten temat ani slowa...

Komentarz

• Witek1952
      Ambiente
      • 2007
      • 196

Witam serdecznie.Musisz mieć laptopa z interfejsem i program VAG.O odpowiedniej wiedzy nie wspomnę.Zostaje chyba tylko serwis.Pozdrawiam.
      Witek

Komentarz

• mozgi
        L&K
        • 2009
        • 1127
        • Octavia I (1U2)
        • AKL 1.6 MPI 101 KM

kolego podłacze się, mi również padł akumulator, naładowałem go w domu podłaczyłem i alarm sie przestawił w tryb chyba tzw.serwisowy. Podjechałem do Lublina do ASO tam gdzie auto było kupione wraz z alarmem żeby przestawili mi alarm. Dwóch elektryków walczyło 30 min i w koncu dostalem odpowiedz od serwisanta że nie potrafią znależć tego przycisku poniewaz tamci elektrycy juz nie pracują-wielkie ASO SRASO, bede wdzieczny jak ktos mi wysle na priv gdzie znajduje sie ten przycisk od alarmu. Cały czas dioda czerwona mi sie swieci a wczesniej migała i alarm czasami nie reaguje
        ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
        Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• ediada
          Ambiente
          • 2008
          • 156
          • Octavia III combi (5E5)
          • CLHA 1.6 TDI CR 105 KM

mozgi, już nic innego Ci nie pozostaje jak tylko zmiana auta
          zaiste ze wszystkich nauk enologia jest najszlachetniejsza
          "Bo widzisz... w piciu nie trunek jest najważniejszy, a towarzystwo" - Stach Japycz "Rancho"

Komentarz

• framir
            Drive
            • 2008
            • 77

U mnie po wyjęciu aku takrze alarm sie zresetował(mam fabryczny). Zamknąłem drzwi,dezaktywowałem alarm,zamkąłem drzwi z właczeniem alarmu i później otworzyłem dzrwi z wyłączeniem alarmu i wszystko działa do dzisiaj.

Komentarz

• andriu21tg
              L&K
              S_OCP Member
              • 2008
              • 1499

pewnie w progu albo w skrzynce z bezpiecznikami jest to sa 2 miejsca gdzie branzowo montuje sraso wylacznik servisowy ;]

Komentarz

• Maru 123
                RS
                • 2008
                • 4660

Zamieszczone przez andriu21tg
                pewnie w progu
                W PROGU? :shock: a gdzie konkretnie? we wnętrzu samochodu?
                1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• andriu21tg
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 1499

w progu w wiazce przewaznie umieszczaja.. tak bylo w o1 w o2 w puszcze z bezpiecznikami ... ja pisze przewaznie niezawsze tak bylo ;P

Komentarz

• mozgi
                    L&K
                    • 2009
                    • 1127
                    • Octavia I (1U2)
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM

w skrzynce z bezpiecznikami sprawdzali i nie było,
                    andriu21tg - a mozesz kolego dokladnie odnosnie progu gdzie bo nie bardzo wiem o co chodzi ze w progu w wiazce
                    ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
                    Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60

Komentarz

• andriu21tg
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1499

w o1 bardzo czesto w progowej listwie od strony kierowcy na wysokosci kolana ... chyba prosciej juz nieumiem... jeszcze ew. jesli w progu niebedize to obok sprzegla pod maskownica ..

Komentarz

• mozgi
                        L&K
                        • 2009
                        • 1127
                        • Octavia I (1U2)
                        • AKL 1.6 MPI 101 KM

ok, wielkie dzięki

Komentarz

• Jeżyk
                          Rider
                          • 2009
                          • 691

Jak jeszcze miałem auto na gwarancji, to moje dziecko bawiło się kluczykiem i naciskało co popadnie. W efekcie coś się zablokowało i alarm działał tylko nie było pisknięcia przy zazbrajaniu i rozbrajaniu. Wizyta w ASO, (gwarancja!) prawie 1,5 godz spędziły mechesy z VAGiem przy alarmie a w końcu wymienili na nowy :shock: . Nie chcieli mi nic powiedzieć co się stało a ja udałem greka i nie przyznałem się, że dziecko wykrzaczyło alarm samą tylko zabawą w zamykanie i otwieranie drzwi ops: . Musiałem potem jechać do nich jeszcze raz z drugim kluczem do aktywacji.
                          Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

Pracuję...