oculus, zawsze się pytam klienta czy mogę ....
Naprawa uszkodzonego lakieru bezbarwnego
Zwiń
X
-
Naprawa uszkodzonego lakieru bezbarwnego
Mam w kilku miejscach uszkodzony lakier bezbarwny ( takie ślady łuszczenia mniej więcej wielkości 2-3 cm kwadratowych) chciałbym sie dowiedzieć czy można go jakoś samemu naprawić czy trzeba jakiegoś fachowca znaleźć a jeśli tak to do kogo w Olsztynie sie udać?
-
-
Naprawa bezbarwnego lakieru ( tzw. Klaru ) jest raczej mało prawdopodobna :-( W sklepach z lakierami można cos takiego kupic nazywa sie to klar w sprayu ale efekty nie beda zbyt rewelacyjne. Nie wiem co spowodowalo odpadnięcie klaru ala ja bym kombinował cos z polerowaniem i środkami nabłyszczającymi. ( jak mozesz to zapodaj jakas fote) Prawda jest taka ze problem zniknie dopiero po lakierowaniu , inne sposoby tylko zmniejszą widoczność. Wiem że w starszych autach lubial sie luszczyć dach i maska napisz jaki element u ciebie sie luszczy bo w OC sie jeszcze nie spotkalem z takim problemem.
PS: Nie masz czasem pieca CO w garażu ?? Wiem ze to czesto bywa przyczyna luszczenia ...Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zdjęcia będę mógł umieścić dopiero w piątek. Kupiłem tą octavie po atrakcyjnej cenie właśnie z tymi dokładnie 3 miejscami gdzie lakier sie łuszczy. Jedno miejsce to próg jakieś 15 cm od tylnego koła pod drzwiami i z drugiej strony dwa miejsca na błotniku tylnym na wysokości czarnej listwy za drzwiami.
Komentarz
-
-
Troszkę zestarzał się ten temat ale to jak odkopanie dinozaura. Znalazłem ciekawą stronę na temat pielęgnacji lakieru i regeneracji oraz napraw: tutaj . Sam mam problemy z klarem i kombinuję co zrobić. Prawdopodobnie pójdę w lakier bezbarwny a na to lekkościerny, koloryzujący regenerator lakieru.
Komentarz
-
Komentarz