Badz ostrozny przy modelowaniu oryginalnych lamp, inzynierowie znalezli kompromis miedzy dobrym oswietleniem drogi a oslepianiem innych.
[O1] halogeny w Octavii 1
Zwiń
X
-
[O1] halogeny w Octavii 1
dużo jest napisane na forum na temat oświetlenia przeciwmgielnego w Octavii. jestem od niedawna posiadaczem O1 z roku 2007 i szukam informacji jak zainstalować oświetlenie w fabrycznych reflektorach, w których znajdują się zaślepki. nie mam włącznika dwu pozycyjnego więc prawdopodobnie będę musiał go wymienić, ale co z instalacja? Octa jest w wersji Tween Power Ice Plus.pozdrawiam taboret69
1.6 BFQ-LPG nawet jeździ!!!
-
-
reflektory tez trzeba zmienic bo ni ma w nich zaslepek tylko caly odblasnik /kwestja ukladu optycznego z soczewka/. no chyba ze bawic sie w cepeliade.co do instalacji to sprawdzij ile kabli wchodzi do reflektora / wyjasni sie jaka zastosowana jest wiazka/ to tak na szybko .
pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
-
A mysleliście o czymś takim, żeby w O1 przed liftem która ma juz halogeny zintegrowane z reflektorami dołożyc jeszcze na dole w kratkach światła dzienne, które w momencie gdy włączone są światła mijania dodatkowo zapalałyby sie w momencie pokonywania ostrych zakrętów (doświetlanie zakrętów). może już ktoś coś takiego robił , może ktoś jakiś układzik juz projektował do tego celu?? Sorki taboret69, że się podkleiłem do tematu, ale zbliżone do tego o co pytałeś TY.
czekając na jakiekolwiek wieści
pozdr
paweld
Komentarz
-
-
tak, myslalem swego czasu ostro nad funkcja doswietlania - zabrakolo mi czasu na opracowanie ukladu uelektronicznego ktory mial byc oparty o czujnik skretu kierownicy z fabii.pablo_doctor
Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje
CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160
http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl
Komentarz
-
Komentarz