Też miałem taką awarię. Wymieniłem przerywacz, ale nie pomogło. Dopiero wymiana całego przełącznika pod kierownicą rozwiązała problem.
przełącznik ten jest rozbieralny i naprawialny :szeroki_usmiech (naprawa 50 zł)
A gdzie w Warszawie lub okolicy można ten przełącznik naprawić bo dostaje szału od pstrykania. przerywacz juz wymienułem
Elektryk na Al. Prymasa Tysiąc Lecia zaraz za rondem jak bedziesz jechał w strone mostu Grota po wyjeździe z tunelu pierwsza w prawo. Jest tam VW/Audi/Skoda/Serwis (Dobrucki) potem myjnia za myjnią w lewo.
Elektryk ten regeneriuje rozruszniki, alternatory itp.
Ma ktoś?
Jakiej firmy/model/cena
Warto kupić?
Jak działa, z ilu metrów wykrywa i co?
Wykrywa też fotoradary, i samochody z nimi? (tzn czy do tyłu też działa)
Popieram i zgadzam sie, nie ma nic lepszego, mam już długo w samochodzie i nie wyobrazam sobie jazdy bez tego, na dodatek czasami działa lepiej niż GPS.
Ja stawiam na CB radio. Najlpeszego pod kółeczka..........
"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30 www.dynosoft.pl
a mam takie pytanie odnosnie cb. trzeba montowac taka duza antene?? nie chcialbym miec takiego druta na samochodzie...
Tomek
Hej nie nie trzeba montować długiej anteny, jest wiele rozmiarów i dobierasz w zależności od potrzeb, im dłuzsza tym lepszy zasięg itd, ja mam ok 75 cm i jest wystrczajaca w 100 %, kolega ma jeszcze mniejsza ok 50 cm i również sobie chwali, potem istotny jest sposób mocowania - czy dziura w dachu, uchwyt lub magnesówka, Polecam
Pionek znów gra.......
ja mam cb od ponad roku zwróciło mi się jeszcze zanim dojechałem z nim do domu
natentki można montować róże jaką komu się podoba wielkość i dłuższa tym lepsza
ale jest keden warunek trzeba ją zestroić z radiem i autem dobrze zestrojone cb
bedzie nam długo służyć a źle szybko może sie spalić i klops
ja od wtorku bede miał na stałe 2m10cm antene w dachu 8) :lol:
Co do antyradarów .. to poszukaj w sieci .. ceny od 200 do 1000. te tańsze łapią tylko z przodu a droższe zasieg 360` czyli i z tyłu.
Osobiście uważam ze nie ma co ładować w niego mase kasy bo :
a) nawet najatańszy antyradar łapie fotoradary - roznica w odległoąci między tym najdroższym a najtańszym to kilkanaście metrów. A fotoradar wysyła ciągle wiązkę więc spokojnie da sie rade schamować do odpowiedniej prędkości.
b) nawet najdroższy antyradar nie sygnalizuje ze stoi policja - sygnalizacja jest w momencie gdy w ciebie strzela "przeciwnik" (wypuszcza wiązkę) a sami wiemy jak sie maskują i jak bedziesz zasówał a on wyskoczy zza krzaka kilkanaście metrów przed tobą to ten antyradar za 200 jak i ten za 1000zł bedą tak samo skuteczne - to czy cie złapią albo ile zapłacisz zależy na ile zdołasz shamować ..
Jeśli bedziesz kupował sugeruj sie głownie tym ile zakresów maja. Im więcej tym lepiej.
Obecnie już nie trzeba mieć zezwoleń, jeżeli nie chcesz wykorzystywać CB do rozmów radiowych cały czas, spokojnie mozesz montować antene 75 cm,
Proponowane firmy to President, oraz Alan, najbardziej popularne i mało awaryjne, faktem jest że powinno sie zestroić komplet jak djczas napisał wcześniej, nie zestrojone radio to szybko spalona końcówka mocy.
Cena zależy co od tego jaki sprzęt chcesz mieć czy nowy czy używany, na necie napewno coś znajdziesz.
A żaden antyradar ni epowie Ci gdzie stoją niebiescy, a na radiu dowiesz sie co do kilometra na drodze np 245 km w kierunku W-wy i zwanlniasz na 244 i po problemie.
Ostatnio niestety panowie policjanci, również posiadają CB w samochodach i lubią namieszać ................Ale idzie łatwo ich rozpoznać bo kierowcy maja swój typowy CB radiowy slang. 51 pod kółeczka
Pionek znów gra.......
Kolega mial kiedys w domu CB i denerwowalo mnie w tym CB - ciagly szum i do tego wszyscy w okolicy nawalali na danym kanale co popadnie. W domu mozna to wytrzymac, bo specjalnie czlowiek siadal, zeby pogadac. Nie wiem jak z obecnym sprzetem, bo z 10 lat minelo od tamtych czasow, ale jak dalej tak jest, to ja nie wyobrazam sobie tego w aucie. Jak trzeba filtrowac wiadomosci czy dotycza mnie czy nie, albo trzaski slychac, to jest to porazka.
a mam takie pytanie odnosnie cb. trzeba montowac taka duza antene?? nie chcialbym miec takiego druta na samochodzie...
Tomek
tu: http://www.foto.cb.nio.pl/index.php?...-octavia-combi jest zdjecie mojej instalacji. Strojenie (jak tu nizej kolega wspominał) niezbedne. Antenka trzyma si edobrze, testowana przy 198 km/h na A1, brak sladow przesuniecia.
Oskar
czarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
Na czym polega to strojenie? Dopasowanie anteny do odbiornika?
Gdzie się co? takiego robi i za ile?
Ja zrobilem to w serwsie CB w Mostkach za Swiebodzinem (woj. lubuskie). Na trasach , po ktorych chodza TIRY sa takie punkty. W duzych miastach napewno sa takze takie miejsca. Ja zaplacilem za strojenie i montaz odbiornika (przepchniecie kabli, przymocowanie radia do konsoli itd.) wraz z antena...cos okolo 30 zeta. Uwazam ze tanio. Do strojenia słuzy SWRmeter wpinany miedzy antene a radio
Oskar
czarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"
Co do antyradarów .. to poszukaj w sieci .. ceny od 200 do 1000. te tańsze łapią tylko z przodu a droższe zasieg 360` czyli i z tyłu.
Osobiście uważam ze nie ma co ładować w niego mase kasy bo :
a) nawet najatańszy antyradar łapie fotoradary - roznica w odległoąci między tym najdroższym a najtańszym to kilkanaście metrów. A fotoradar wysyła ciągle wiązkę więc spokojnie da sie rade schamować do odpowiedniej prędkości.
b) nawet najdroższy antyradar nie sygnalizuje ze stoi policja - sygnalizacja jest w momencie gdy w ciebie strzela "przeciwnik" (wypuszcza wiązkę) a sami wiemy jak sie maskują i jak bedziesz zasówał a on wyskoczy zza krzaka kilkanaście metrów przed tobą to ten antyradar za 200 jak i ten za 1000zł bedą tak samo skuteczne - to czy cie złapią albo ile zapłacisz zależy na ile zdołasz shamować ..
Jeśli bedziesz kupował sugeruj sie głownie tym ile zakresów maja. Im więcej tym lepiej.
Dokładnie tak. Szukajcie w Allego... Bardzo przydatny sprzęt. Foto wyją z jakiś 400 m a suszarki z daleka (ponad 1 km) ale muszą strzelać.... Ale jak strzelają w Ciebie i masz refleks można zwolnić..
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz