Palanowany zakup Octavi 1.8 T 2000r.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Maicroft
    Moderator
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2004
    • 25757
    • Audi

Paczek, 8l po miescie - no to musi byc bardzo bardzo spokojny styl jazdy, ponoc klekot wtedy 5l pali

No to wychodzi ze to jednak calkiem fajne silniki, a to ze auta traca tyle na wartosci wzgledem diesla to jednak jakas pomylka.
    Spritmonitor.de

Komentarz

• informatkot
      Classic
      • 2007
      • 38

He he he, mniej niż 9 w mieście nie udało mi się zanotować. Standardowo to 10 -15 l - warunki korki, silnik zimny, dojazd do pracy - do domu. W trasie wszystko zależy od stylu jazdy - mój zużywa średnio 6,8 L. Jazda bez szaleństw.
      Najlepsze Skodzidsu

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Ja nie powiedzialem, ze to jest nieosiagalne. Tylko nie mowmy o rekordowych wynikach, a nornalnych. Ja nie mowie ze mi auto pali 5l bo tyle nie pali po miescie, a realnie mowie ze jest to zazwyczaj 7l a bywa, ze i 9l.

Jezdze czasem z silnikiem 1.8 tyle ze nie turbo i naprawde moge pod moje preferencje jazdy powiedziec ile takie auto pali :diabelski_usmiech
        Spritmonitor.de

Komentarz

• cieq
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 745
          • Octavia I (1U2)
          • AGU 1.8 20VT 150 KM
          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez Paczek
          szkodnik pali 9,5 do 11 litrow na setke w miescie przy ostrym butowaniu
          Trzymajcie mnie 1

Ktoś wspomniał wcześniej o Pasku 1.8T, warto zauważyć że mimo takiego samego oznaczenia jest to inny silnik :idea:
          Dlaczego tworzy się kolejny temat tego typu? To wszystko było, wystarczy poszukać. :roll:
          www.pinkbike.com

Komentarz

• Sev
            L&K
            • 2007
            • 1295

Ostre butowanie ale tempym butem (bez obrazy - to tylko gra słów ;-) )
            Nie ma bata, raz nie cackając się (czyt. spieszyłem sie do pracy ;-) ) Jazda z gazem prawie w podłogę, zmiana biegów powyżej 5500rpm zużycie nie zeszło poniżej 18 czy 19l/100km. Odcinek 6km.

Ciągła jazda autostradą z prędkością pow 200km/h zużycie coś około 16l/100km.

9,5-11 przy ostrym butowaniu to chyba w jakiejś wieczorynce ;-)
            6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
            Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• yoschua
              Rider
              • 2006
              • 339

U mnie 1,8T ale od razu dodaje, żeby Geralt nie dopisał :-) , choć to napisane w stopce, że 4x4 przy 200km/h na autostradzie spalanie komputer pokazuje 30l/100km.

Mój rekord trasy w stylu taksiarza to przy dystansie 200km i przy maxie lekko szybszym niż ciężarówki, ale tylko tyle żeby mnie nie wyprzedzały a i żeby im nie przeszkadzać, czyli można przyjąć że 90km/h to spalanie wyszło 6,5l bez klimy, ale strasznie nudno w aucie było.

U mnie średnio z trasy jest 15l/100km - dużo autostrad.
              A miasto około 10l/100km - bo dużo spokojniej niż na trasie jeżdżę.

Ogólnie mam bardzo ciężką nogę, a auto ma potencjał, no i to 4x4 więc zawsze troszke więcej pali niż ośka.
              Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
              HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

• pajczaki
                Rider
                • 2007
                • 316

posiadane auto - 1.8T AUM kombi, oponki 15/60/205
                spalanie benzyny bylo ok. 10,5litra ale przy bardzo spokojnej miejskiej jezdzie.
                natomiast gazu wychodzi 12-13 litrow w trasie (jazda glownie w granicach 130-150), po miescie jeszcze nie do konca sprawdzone ale wychodzi ponad 13l.

dla porownania - mam teraz pozyczone polo 1.4 z 2006 z gazem i spalanie wyszlo mi ok. 12l po miescie (fakt, wiecznie sie spiesze ) a przyjemnosc z energicznego poruszania sie po miescie zadna....

wole moja skodzianke :lol:
                taka tam octavka kombi 1.8T 250 km.. byla... Corsa B V6 225 km.. jest... ale jeszcze wciąż w fazie ogarniania - teraz w fazie generalnego remontu..
                sponsored by HydroTransfer hydrografika Warszawa www.hydrotransfer.pl

Komentarz

• Paczek
                  Classic
                  • 2007
                  • 29

Szkoda ze nie zrobilem fotki, w miescie spala mi faktycznie kolo 11 fakt na odcinku 20 km lecz na trasie to juz inna bajka bo czym dalej tym wiecej pali. Z katowic do wawy spalil mi 14 z hakiem zas z katowic do wroclawia prawie 18 a po miescie nie wyszedl jeszcze powyzej 11 moze kiedys mi sie uda :lol:
                  Była Octavia 1.8T L&K jest Audi A4 S-line 182KM i 409Nm By Aligator

Komentarz

• Hanz2k
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 522

Paczek, jak lecisz KAT-WROC w godzinę zegarową to nie dziw się że pali 18. Ciekawe jaki czas miałeś KAT-WAW?
                    Hanz2k
                    1,8 T by MT
                    :admin: bo nie użyłem Szukaj

Komentarz

Pracuję...