Zamieszczone przez Nexus6
Płaskie wycieraczki O1
Zwiń
X
-
Płaskie wycieraczki O1
Niedawno zastosowałem płaskie wycieraczki w oktavii 1 dobierając ramiona z golfa IV po 2003 roku + płaskie pióra również z golfa. Efekt super nie mówiąc o wyglądzie i najważniejsze wszystko idealnie pasuje. Cały koszt zakupu nowych ramion i piór w serwisie VW nie przekracza 300 zł.
Polecam naprawdę warto !!!
-
-
Zamieszczone przez kozi1987ww991 a jak to wyglada przy predkosciach 150+ ?? Bo nie ukrywam ze aero twin nie zbieraja juz wtedy rewelacyjnie (kiedy nie sa wlaczone zaczynaja ''latac'' a kiedy sie cofaja do punktu startowego, sporo zostawiaja na szybie)
Jakies fotki??
zdecydowanie lepsze rozwiązanie od "aero" wynalazków - miałem, nie polecam :diabelski_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
tez sie interesowalem teraz takimi piorami. Proponowali mi valeo silencio extreme za ok. 200zl i stwierdzilem ze za drogo jak za komplet normalnych 40-50zl...moze kiedys zmienie zdanie.Czy one maja chociaz dluzsza zywotnosc??
a na allegro to juz w ogole jakos tanio:
zaczynam zmieniac zdanie120,4hp/258Nm made by MT
Komentarz
-
-
Ja zminilem na Valeo płaskie ale nie podeszly chyba . Jedna hałasowała a w zimie marzło w okolicach mocowania i ciągneła się smuga. Moze zmieniajac cale ramiona bylo by lepiej.
Poza tym w Superbie wycofali sie z tych plaskich wycieraczek widocznie moze nie sa za idealnejednak wizualnie sa super.
nowy cSIMC od Aliego
seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.
półosie seryjneprzebieg 273 tyś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiek^wrorozwazam zakup motgumow plaskich albo Boschow
Odczucia są takie:
- troszke głośniejsze są te płaskie (no może teraz troche ucichły ale i tak zwykłe wykazują lepszą kulturę pracy).
- prawa na samym końcu nie przylega na dł kilku cm (ale wyciera praktycznie całą szybę, troszke na dole omija, ale to nie przeszkadza).
- jak spadł śnieg i zmroziło trochę to nie ma problemu jak ze zwykłymi wycieraczkami (ładnie ściera nie zostawia śladów, zwykłe potrafią zamarznąć na ruchomych łączniach)
Jak się zużyją płaskie to jednak powrócę raczej do normalnych, no może na zimę płaskie zapodam.A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
ja ostatnio miałem koszmar z wycieraczkami....
już powoli załamanie nerwowe bo przy predkościach powyżej 130 nie zbierały tylko mazały i do tego żeby coś widzieć trzeba było zwolnić i to sporo by wycieraczka mogła zebrać.
Zmieniałem już chyba ze cztery razy i żadne sie nie sprawdzały
nie chce nic zapeszać ale chyba trafiłem na coś lepszego...
czasem tanie nie znaczy złe...
Kupiłem wycieraczki za 18 PLN/sztuka na allegro bezprzegubowe i moge powiedzieć ze jest dobrze , nawet bardzo.
Przy prędkościach powyżej 130 - 140 zbierają a obie strony bez żadnych smóg i skoków.
Chyba jestem pierwszy raz z czegoś zadowolony...Damian
Komentarz
-
-
Ja już takich wycieraczek raczej nie założę...
W lecie jechałem sobie przyzwoicie 120 km/h po autostradzie, nagle urwanie chmury, mocniejszy podmuch wiatru i wycieraczka kierowcy się urwała... Został sam uchwyt mocujący ( na szczęście nie wybiło szyby). Więc mimo, że fajnie to wygląda pozostaje przy klasykach.Wszystkie błędy ortograficzne, gramatyczne, składniowe i inne są popełnione celowo i podlegają prawu autorskiemu.
Komentarz
-
-
Cross, wiesz, nie jestem kobieta zeby nie wiedziec co kupilem :twisted:
Na pewno. Po prostu kupowalem jak jeszcze nie bylo na plaskie "amby" i Polacy nie dowalali na to marzy wynoszacej powyzej 100%.
Btw, Valeo XTRM w DE kosztuja obecnie 120 zl ... wiec nasi ladnie z cena szalejaByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707Sa jeszcze takie po 60 ;]
http://allegro.pl/item310540549_plas...via_fabia.html
123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Motgumy założyłem miesiąc temu u siebie.
Powiem krótko: bez rewelacji.
Rozczarowałem się bo tradycyjne motgumy służyły podan rok, nawet smużka nie zostawała, a te płaskie nowości, owszem ładnie leżą, ale jeżeli chodzi pracę to już gorzej. Głośniejsze i niestety nie dociskają jak należy, więc zostawiają mazy.
Także lepiej się zastanówcie 2 razy, ja tam ich więcej nie kupię.Teraz Laguna II 2,0 dci 150KM ...
Octavia II kombi 1,9 TDI również w stajni w rodzinie
Komentarz
-
Komentarz