[O1] Licznik z maxi-dotem - czy pokazuje . . .

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • abzuk
    Classic
    • 2007
    • 12

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, jestem w trakcie poszukiwań Skódki Octavi która powozi mnie przez kilka latek jak do tej pory czynila to moja 17-letnia VWPolówka - niestety zaczeła sie kompletnie rozłazić w szwach, 17 lat po Warszawie robi swoje
    Nadszedł czas na zmiany i w związku z tym napewno będę miał kilka pytań o Octavie ale to już w innym wątku:-)
    Pozdrawiam
    Kamil
  • yoschua
    Rider
    • 2006
    • 339

Witam,

Mam pytanie do tych co mają oryginalne liczniki z maxi-dotem w Octavii I.
    Czy w momencie otwarcia jakichś dzwi na wyświetlaczu pokazuje się rysunek samochodu i dzwi które są otwarte ?

To samo osób które mają zamieniane standardowe liczniki na liczniki z maxi-dotem ?

Jeżeli ma ktoś tak działający oryginalnie system lub przekładkę i mógłby jeszcze sprawdzić jaki konkretnie jest moduł komfortu to byłbym jeszcze bardziej zadowolony.
    Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
    HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

yoschua, w moim starym liczniku byla kontrolka otwartych drzwi, na nowym z Dotem jest rysunek( widac ktore drzwi klapa lub maska jest otwarta) i wszystko dziala, ale bylo juz kilka osob na forum ktorym podobno to nie dzialalo.
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• Krzycho-63
        Rider
        • 2007
        • 628
        • Superb II (3T4)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

yoschua,pokazuje otwarte drzwi ,pokrywa silnika,pokrywa bagaznika jak równiez inne informacje np. że trzeba uzupełnić płyn do spryskiwaczy.Jeżeli jest radio fabryczne to pokazuje np. nazwę stacji ,częstotliwość itd...Licznik w mojej Octavi jest fabryczny i nie wiem jak jest u kolegów ,którzy u siebie wymieniali zegary.
        Skoda Superb II Ambition
        2.0 TDI CR 170 KM

https://www.facebook.com/kjautoelektronika/

Komentarz

• yoschua
          Rider
          • 2006
          • 339

Zamieszczone przez dariuspolo
          ale bylo juz kilka osob na forum ktorym podobno to nie dzialalo
          Bo zależnie od wersji modułu komfortu (co za tym idzie całej instalacji dzwiowej) to będzie działać lub nie.

Chciałem się upewnić że jest to możliwe.
          Dzięki za odpowiedzi, jak by ktoś jeszcze miał coś do dorzucenia to proszę bardzo

Ja mam dokładany maxi-dot i u mnie własnie to niedziała (pokazuje tylko otwarcie maski)
          Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
          HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• markaz
            Classic
            • 2006
            • 35

Mój też pokazuje wszystkie drzwi, maskę i klapę bagażnika. Mogę sprawdzić moduł komfortu, ale jest z tym pewien problem - nie wiem gdzie go szukać ops:
            Jeśli to kwestia spisania jakiś cyferek po otwarciu maski to powiedz tylko co, skąd mam spisać. Większe poszukiwania niestety mnie przerastają.
            TDI Celebrate
            Oszczędzam komfortowo!

Komentarz

Zamieszczone przez yoschua
              Ja mam dokładany maxi-dot i u mnie własnie to niedziała (pokazuje tylko otwarcie maski)
              ja również mam dokładany ale wszystko działa i pokazuje :szeroki_usmiech

Komentarz

• Piter
                Drive
                • 2006
                • 93

yoschua, ja mam oryginalny maxi-dot, pokazuje oczywiście wszystkie drzwi, a może przyda Ci się mój moduł komfortu: 1C0 959 799 B. Jak masz taki sam, to...

123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...