Leasing a chiptuning

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Witas
    Classic
    • 2005
    • 10

Leasing a chiptuning

soltys29, witaj

Zamieszczone przez soltys29
    Zapraszam do korespondencji wszystkich, a w szczegółności z clubowiczów ze śląskiego i okolic!
    tutaj nie ma "w szczególności" :roll:

wbijaj się do siebie na spoty, to i wlepa się znajdzie na szkodnika :diabelski_usmiech
  • JanuszP
    Drive
    • 2005
    • 65

Leasing a chiptuning

Czy ktoś z Was modyfikował silnik w trakcie kredytu leasingowego. Czy jest to dozowolone (pomimo że nie wiem że nie jestem właścicielem samochodu).Pozdrawiam
    L&K

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez JanuszP
      pomimo że nie wiem że nie jestem właścicielem samochodu
      no przecież właścicielem samochodu jest lesingodawca, poczytaj dokładnie umowę, ja mam napisane w umowie że wszystkie modyfikacje w aucie muszą być zaakceptowane na piśmie przez leasingodawcę.
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• arci9
        RS
        • 2004
        • 2007

Zamieszczone przez loru
        Zamieszczone przez JanuszP
        pomimo że nie wiem że nie jestem właścicielem samochodu
        no przecież właścicielem samochodu jest lesingodawca, poczytaj dokładnie umowę, ja mam napisane w umowie że wszystkie modyfikacje w aucie muszą być zaakceptowane na piśmie przez leasingodawcę.
        no muszą nawet, jak zakładasz radio to powinieneś zgłosić...Tylko kto by się tym przejmował, chyba że nie będziesz wykupował auta z leasingu...

Inna spraw, że jak będziesz spłacał auto w miarę na czas, to nikt IMO nie zainteresuje się z banku autem

Chipuj i się nie zastanawiaj, bo późneij bedziesz żałować : :szeroki_usmiech

Komentarz

• Lashlo
          L&K
          S_OCP Member
          • 2007
          • 1455

No ja tez sie zastanawiam a auto w leasingu,ale raz sie zyje ;-)
          Najwazniejsze,zeby placic raty na czas,to nie beda wnikac.

Komentarz

• loru
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 4286
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

JanuszP, to co ja napisałem to teoria a to co napisał arci9, to praktyka
            Zamieszczone przez arci9
            Inna spraw, że jak będziesz spłacał auto w miarę na czas, to nikt IMO nie zainteresuje się z banku autem
            więc
            Zamieszczone przez arci9
            Chipuj i się nie zastanawiaj, bo późneij bedziesz żałować : :szeroki_usmiech
            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Purchawa
              Admin
              S_OCP Member
              • 2004
              • 8007

Ja chipowalem, bo wiedzialem ze bede wykupowal auto po leasingu!
              "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
              Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
                RS
                • 2004
                • 2007

Zamieszczone przez loru
                JanuszP, to co ja napisałem to teoria a to co napisał arci9, to praktyka
                hehe

JanuszP, dla odwagi Ci napiszę, że sporo rzeczy zmieniłem, począwszy od chiptuningu ,wygłuszenie drzwi, zainstalowanie sprzętu grającego, zmianę amortyzatorów po zmianę hamulców (tarcze i klocki ) :diabelski_usmiech

Ja chipowalem, bo wiedzialem ze bede wykupowal auto po leasingu!
                myślę, że to jest kluczowe, bo przy rezygnacji z wykupu, nie wiem jak zachowa się leasingodawca, może spisuje jakiś protokół i będzie się czepiał niewiadomo czego :|

Komentarz

• Sev
                  L&K
                  • 2007
                  • 1295

Auto powindykacyjne czy nie wykupione, trafia i tak na plac a firmę leasingową obchodzi tylko za ile je sprzeda i ile pozostało do spłaty ewentualnie jaki był depozyt.

Są co prawda przypadki gdzie z tuningowanego auta leasingobiorcy chcą wyciągać spojlery, alufelgi, lampy itd. ;-) i wtedy zaczynają się schody. Jeżeli zostawiacie to co włożyliście w auto to luz. Problemów nie będzie.

Często na plac trafiają auta dosłownie rozbebeszone wewnątrz i na zewnątrz. Takie realia.

Zerknijcie np na http://www.efl.pl/aukcje?auctionId=1 i zobaczcie co się trafia.
                  6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                  Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• JanuszP
                    Drive
                    • 2005
                    • 65

Stokrotne dzięki koledzy za info.Teraz wiem co zrobie. Pozdrawiam.
                    L&K

Komentarz

• Misza7
                      Classic
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 18
                      • Octavia II (1Z3)
                      • BKD 2.0 TDI 140 KM

Spotkałem się z sytuacją, gdzie znajomy mający warsztat do gazowania aut wyciągał instalację z auta, które wracało do firmy leasingowej, gdyż umowa mówiła o zwrocie pojazdu w stanie w jakim go dostarczono. Czyli wszelkie przeróbki wymagają raczej zgody właściciela.
                      Pozdrawiam
                      Nowa miłość - Aprilia Pegaso
                      Była Octavia I 1,9 TDI AHF
                      Jest Octavia II FL 2,0 TDI BKD DSG

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

To ciekaw jestem jak ten ktos mial dokonany wpis do dowodu rejestracyjnego. Trzeba miec ze soba dowod i czerwona ksiazeczke, a tej uzytkownik auta nie ma. No chyba, ze wszystko bylo na lewo :lol:
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• MiKruS
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7976

Kiedys juz o tym pisalem.

Zapisy w umowie, ktore pozornie "wiążą ręce", są pewnego rodzaju batem na roznej masci kombinatorow.
                          Chodzi o to, ze jak ktos zmodyfikuje (a raczej zdałngreduje) auto albo naprawia je u kowala zamiast w ASO, nie udawal potem zdziwienia jak leasing/bank każe mu doplacic roznice utraty wartosci z tytulu nieprawidlowej eksploatacji.

Stad umowa przewiduje całą masę obostrzeń. Konieczność informowani o zmianach, itd.

W praktyce jednak nikt tego nie sprawdza, bo nie ma jak i nie ma po co - mozna co najwyzej odstraszych dobrych klientów.

Dopiero jak dochodzi do windykacji, to EWENTUALNIE moga zacząć sie schody - ale na 99,9999999% nie w przypadku zwyklego chiptuningu.

Bez obaw.
                          TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...