Zamieszczone przez Parch
[O2] Żółta kontrolka oliwy
Zwiń
X
-
[O2] Żółta kontrolka oliwy
Kotrolka zapaliła sie jak na bagnecie było połowe oliwy!!
Napiszcie jeżeli mieliśćie jaliś problem z tym czujnikiem i jak się go pozbyliśćie?
Czy musi być nalany olej powyżej kratek zeby zgasł?
Facet w ASO powiedział mi ze zapala sie on przed przeglądem olejowym ok tyś przed :lol: trochę mnie rozbawił ! A moze to prawda? A-ha i nie ma zadnych błędów!!
dolałem dwie setki , olej ciut przekroczył polowe - ale po stu kilometrach znowu sie zapaliła !!
Zepsuty czujnik podobno miga !??
moze rzeczywiscie jezeli naleje olej powyzej kratek to sie nie zapali??
CO RADZICIE?
-
-
Zamieszczone przez grutoFacet w ASO powiedział mi ze zapala sie on przed przeglądem olejowym ok tyś przed :lol: trochę mnie rozbawił ! A moze to prawda?
ale o co właściwie chodzi, świeci sie cały czas, bez wzgledu na ilość oleum, czy po prostu masz za mało :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karmeljak ci nie zgadła dolej jeszcze troszeczkę jak nie zgaśnie wal do ASO albo poproś kogoś kto ma vaga żeby sie podpiął i zobaczył co tam jest
[ Dodano: Pon 18 Lut, 08 23:15 ]
karmel, no właśnie padnięty podobno mruga , albo nie zgaśnie po zamknięciu maski!! - a u mnie zapala sie po stu kilometrach - tak jak jest opisane w ksiazce obsługi.
Komentarz
-
-
po podniesieniu maski kontrolka by zgasła nawet jakbyś nic nie dolal, masz stycznik maski bo standard przeglądow QG1, ale po stu km znów się zapala, to akurat normalne. Z tym, że zapala się przed przeglądem, to glupota, a koleś się osmieszył.
Mialem takie przypadki, ale nie zawsze byl to czujnik, czasem kwestia elektryki do zestawu wskaźników. Jak nie będzie można tego w żadny sposob zlokalizować, a auto nie jest na gwarancji, to ostatecznie można przekodować zestaw wskaźników i zgaśnie, ale ból jest taki, że nie zapali się nawet wtedy kiedy nie będziesz mial w ogole oleju
Komentarz
-
-
Ale jeszcze raz. Odpalasz auto i zapala sie zolta lampka?? Zapala sie za kazdym uruchomieniem auta?? Kiedy masz wymienic olej??
Jak do wymiany duzo nie zostalo, to zmien olej i jak lampka bedzie znow swiecic to zglos im to na pismie zeby usuneli usterke. Jak zapala sie po kazdym przekreceniu kluczyka to chyba latwo bedzie im wytlumaczyc w czym problem.
Komentarz
-
-
[ Dodano: Czw 21 Lut, 08 10:50 ]
Maicroft, chyba tak zrobie....
[ Dodano: Czw 21 Lut, 08 10:51 ]
Zamieszczone przez AdamBgruto, a to nie przypadkiem twój wątek o żółtej kontrolce oliwiy? Co ?
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
Komentarz
-
-
Witam serdecznie.W Skodzie w misce olejowej jest czujnik lepkości oleju.Przy jeździe miejskiej olej wymaga częstszej wymiany i stąd sygnał o zbyt niskiej lepkości .Mój kumpel ma podobny patent w BMW.W trasach robi spokojnie grubo ponad 20 kkm a w jeździe miejskiej już po 8 kkm potrafi swiecić lampka.Pozdrawiam.Witek
Komentarz
-
-
gruto, mam w tej chwili 14 tyś km i oleju jeszcze nie wymieniałem, kontrolka raz mi się zaświeciła przy 9,5 tyś km po dość szybkiej jeździe autostradowej (1000km z przerwami na siku), dolałem 0.3 litra i zgasła. Do dziś cisza. Przy sprawdzeniu pozostałego przebiegu do przeglądu jest 15 tyś.km lub/i 555 dni. Ja bym stawiał dalej na wymianę tego czujnika oleju.
A ile ten czujnik kosztuje w ogóle?Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz