[O1] problem z licznikiem (opadły wskazówki)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ostryist
    Classic
    • 2009
    • 23

Zamieszczone przez largofpns
    jak do tej pory czynila to moja 17-letnia VWPolówka
    Ja również wszystkich pozdrawiam. Podobnie jak kolega largofpns przesiadłem się Polóweczki. Która ma co prawda tylko 11 latek , ale jest jeszcze na chodzie i zamierzam ją sprzedać.

Skodę Octavię mam od 3 miesięcy zaledwie, ale prawie od razu po zakupie pojechałem z żoną na wycieczkę po Europie. Fantastyczne autko i zamierzam w nie zainwestować. I chociaż 2ga wersja kusi wygodniejszymi fotelami i warunkami jezdnymi, to raczej zostanę z moją aktualną na dłuższy czas.

Tuningu optycznego nie będzie niestety, może skuszę się na chiptuning, a na pewno inwestuję w wygodę wnętrza. Blaupunkt Hamburg MP68 już leci razem z podłokietnikiem przednim - oryginalnym.

Jeszcze raz wszystkich witam i zapewniam, że głównie czytam, nie będę śmiecił na forum niepotrzebnie.

POZDRO
    paff
  • rabit
    Classic
    • 2008
    • 4

Witam wszyskich kolegów którzy mieli juz stycznośc z tematem. Moj problem polega na tym ze opadły mi wskazania na liczniku analogowe czyli obroty temeratura paliwo i predkosciomierz. Po kilku próbach ich uruchomienia nic doszlem jednak do rozwiazania tymczasowego wyjąłem bezpiecznik od licznika i odziwo wskazania działaja ale tylko wtedy gdy jest uruchomiony zapłon po wyjeciu kluczyka ze stacyjki resetuje ustawienia cyfrowe licznika to wynika akurat z braku bezpiecznika. Poczytałem w postach wczesniejszych ze mozna spóbować przelutowac styki przy stabilizatorze jednak nic to nie dało w roli uzupełniena licznik bez bezpiecznika nie działa zawsze stabilnie od czasu do czasu wskazniki opadaja i podnosza sie spowrotem. Jak rozwiazac proble i czy naprawiac licznik czy szukac innego i go progranowac z tym akurat wiaze sie problem nie ma pinu do licznika ani do imobilajzera mozecie mi przyblizyc jak to zrobic i ile to bedzie kosztowała a i czy taka ustreka jak opisałem moze całkowicie unieruchomic licznik. Z góry dzieki i czekam na odpowiedzi.

Komentarz

• babar
      Ambiente
      • 2008
      • 144

Miałem dopiero co ten sam problem. Magik z Krakowa naprawił mi za 100zl i dał roczną gwarancję. Podobno były zimne luty i w paru miejscach pękła płytka. Moim zdaniem bardziej się opłaca oddać do naprawy szczególnie, że moje zegary robił dwie godziny.
      http://www.obslugaimprez.com/

Nagłośnienie, Oświetlenie, Konferencje, Koncerty, Bankiety, Multimedia

Komentarz

• koja86
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 3178

Zamieszczone przez rabit
        Witam wszyskich kolegów którzy mieli juz stycznośc z tematem. Moj problem polega na tym ze opadły mi wskazania na liczniku analogowe czyli obroty temeratura paliwo i predkosciomierz. Po kilku próbach ich uruchomienia nic doszlem jednak do rozwiazania tymczasowego wyjąłem bezpiecznik od licznika i odziwo wskazania działaja ale tylko wtedy gdy jest uruchomiony zapłon po wyjeciu kluczyka ze stacyjki resetuje ustawienia cyfrowe licznika to wynika akurat z braku bezpiecznika. Poczytałem w postach wczesniejszych ze mozna spóbować przelutowac styki przy stabilizatorze jednak nic to nie dało w roli uzupełniena licznik bez bezpiecznika nie działa zawsze stabilnie od czasu do czasu wskazniki opadaja i podnosza sie spowrotem. Jak rozwiazac proble i czy naprawiac licznik czy szukac innego i go progranowac z tym akurat wiaze sie problem nie ma pinu do licznika ani do imobilajzera mozecie mi przyblizyc jak to zrobic i ile to bedzie kosztowała a i czy taka ustreka jak opisałem moze całkowicie unieruchomic licznik. Z góry dzieki i czekam na odpowiedzi.
        Starsze wersje tak miały niestety :?
        Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• rabit
          Classic
          • 2008
          • 4

Dzieki za pomoc Babar czy mógłbyś mi podac namiary na tego elektronika bo z tego co piszesz zna sie narzeczy i jest w moim zasiegu ma 30 km do Krakowa wiec zdecyduje sie na naprawe . Z gory dzieki pozdrawiam Rabit

Komentarz

• babar
            Ambiente
            • 2008
            • 144

Grzegorz Chmiela
            0502611734
            http://www.obslugaimprez.com/

Nagłośnienie, Oświetlenie, Konferencje, Koncerty, Bankiety, Multimedia

Komentarz

• rabit
              Classic
              • 2008
              • 4

Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Rabit.

Komentarz

Pracuję...