Mój komputer zdrowo przekłamuje spalanie, jak pokazuje 6.0 to samochód spala 7.0. Czy można to jakoś skorygować? W ASO mi oczywiście powiedzieli że się nie da, ale jakoś im nie wierzę...
Szczegóły maszyny w stopce.
No dobra, czyli da się skorygować, prawda?
Czy ktoś potrafi to zrobić? Odwdzięczę się w jakiejś powszechnie przyjetej formie
Tuner znajacy sie na oprogramowaniu w TDI powinien zrobic to bezproblemu, jednak koszt takiego zabiegu moze byc malo atrakcyjny jak na poprawnosc tylko wyswietlania spalania przez komputer. Dlatego napisalem, ze mozna to zrobic przy okazji jakiegos wirusa.
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Z tego co pamiętam to ktoś już wczesniej poruszał ten temat na forum i napisał iż da się zmienic wartość na VAG +/- 15 %
Tak, to bylem pewnie ja.
Teoretycznie jest taka mozliwosc, ale np. u mnie kanal ten jest niedostepny. Nikt inny nie pochwalil sie, zeby mu sie udalo - wiec nie wiem jak to jest.
Jak to zrobic pisalem juz zdaje sie dwukrotnie - mozna znalezc wszystko w szukajce. :wink:
Od miesiąca jest szczęśliwym posiadaczem nowiuteńkiej Octavi II 1.9 TDI. 77KW Oczywistym jest że należy autko przelitrażować i tak tez zrobiłem. Zdziwiła mnie duża różnica według wskazań przez komputer pokładowy a moim obliczeniem. Według komputera średnia spalania po przejechaniu 750 km to 6.1 L ,a według moich obliczeń wyszło 7.0 L i uważam że jest to trochę za dużo. Auto było eksploatowane w cyklu mieszanym i starałem jeździć oszczędnie. Interesuje mnie jak spalają takie same jednostki napędowe u innych użytkowników Octavi.
Z tego co pamiętam to ktoś już wczesniej poruszał ten temat na forum i napisał iż da się zmienic wartość na VAG +/- 15 %
Tak, to bylem pewnie ja.
Teoretycznie jest taka mozliwosc, ale np. u mnie kanal ten jest niedostepny. Nikt inny nie pochwalil sie, zeby mu sie udalo - wiec nie wiem jak to jest.
Jak to zrobic pisalem juz zdaje sie dwukrotnie - mozna znalezc wszystko w szukajce. :wink:
to co pisze mikrus w kanale 3 zestawu to chyba korekta chwilowego zuzycia ale byc moze przy przeliczeniach wplynie to na srednie ale prawie na pewno nie w o2
tam nie ma danych na ten temat a wartosci korekty prawie na pewno beda sie roznily w stosunku do o1
przypomne jeszcze ze w dwojce z zegarami kontakt tylko po can
Komentarz