jak w temacie...
Jak wymienic rozrusznik i "balwanki"
Zwiń
X
-
Jak wymienic rozrusznik i "balwanki"
Musze wymienic rozrusznik i tak zwane "balwanki" (gumowe odbijacze tylnych resorow). Samochod to OI kombi, silnik AKL. Rozrusznik to chyba male piwo, ale czy z "balwankami" nie bede mial problemu? Serwis chce 100 zl za wymiane obu. Czy ktos doswiadczony moglby mi cos poradzic. A gdzie kupujecie czesci? Jestem z Wroclawia.
Dzieki,
Maciej
-
-
Dzieki. Ale nie ma juz zdjec! Mozna gdzies zobaczyc zdjecia z twojej operacji na balwankach?
Zamieszczone przez MaicroftResory to byly w Polonezie albo Fiacie 125p
Faktycznie, sprawdzilem w wikipedii - to co mam to nie resory, tylko sprezyny...
Maciej
Komentarz
-
-
Nie martw się o zdjęcia tylko śmiało zabieraj się za robotę. Wymiana tych części jest intuicyjna - bardzo prosta. Na pewno sobie poradzisz. Przy wymianie przy pierwszym kole zeszło mi ok 1h przy drugim ok 40 min. Pożycz sobie drugi podnośnik bo może ci się przydać podczas zakładania amortyzatora. Jeśli masz twardy amortyzator to "ręcznie" sobie nie poradzisz bo trzeba go trochę wdusić.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Łukasz KNie martw się o zdjęcia tylko śmiało zabieraj się za robotę. Wymiana tych części jest intuicyjna - bardzo prosta. Na pewno sobie poradzisz. Przy wymianie przy pierwszym kole zeszło mi ok 1h przy drugim ok 40 min. Pożycz sobie drugi podnośnik bo może ci się przydać podczas zakładania amortyzatora.
Maciej
Komentarz
-
Komentarz