szyna can

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arek_Z
    Classic
    • 2009
    • 5

szyna can

...u mnie nie utrzymuje się. Wczoraj jak psałem mial on długość około 4 cm i był spory. Po odpaleniu auta zniknął i dziś rano pokazał się już mniejszy 1 cm. Kiedy auto chodzi nie widzę żadnego pęcherzyka.

[ Dodano: Sro 15 Paź, 08 21:13 ]
    ...niezaprzeczalnym jest jednak fakt, że im zimniej tym gorzej odpala. Kąt wtrysku ustawiony i po pewnym czasie sprawdzony powtórnie i jest podobno OK, świeczki też wymienione chociaż przy dodatnich temp. podobno nie maja wpływu :roll:
    Jeszcze zastanawia mnie czujnik temp. bo ma on poizolowane kabelki czyli kto coś tam dłubał wcześniej. Niby komp nie wyrzuca błędów ale może.....
  • MB116
    Classic
    • 2008
    • 2

szyna can

witam
    jestem od niedawna posiadaczem octawi 2.0 apk migają na tablicy kontrolki ciśnienia oleju i ręcznego świecą się nastałe kontrolki abs i poduch brak odczytu obrotomierza chciałem odczytać pamięc błędów sterownika mam brak komunikacji zmierzyłem voltomierzem napięcie na gniezdzie pin 7 wskazanie 0,23v więc dobrałem się do sterownika i zmierzyłem napięcie bezpośrednio na nim wskazanie 12,30v podłączyłem kts bezpośrednio do pina na sterowniku jest komunikacja odczytałem pamięć błędów

szyna CAN uszkodzony sterownik silnika brak wiadomości z ABS 46AA
    interfejs CAN sterowanie skrzyni biegów brakwiadomości z airbag 467C
    szynaCAN tablica zegarów 468A

jak to ugryść
    olo

Komentarz

• krzynol
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 10957
      • Superb II combi (3T5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

spróbuj
      forum OBD2
      ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
      ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
      poprzednie modele:
      ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
      ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
      O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• pablo_doctor
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2007
        • 791

MB116 kolejny raz zwracam Ci kolego uwage ze piszesz w zlym dziale !!!!!
        pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

Pracuję...