[O1] Problem z niedzialajacymi wentylatorami

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dzozwik
    Classic
    • 2008
    • 21

witam ostatnio spodobaly mi sie lampy diodowe niestety do octavii nie robia jeszcze takich a np do passatów sa juz takie tuningowe i całkiem ładnie to wyglada co wy na to?

Dział Motoryzacja na Allegro. Twoje auto zawsze sprawne! Kliknij i przenieś się w świat samochodów, motocykli, ciężarówek, autobusów i samochodów dostawczych z częściami i akcesoriami do nich.

Dział Motoryzacja na Allegro. Twoje auto zawsze sprawne! Kliknij i przenieś się w świat samochodów, motocykli, ciężarówek, autobusów i samochodów dostawczych z częściami i akcesoriami do nich.

czegoś w takim stylu pewnie sie nigdy eni odczekamy do octy ale zawsze mozna sobie zrobic cos takiego co moim zdaniem tez nie glupio wyglada
  • senectus
    Drive
    • 2007
    • 87

Witam
    Mam problem z niedzialajacymi wentylatorami, szukalem na forum ale nie znalazlem satysfakcjonujacej odpowiedzi. Problem polega na tym, ze gdy wlaczam klime wentylatory nie pracuja, nie dochodzi do nich napiecie. Napewno sa sprawne bo podlaczylem bezposrednio pod aku i sa ok. Pojechalem nawet kiedys do elektryka, wymienil bezpiecznik przy aku bo byl spalony ale to nieposkutkowalo. Powiedzial tez ze powinien byc jeszcze jakis przekaznik ale nie potrafil go znalezc, i stwierdzil ze wyglada na to iz klima byla chyba dokladana. Poszperalem na forum i znalazlem ze moze byc walniety sterownik wentylatorow pod akumulatorem. Pojechalem na podnosnik i niestety tez go nie znalazlem, pomimo tego ze dzieki forum znam jego lokalizacje. I tu zwracam sie z prosba do szanownych forumowiczow o rade. Co jeszcze nalezaloby sprawdzic jesli auto rzeczywiscie nie mialo w fabryce montowanej klimatyzacji? Auto jest z 1999 r. Pozdrawiam

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

senectus, Chodzi Ci o wentylatory na nagrzewnicy czy chłodnicy? Bo sterownik od wentylatorów chłodnicy jest tak umiejscowiony jak piszesz. Najlepiej byłoby podpiąć VAGa i sprawdzić jakie błędy generuje bo może to być również czujnik temperatury płynu w chłodnicy
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• senectus
        Drive
        • 2007
        • 87

Tzn chodzi mi glownie o wentylator od klimatyzacji, ale z tego co sie orientuje to przy jej urachamianiu powinny sie krecic obydwa,a nie kreci sie zaden.

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

u mnie kreci sie jeden - a klima chlodzi?? czy nie??

Komentarz

• 20omega
            Ambiente
            • 2006
            • 105

Nieżyczę ci tego co ja miałem ale miałem ten sam problem w OI. A mianowicie na akumulatorze są w OI bezpieczniki nożowe i w jednym z nich wypaliło się gniazdo najprawdopodobniej a powodu słabego styku. Grzało się i grzało i psssssssssss poszło . A niewiem gdzie się znajdują w OII te bezpieczniki. Poszukaj
            ----- Złota L&K by MASTERS ---
            __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

• wojtass
              Rider
              • 2007
              • 473

marekzu
              powinny chodzić dwa właśnie parę dni temu wymieniłem jeden z nich ( ten większy ) Od razu nabiłem sobie klime Teraz mrozi że mam szron na nosie :wink:

Komentarz

• 20omega
                Ambiente
                • 2006
                • 105

Nie zauważyłem że masz ten sam model skodzinki co ja sprawdż dokładnie bezpieczniki o których ci pisałem. czy przychodzi do niego napięcie(+) tj dokładnie pierwszy bezpiecznik 30A z brzegu. Sprawdź(+) przed i za bezpiecznikiem np żarówką lub czymkolwiek na 12V-
                ----- Złota L&K by MASTERS ---
                __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

• senectus
                  Drive
                  • 2007
                  • 87

Ok sprawdze te bezpieczniki, a co jesli bedzie to co u ciebie? Ile kosztowala naprawa?

Komentarz

• Parch
                    Drive
                    • 2007
                    • 74

Zamieszczone przez wojtass
                    powinny chodzić dwa właśnie parę dni temu wymieniłem jeden z nich ( ten większy ) Od razu nabiłem sobie klime Teraz mrozi że mam szron na nosie
                    Wymieniałeś w ASO? Ile kosztuje taka wymiana razem z wentylem?

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Sam wentylator to jedno, a jest jeszcze jakis sterownik tych wentylatorow i on tez lubi padac.
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• marekzu
                        L&K
                        • 2007
                        • 1412
                        • Superb II combi (3V5)

faktycznie - kreca sie 2 - pomerdalo mi sie z Fabia

Komentarz

• wojtass
                          Rider
                          • 2007
                          • 473

parch
                          W ASO ? No co TY nie stać mnie na to :wink:
                          W warsztacie w Wawie Koszt 600złz wentylem i nabiciem klimy

Komentarz

• emikal10
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 105

Pozwolę sobie odkurzyć temat, bo wiosna idzie, a u mnie wciąż nierozwiązany problem z wentylatorami. Mianowicie wentylatory nie włączają się na pierwszy bieg w ogóle przy włączonym climatronicu, myślałem, że winny będzie sterownik wentylatorów, ale zakupiłem nowy sterownik, wymieniłem i nic. Utleniony był całkowicie jeden z kabli przy wtyczce sterownika, zakupiłem nową wtyczkę i zrobiłem wszystkie podłączenia przy wtyczce na nowo. Wciąż bez efektu. Dodam, że climatronic chłodzi przy WYŁĄCZONYCH wentylatorach, przez kilka minut, potem jak się czynnik zagrzeje, sprężarka "awaryjnie" się wyłącza i teraz dopiero włączają się na kilkanaście sekund wentylatory, ale na DRUGI bieg, czynnik wtedy szybko się schładza i sprężarka znowu zaskakuje i chłodzi, aż się znowu zagrzeje i cykl się powtarza. Jakieś pomysły co jeszcze jest odpowiedzialne za pierwszy bieg wentylatorów oprócz tego sterownika?

Denken ist schwer, deshalb urteilen die meisten.

Komentarz

Pracuję...