Ubezpieczenie CU Direct

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • korek
    Classic
    • 2008
    • 7

Ubezpieczenie CU Direct

gdzie z tem lełonem
    cześć :!: :szeroki_usmiech
  • uwe
    Ambiente
    • 2007
    • 120

Ubezpieczenie CU Direct

Witam, i jak w temacie mam pytanko, czy ktoś może ma już jakieś doświadczenia z wchodzącym na rynek ubezpieczeniem Commercial Union Direct ?? Generalnie firma ubezpieczeniowa Commercial Union na rynku jest już od ładnych parę lat, ale komunikacją zajmują się od niedawna i jestem ciekaw jak im to wychodzi. Po mojej wstepnej analizie muszę przyznać, że stawki mają bardzo konkurencyjne i zastanawiam się, czy się zdecydować, czy może ktoś ma jakieś złe doświadczenia lub informacje ?
    OII COMBI 2.0 TDI

Komentarz

• Agamek12
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 9935
      • Ford

Ja mam u nich prawie maksymalny pakiet (AC + OC + NW + assistance i kilka innych opcji) i u nich był najtańszy. Za swoją Octavię z 60% zniżkami zapłaciłem nieco ponad 1100zł. Ale sama polisa (może przez okres świąteczny) szła 2 tygodnie...
      Adam... Używam:
      Rolka: e11FL 97KM/130Nm
      Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Ziomus1987
        Ambiente
        • 2007
        • 202

Oni tam w reklamie mówią, że zniżki z OC przechodzą na AC :szeroki_usmiech To jak mam 60% zniżki na OC w Alianz to jak przejdę do nich to mam od razu 60% zniżki na AC?
        Szukam pracy

Komentarz

• macherstudio
          RS
          S_OCP Member
          • 2008
          • 2378
          • Mitshibishi
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ziomus1987, kolego tutaj masz narzędzia, aby wyegzekwować, owo "przejście zniżki z OC na AC" http://www.abc.com.pl/serwis/du/2007/1206.htm

Niestety jednak słuchając owej reklamy, kilkakrotnie zwróciłem uwagę na sformułowania w niej zawarte i przejście o którym mówisz jest skrótem myślowym, a diabeł tkwi w szczegółach.

Myślę, jednak że tematem można zainteresować RPK lub UOKiK, zacząć jednak trzeba od spisania treści reklamy

Pozdrawiam.
          www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Ziomus1987
            Ambiente
            • 2007
            • 202

Zamieszczone przez macherstudio
            Ziomus1987, kolego tutaj masz narzędzia, aby wyegzekwować, owo "przejście zniżki z OC na AC" http://www.abc.com.pl/serwis/du/2007/1206.htm

Niestety jednak słuchając owej reklamy, kilkakrotnie zwróciłem uwagę na sformułowania w niej zawarte i przejście o którym mówisz jest skrótem myślowym, a diabeł tkwi w szczegółach.

Myślę, jednak że tematem można zainteresować RPK lub UOKiK, zacząć jednak trzeba od spisania treści reklamy

Pozdrawiam.

Zadałem proste pytanie, a dostałem skomplikowana odpowiedz w formie jakiejś ustawy o nieuczciwej praktyce rynkowej :? Chodziło mi raczej o konkrety: tak lub nie. Albo jak to działa
            Szukam pracy

Komentarz

• macherstudio
              RS
              S_OCP Member
              • 2008
              • 2378
              • Mitshibishi
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Odpowiedź jest w drugim akapicie - "pic na wodę fotomontaż" w mojej skromnej ocenie, jeśli jednak zdecydujesz się na uprzykrzenie życia CU, za to że bzdury Ci wygadują, odpowiedź masz w pierwszym akapicie. Jeśli bardzo chcesz mogę pomęczyć człowieka, który na nasz region częstochowski trzyma łapę nad agentami CU, ale to człowiek z natury hmmmmm zboczonych na punkcie tego co robi, więc odpowiedzi spodziewać się należy w stylu, tak oczywiście i będzie chciał mnie umówić z agentem, ale jeśli bardzo Ci zależy poświęcę czas i podróże temat - teoretycznie jako ubezpieczyciel mógłbym wprowadzić tego typu opcję zniżka z OC na AC ale pod warunkami:
              - tracisz zniżkę na AC
              - obowiązkowo musisz ubezpieczać się pakietem przez określony czas
              - no i w warunkach AC pomieszałbym straszliwie
              www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Ziomus1987
                Ambiente
                • 2007
                • 202

Zamieszczone przez macherstudio
                Odpowiedź jest w drugim akapicie - "pic na wodę fotomontaż" w mojej skromnej ocenie, jeśli jednak zdecydujesz się na uprzykrzenie życia CU, za to że bzdury Ci wygadują, odpowiedź masz w pierwszym akapicie.
                Dzwoniłem i rozmawiałem z babką 15 min(miła młoda Pani była :szeroki_usmiech ). I ta Pani powiedziała mi, ze te zniżki przechodzą automatycznie jak bym u nich chciał ubezpieczyć samochód czyli to prawda Tyle, że ja sie na to nie łapie bo jestem współwłaścicielem z tatusiem . A CU liczy składkę od młodszego kierowcy, wyliczyli mi OC na 2900 zł a teraz place 560 zł w Allianz. Mam nadzieje ze mój ubezpieczyciel też to wprowadzi :diabelski_usmiech
                Szukam pracy

Komentarz

• macherstudio
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 2378
                  • Mitshibishi
                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Czyli poszedłeś za ciosem.
                  Czyli TV nie kłamie - mając TYLKO zniżkę na OC np. 60% - po zawarciu umowy w CU 0trzymuję zniżkę na OC 60% i AC 60% ???
                  www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Ziomus1987
                    Ambiente
                    • 2007
                    • 202

Czyli poszedłeś za ciosem.
                    Czyli TV nie kłamie - mając TYLKO zniżkę na OC np. 60% - po zawarciu umowy w CU 0trzymuję zniżkę na OC 60% i AC 60% ???

Poszedłem bo jest to bardzo korzystne. Dokladnie tak :szeroki_usmiech
                    Szukam pracy

Komentarz

• Piet-Tia
                      Drive
                      • 2007
                      • 67

Przerabiałem temat. Mnie poinformowali na ich infolinii, że zniżka z OC na AC przechodzi tylko, jak się po raz pierwszy ubezpiecza samochód w AC. Czyli, że jeśli kiedykolwiek miałem już jakieś AC zawarte, to odpada. Jeśli jakieś AC było, to liczą się zniżki z niego (jeśli była przerwa w AC, to przez 3 lata ma się zachowaną zniżkę sprzed przerwy, a potem co rok spada o 10%).

Generalnie Commercial uważany jest za jednego z droższych ubezpieczycieli, ale jak wiadomo trzeba dopierać TU do konkretnych potrzeb. Każde towarzystwo na co innego kładzie nacisk. Było ostatnio fajne porównanie w którymś dodatkowym AutoŚwiecie chyba. Parę ciekawych informacji można było wyczytać.

A podczas tej mojej rozmowy na infolinii jak jeszcze powiedziałem, że miałem szkodę z AC, to mi w Commercialu wyliczyli składkę na ok. 6.000 pln :lol:

Komentarz

• Ziomus1987
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 202

Zamieszczone przez Piet-Tia
                        Przerabiałem temat. Mnie poinformowali na ich infolinii, że zniżka z OC na AC przechodzi tylko, jak się po raz pierwszy ubezpiecza samochód w AC. Czyli, że jeśli kiedykolwiek miałem już jakieś AC zawarte, to odpada. Jeśli jakieś AC było, to liczą się zniżki z niego (jeśli była przerwa w AC, to przez 3 lata ma się zachowaną zniżkę sprzed przerwy, a potem co rok spada o 10%).
                        Nic mi o tym nie powiedziała Pani :? Ehh najlepiej w tej sytuacji sie dowiedzieć osobiście co i jak w każdym szczególe bo widzę, że temat zawiklany :? Rozmowa nagrywana także oszukać raczej nie mogą, jedynie nie doinformować jak człowiek sie sam nie spyta za co pewnie nie będą chcieli ponieść odpowiedzialności :| Pozdrawiam.
                        Szukam pracy

Komentarz

• Piet-Tia
                          Drive
                          • 2007
                          • 67

Prawda, ale trzeba też pamiętać, że ktoś coś źle zrozumie na szkoleniu, potem idzie pracować na infolinię i głupoty rozpowiada. A to że rozmowy są nagrywane, to wcale nie znaczy, że większość z nich ktokolwiek odsłucha, więc takie "drobne" wpadki mogą długo pozostać niezauważone.

Podobną sytuację miałem przy przedłużaniu umowy w Erze, gdzie dwie różne osoby na infolinii podały mi różne warunki, a w salonie ostatecznie jeszcze inne, na szczęście najlepsze.

Możesz podzwonić po infolinii parę razy, pogadać z różnymi osobami, i pozapisywać nazwiska i godziny rozmów. I jak Ci któraś wersja (o ile będą różne) najbardziej podpasuje, to potem opierając się na nagraniu można trochę ich przycisnąć.

Komentarz

Pracuję...