Przekłamywanie komputera w O2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • futer
    Drive
    • 2005
    • 60

Dla rownowagi w przyrodzie:

Przedwczoraj, Biała Podlaska -> Warszawa (ok 150km) Ibiza ASZ spalila 9,3 wg. komputera...
    futer
    1.8T
    czysta benzyna (bez LPG)
  • Spider
    Drive
    • 2005
    • 95

Mój komputer zdrowo przekłamuje spalanie, jak pokazuje 6.0 to samochód spala 7.0. Czy można to jakoś skorygować? W ASO mi oczywiście powiedzieli że się nie da, ale jakoś im nie wierzę...
    Szczegóły maszyny w stopce.
    Spider
    ---------------
    Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

15% przeklamywanie to raczej norma. Nie ma sie co przejmowac, ale przy okazji jakiegos wirusa pewnie by sie dalo to skorygowac.
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Spider
        Drive
        • 2005
        • 95

No dobra, czyli da się skorygować, prawda?
        Czy ktoś potrafi to zrobić? Odwdzięczę się w jakiejś powszechnie przyjetej formie
        Spider
        ---------------
        Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm

Komentarz

• Purchawa
          Admin
          S_OCP Member
          • 2004
          • 8007

Zamieszczone przez Spider
          No dobra, czyli da się skorygować, prawda?
          Czy ktoś potrafi to zrobić? Odwdzięczę się w jakiejś powszechnie przyjetej formie
          Tuner znajacy sie na oprogramowaniu w TDI powinien zrobic to bezproblemu, jednak koszt takiego zabiegu moze byc malo atrakcyjny jak na poprawnosc tylko wyswietlania spalania przez komputer. Dlatego napisalem, ze mozna to zrobic przy okazji jakiegos wirusa.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Spider
            Drive
            • 2005
            • 95

OK, Dzięki
            Spider
            ---------------

Komentarz

• Sebastian_SComp
              Drive
              • 2004
              • 78

Z tego co pamiętam to ktoś już wczesniej poruszał ten temat na forum i napisał iż da się zmienic wartość na VAG +/- 15 %

Komentarz

• MiKruS
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7976

Zamieszczone przez Sebastian_SComp
                Z tego co pamiętam to ktoś już wczesniej poruszał ten temat na forum i napisał iż da się zmienic wartość na VAG +/- 15 %
                Tak, to bylem pewnie ja.

Teoretycznie jest taka mozliwosc, ale np. u mnie kanal ten jest niedostepny. Nikt inny nie pochwalil sie, zeby mu sie udalo - wiec nie wiem jak to jest.

Jak to zrobic pisalem juz zdaje sie dwukrotnie - mozna znalezc wszystko w szukajce. :wink:
                TDI 205PS

Komentarz

• Spider
                  Drive
                  • 2005
                  • 95

Oj, chyba będę musiał sobie skołować kabelek i oprogramowanie, to sam sobie pogrzebię.

Dzięki za informacje.
                  Spider
                  ---------------

Komentarz

• Pako
                    Classic
                    • 2005
                    • 24

Komputer pokładowy a spalanie

Od miesiąca jest szczęśliwym posiadaczem nowiuteńkiej Octavi II 1.9 TDI. 77KW Oczywistym jest że należy autko przelitrażować i tak tez zrobiłem. Zdziwiła mnie duża różnica według wskazań przez komputer pokładowy a moim obliczeniem. Według komputera średnia spalania po przejechaniu 750 km to 6.1 L ,a według moich obliczeń wyszło 7.0 L i uważam że jest to trochę za dużo. Auto było eksploatowane w cyklu mieszanym i starałem jeździć oszczędnie. Interesuje mnie jak spalają takie same jednostki napędowe u innych użytkowników Octavi.

Komentarz

• lyzy 110
                      Ambiente
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 237

była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• Purchawa
                        Admin
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 8007

Dokladnie :!:
                        Bardzo prosze wszystkich nowych o przeszukanie najpierw forum, a dopiero zakladanie pozniej nowego tematu :!: :evil:

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• owicz0
                          Ambiente
                          • 2005
                          • 104

Zamieszczone przez MiKruS
                          Zamieszczone przez Sebastian_SComp
                          Tak, to bylem pewnie ja.

Teoretycznie jest taka mozliwosc, ale np. u mnie kanal ten jest niedostepny. Nikt inny nie pochwalil sie, zeby mu sie udalo - wiec nie wiem jak to jest.

Jak to zrobic pisalem juz zdaje sie dwukrotnie - mozna znalezc wszystko w szukajce. :wink:
                          to co pisze mikrus w kanale 3 zestawu to chyba korekta chwilowego zuzycia ale byc moze przy przeliczeniach wplynie to na srednie ale prawie na pewno nie w o2
                          tam nie ma danych na ten temat a wartosci korekty prawie na pewno beda sie roznily w stosunku do o1
                          przypomne jeszcze ze w dwojce z zegarami kontakt tylko po can
                          nie pomogl ani razu

Komentarz

Pracuję...