A co ma wytłumianie drzwi do średnicy, panowie?
[O2] Funkcja leaving home
Zwiń
X
-
[O2] Funkcja leaving home
Mam pytanie do użytkowników O2 posiadających tę funkcję, jak działa u was leaving home?
Światła przy otwieraniu auta pilotem zapalają się zawsze czy jest to sterowane czujnikiem zmierzchu i światła zapalają się tylko po zmierzchu?
U mnie zapalały sie zawsze (co prawda mam VW, powinno to jednak działać podobnie), ale jakiś czas temu zaczęło to szwankować (stopniowo coraz częściej nie działało) i od pewnego czasu światła przy otwieraniu auta zapalają się tylko po zmierzchu.
W ASO, do którego jeżdżę twierdzą, że działa to u mnie teraz poprawnie, dziwne dlaczego wcześniej działało inaczej, niestety tego nie potrafią wytłumaczyć.
W innym ASO trafiłem na pracownika mającego w swoim aucie leaving home i u niego światła zapalają się zawsze przy otwieraniu auta.
Jestem umówiony na wtorek w tym ASO i chciałbym wiedzieć zanim do nich pojadę jak jest u innych.
Z góry dziękuję za odpowiedź i przez to pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Krzysiek
-
-
U mnie Coming home i leaving home aktywuje się dopiero wtedy gdy czujniki ośietlenia (znajdujący się na wewnętrznym lusterku wstecznym) "stwierdzi", że już jest ciemno. W pełnym "słońcu" nie włączają się światła ani przy zamknięciu auta (coming home) ani przy otwarciu auta (leaving home). Ktoś kiedyś na forum pisał, że nie mając automatycznego ściemniania lustrka, w jakimś ASO po wyminaie modułu komfortu, aktywowali mu tą funkcję. Wtedy nie posiadając fabrycznego "light asistant" światła się zapalają po otwarciu bądź zamknęciu auta niezależnie od stopnia oświetlenia...
pzdrOctavia 2.0 BKD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez adeksKtoś kiedyś na forum pisał, że nie mając automatycznego ściemniania lustrka, w jakimś ASO po wyminaie modułu komfortu, aktywowali mu tą funkcję. Wtedy nie posiadając fabrycznego "light asistant" światła się zapalają po otwarciu bądź zamknęciu auta niezależnie od stopnia oświetlenia...
Więcej info w instrukcji na str. 53-56wocek
Komentarz
-
Komentarz