:wow nie bardzo rozumiem ich polityki za fele każą sobie tyle zapłacić a jak wczoraj dzwoniłem w sprawie szyby do mojem O2 (niestety jak wracałem w piątek z Gdańska to dostałem kamykiem :evil: ) to mi powiedzieli że koszt z wymianą ~1000 a jak podjechałem do JAAN to mnie podliczyli na ~800, do naprawy się nie nadaje bo za małe te pęknięcie i niema jak wpuścić żywicy.
To może poczekaj,aż sie zwiększy ta dziurka i wtedy naprawisz.
Superbman, nie bardzo rozumiem ze za małe pekniecie.... ostatnio mojemu prezesowi w X5 powstał malutenki odprysk od kamyczka...naprawde mozna bylo z tym jezdzic tylko ze wycieraczka w tym miejscu rozmazywała...operacja trwala 40 min i sladu nie ma..koszt 80 zl
gachul
czarniutka dwulitrowka combi elegance...była...jest... dwa litry brąz mocca combi platinum
To może poczekaj,aż sie zwiększy ta dziurka i wtedy naprawisz.
ano właśnie czekam
Zamieszczone przez gachul
ie bardzo rozumiem ze za małe pekniecie
jest na tyle małe że nie ma jak w ten odprysk i pajączka wtłoczyć żywicy, oczywiście zostałem poinformowany że można ją trochę rozwiercić albo wstrzelić "kołka" żeby powiększyć ale szyba może pęknąć i się cała posypać, oczywiście cała robota na moją odpowiedzialność wiec podziękowałem i czekam aż się powiększy "naturalnie" , odprysk jest w prawym górnym rogu gdzie nawet wycieraczka nie dochodzi więc tak strasznie mnie nie boli.
naprawiałem szybę przedwczoraj, w polecanym warsztacie w Regułach i pan wyraźnie mówił, żeby nigdy nie czekać (tak jak ja) tylko przyjeżdżać zawsze jak najszybciej, może warto i tam się poradzic :?:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
naprawiałem szybę przedwczoraj, w polecanym warsztacie w Regułach i pan wyraźnie mówił, żeby nigdy nie czekać (tak jak ja) tylko przyjeżdżać zawsze jak najszybciej, może warto i tam się poradzic :?:
Kurcze ile warsztatów tyle opinii, dzwoniłem w sobotę ale nikt nie odbierał nie przeczę że jestem estetą i bardziej mnie denerwuje samo istnienie tego odprysku niż koszta naprawy czy wymiany szyby, no ale faktycznie masz racje warto się posilić dodatkową wiedzą, wiesz może do której mają otwarte w dni powszednie ?
Witam,
nas też ta "przyjemność" w tamtym tygodniu spotkała. Odprysk dość duży od strony pasażera. W tym tygodniu wybieramy się do JAAN'a w Katowicach lub w Krakowie.
Superbman, potwierdzam to co mówili koledzy wcześniej że nie należy nigdy czekać z naprawą . Czas tylko pogorsza sytuację , bo dostaje się brud i pęknięcie ( pajączek ) postępuje dalej . Przechodziłem przez to 2 lata temu przed zimą i była to o tyle gorsza sytuacja , że dostająca się woda po zamarznięciu mogła rozsadzić pęknięcie i szyba byłaby już tylko do wymiany . Zostałem również uprzedzony o ryzyku , że szyba się rozleci podczas rozwiercania i naprawy , ale nie miałem wyjścia , pękłaby albo u nich , albo na mrozie i wtedy tylko wymiana (ok 1000zł). Czas - 40 min , koszt - 80zł bez f-ry. Naprawiałem na rogu Marsa z Chełmżyńską . Pozdrawiam.
jak podjechałem do JAAN to mnie podliczyli na ~800, do naprawy się nie nadaje bo za małe te pęknięcie i niema jak wpuścić żywicy.
A pytales sie oznizkie dla OCP, bo w wawie mamy rabat w JAANie, tylko ze trzeba miec naklejkie. Jak mi dali rabat, to sie w sumie o nia nie spytali, tylko wystarczylo same powalanie sie na klub. Zapytaj jaka maja cene dla klubu.
A pytales sie oznizkie dla OCP, bo w wawie mamy rabat w JAANie, tylko ze trzeba miec naklejkie. Jak mi dali rabat, to sie w sumie o nia nie spytali, tylko wystarczylo same powalanie sie na klub. Zapytaj jaka maja cene dla klubu
to samo pytanie co 2pac,
Zamieszczone przez 2pac
w dowolnym JAAnie znizka?
Ja byłem na Łodygowej tam mi było najbliżej zaś cenę napisałem że ~ (około).
Komentarz