Macie jakies linki do stron gdzie mozna sie dowiedziec czegos o NIESZTAMPOWYCH zabezpieczeniach antykradziezowych ?
Ew. znacie moze w Wawie jakiegos fachowca godnego polecenia ?
Mysle o "tuningowaniu" zamkow jakichs fajnych blokadkach itp. No... mam pare koncepcji Szukam wykonawcow bo leniwy z natury jestem k
Do niestandardowych należy chyba m.in. DNA Auto... spryskali mi tym chyba całą Octę Sprawdzałem na jednym kawałku to faktycznie, trzyma ten polimer jak przyspawany...
Macie jakies linki do stron gdzie mozna sie dowiedziec czegos o NIESZTAMPOWYCH zabezpieczeniach antykradziezowych ?
Ew. znacie moze w Wawie jakiegos fachowca godnego polecenia ?
Mysle o "tuningowaniu" zamkow jakichs fajnych blokadkach itp. No... mam pare koncepcji Szukam wykonawcow bo leniwy z natury jestem k
Wiec tak, miałem super zabezpieczenie w Ibizie nazywało się to BBS polegałao na blokowaniu hamulcy przód tył na krzyż, nikt nie wiedział co to jest k nawet złodzieje!!!
Używanie:
Przekręcasz klucz zawaru
naciskasz lekko hamulec
przekręcasz klucz zaworu
Auto jest na amen zablokowane (zaciśniete hamulce)
Rozwiercanie zamka, nic nie pomaga!!!
Żadnej elektroniki!!
Blokade zwolni tylko przecięcie przewodów i spuszczenie płynu hamulcowego. (tak myśle)
sprawa jest dość droga
drugie to magnetyczna blokada skrzyni biegów. Nie miałem ale napewno skuteczne brat pracował u producenta. Na jakiś moto targach zabezpieczyli tym Leganze i zrobili konkurs komu by się udało odjechać omijając, niszcząc zabezpieczenie miał ją dostać NIKT NIE ODJECHAŁ!! Polski patent :diabelski_usmiech
z elektronicznych słyszałem o gostku który pozmieniał złącza w kompie tak, ze jakby złodziej podłączył coś swojego to tylko dym by poszedł.
drugie to magnetyczna blokada skrzyni biegów. Nie miałem ale napewno skuteczne brat pracował u producenta. Na jakiś moto targach zabezpieczyli tym Leganze i zrobili konkurs komu by się udało odjechać omijając, niszcząc zabezpieczenie miał ją dostać NIKT NIE ODJECHAŁ!! Polski patent :diabelski_usmiech
Niestety, wystarczy sprzeglo wcisnac i autko mozna spokojnie odepchnac lub wziac na hol. Raz tak utracilem auto to wiem :cry: Abstrahujac od tego ze w wielu autach bieg mozna zapiac kladac sie pod autem - nie wiem jak to w Octaviach jest
Nie chcę zakładać nowego tematu więc się podłączam.
Czy wiecie jakim sposobem złodzieje omijają podstawowe zabezpieczenia jak IMMOBILISER - pytam, bo mając jakąś wiedzę o metodach łatwiej się przed nimi zabezpieczyć.
Nie chcę zakładać nowego tematu więc się podłączam.
Czy wiecie jakim sposobem złodzieje omijają podstawowe zabezpieczenia jak IMMOBILISER - pytam, bo mając jakąś wiedzę o metodach łatwiej się przed nimi zabezpieczyć.
jeszcze raz: nie na publicznym forum!
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Przecież nie chcę pisać o zabezpieczeniach, ale o metodach, które złodziejom są dobrze znane, a ta wiedza użytkownikom forum tylko by pomogła, bo chyba lepiej się chronić jeśli wie się przed czym. Szkoda - mylę się?
Najprostsza metoda: Nie oklejajcie szyb znaczkami producenta alarmu i nie zakładajcie alarmów w ASO. W salonach zakladaja jeden typ dla całej marki i interesant juz wie na co moze czekać patrzac powiedzmy na Czeszkę (chyba alarmy Meta System). No i wykupcie AC i możecie spać spokojnie. Odjedzie fura, wróci kasa. Koniec
Możecie też brać akumulator pod pache jak to Rysiu z klanu robił w Palio :P
Komentarz