samochód nie był naprawiany wcześniej. objawy to przede wszystkim kontrola Check engine pomarańczowa, nierówna praca silnika i brak mocy. samochód stoi na kanale juz drugi tydzień a Skoda Polska nie chce uwzględniuć reklamacji. brak słów!
wymiana żarówek w OI
Zwiń
X
-
heheh jakie było zdziwienie kolegów w ASO jak przyjechałem aby mi wymienili żarówki (dodam że nie pozycyjne a te zwykłe). Nie potrafisz sobie wymienić żarówki? hmm odpowiedziałem, jakbym potrafil to bym nie przyjeżdżał. Krawaciarz się uśmiechnął, wziął kluczyki i zniknął za drzwiami warsztatu. Po chwili wróciłnooo to chwilę potrwa
ASO dokładała mi klimatyzację i pociągnęli rurkę za reflektorem tak niefortunnie że aby zdjąć osłonę (to czarne takie) w celu wyjęcia żarówki - trzeba odkręcić jedną wredną śrubę z nakrętką. Trzeba do tego uzyć dwoch kluczy i wygiąć rękę w 4 miejscach i odkręcać po kawałeczku.
Drugi reflektor to już pestka2 minuty i po sprawie.
Sorki za OT ale tak jakos mi się przypomniało a pod maską to tylko płyn do spryskiwaczy sam dolewam, reszta w ASO - jak dobrze że za free
Komentarz
-
-
co wy gadacie?! :shock:
wymieniam komplet żarówek przednich w 5 minut!
pozycje+H4+H7
Zamieszczone przez ryhOASO dokładała mi klimatyzację i pociągnęli rurkę za reflektorem->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzTam nie masz H-7
może H-3? jak zwał tak zwał
Zamieszczone przez MaicroftCo innego jest przy xenonie, a co innego jak sa zwykle->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Ja mam jak Janusz na pozycjach i do tablicy, takie:
Ponad pół roku jeżdżą i nic się nie dzieje, a wyglądają zajebiście to fakt->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
jako nowicjusz prosze o wyrozumialosc. Ile jest zarowek w przednim reflektorze. Wczoraj kolega ktory jechal przede mna zadzwonil i powiedzial ze mi prawa lampa slabiej swieci. Dojechalem do celu i zeczywiscie lewa dobrze daje a prawa slabiej. tak jakby sie przepalila ktoras zarowka. Mowie o swiatlach mijania. Wydedukowalem ze to co swieci to postojowka, a mijania poprostu sie przepalila. Czy obie swieca sie jednoczesnie?? jezeli to zarowka to jak sie dostac do reflektora . Z ktorej strony? I jakie zarowki kupic. Wymienilbym obie zeby lepiej dawalo swiatlo.
Komentarz
-
-
jeśli to zwykłe lampy bez xenów to masz żarówki H4 czyli dwa włókna i jest to jedna żarówka może być jesze żarówka do halogenów na skrajach obok migaczy No i postojowe żaróweczki bagnetowe5W .Wymiana żarówek H4 polega na ściągnięciu osłony plastikowej od tyłu reflektora ,po czym ściągnięcie stalowego pierscienia trzymającego i wypięciu żarówki .Reszta w odwrotnej kolejności. Co do żarówek to Gachul miał dobre w dobrej cenieTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Postojówkim warto zmienić na diody ale muszą dawać białe światło i najlepiej jak jest to dioda rozpraszająca .Poleciłbym philipsy jako H4 ze wzmocnioną poświatą . Pogadaj z Gachulem on załatwiał chyba osramy czy coś podobnego a chłopaki je chwalą.
śrubokręt płaski jest użyteczny przy wymianieTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
Komentarz