Antyradar

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mrozio
    Drive
    • 2005
    • 46

Antyradar

Zamieszczone przez razaw
    Zamieszczone przez piotrekwawa
    Zamieszczone przez QBA
    Też miałem taką awarię. Wymieniłem przerywacz, ale nie pomogło. Dopiero wymiana całego przełącznika pod kierownicą rozwiązała problem.
    przełącznik ten jest rozbieralny i naprawialny :szeroki_usmiech (naprawa 50 zł)

A gdzie w Warszawie lub okolicy można ten przełącznik naprawić bo dostaje szału od pstrykania. przerywacz juz wymienułem
    Elektryk na Al. Prymasa Tysiąc Lecia zaraz za rondem jak bedziesz jechał w strone mostu Grota po wyjeździe z tunelu pierwsza w prawo. Jest tam VW/Audi/Skoda/Serwis (Dobrucki) potem myjnia za myjnią w lewo.
    Elektryk ten regeneriuje rozruszniki, alternatory itp.
    Taekwondo
  • Sebastian_M26
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 1823
    • Superb II (3T4)

Antyradar

Ma ktoś?
    Jakiej firmy/model/cena
    Warto kupić?
    Jak działa, z ilu metrów wykrywa i co?
    Wykrywa też fotoradary, i samochody z nimi? (tzn czy do tyłu też działa)

Pytam sie posiadaczy bo reklamy już czytałem.
    Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

podobno najlepszym antyradrem jest CBradio :lol:

Komentarz

• oskar
        Drive
        • 2005
        • 63

Zamieszczone przez da3

zgadzam sie.......sam mam i barzdo sobie chwale. Nie tyklo jako zabezpieczenie przed policja, ale takze jako zrodlo informacji o korkach, zagrozeniach

Oskar
        czarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"

Komentarz

• Luca
          Rider
          • 2004
          • 524

Popieram i zgadzam sie, nie ma nic lepszego, mam już długo w samochodzie i nie wyobrazam sobie jazdy bez tego, na dodatek czasami działa lepiej niż GPS.
          Ja stawiam na CB radio. Najlpeszego pod kółeczka..........
          "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
          Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
          Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
          www.dynosoft.pl

Komentarz

• tomek
            L&K
            • 2005
            • 1078

a mam takie pytanie odnosnie cb. trzeba montowac taka duza antene?? nie chcialbym miec takiego druta na samochodzie...

Tomek
            O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• MZD
              Ambiente
              • 2004
              • 242

Zamieszczone przez da3
              Kierowcy się wymieniają info o stojącej Policji czy też można nasłuchiwać jakichś kanałów policyjnych ?...
              Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• salvado
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 314

Do mojego CB radyjka podpiętą mam zwykłą magnesówkę. Na prostej działa do 3 km.
                Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• Luca
                  Rider
                  • 2004
                  • 524

Zamieszczone przez tomek
                  a mam takie pytanie odnosnie cb. trzeba montowac taka duza antene?? nie chcialbym miec takiego druta na samochodzie...

Tomek
                  Hej nie nie trzeba montować długiej anteny, jest wiele rozmiarów i dobierasz w zależności od potrzeb, im dłuzsza tym lepszy zasięg itd, ja mam ok 75 cm i jest wystrczajaca w 100 %, kolega ma jeszcze mniejsza ok 50 cm i również sobie chwali, potem istotny jest sposób mocowania - czy dziura w dachu, uchwyt lub magnesówka, Polecam
                  Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

ja mam cb od ponad roku zwróciło mi się jeszcze zanim dojechałem z nim do domu
                    natentki można montować róże jaką komu się podoba wielkość i dłuższa tym lepsza
                    ale jest keden warunek trzeba ją zestroić z radiem i autem dobrze zestrojone cb
                    bedzie nam długo służyć a źle szybko może sie spalić i klops

ja od wtorku bede miał na stałe 2m10cm antene w dachu 8) :lol:

Komentarz

• neck99
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 1326

Co do antyradarów .. to poszukaj w sieci .. ceny od 200 do 1000. te tańsze łapią tylko z przodu a droższe zasieg 360` czyli i z tyłu.
                      Osobiście uważam ze nie ma co ładować w niego mase kasy bo :

a) nawet najatańszy antyradar łapie fotoradary - roznica w odległoąci między tym najdroższym a najtańszym to kilkanaście metrów. A fotoradar wysyła ciągle wiązkę więc spokojnie da sie rade schamować do odpowiedniej prędkości.

b) nawet najdroższy antyradar nie sygnalizuje ze stoi policja - sygnalizacja jest w momencie gdy w ciebie strzela "przeciwnik" (wypuszcza wiązkę) a sami wiemy jak sie maskują i jak bedziesz zasówał a on wyskoczy zza krzaka kilkanaście metrów przed tobą to ten antyradar za 200 jak i ten za 1000zł bedą tak samo skuteczne - to czy cie złapią albo ile zapłacisz zależy na ile zdołasz shamować ..

Jeśli bedziesz kupował sugeruj sie głownie tym ile zakresów maja. Im więcej tym lepiej.

Dobre firmy to Whistler, Bel, Cobra

OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
                      SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• mirus
                        Ambiente
                        • 2005
                        • 213

Możecie coś skrobnąć na temat CB? Trzeba mieć na to jakieś uprawnienia?
                        W jaki sprzęt zainwestować (marka, model) i ile to może kosztowa mniej więcej?
                        Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
                        Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

cb można skompletowac juz ot 300 zeta

Komentarz

• Luca
                            Rider
                            • 2004
                            • 524

Obecnie już nie trzeba mieć zezwoleń, jeżeli nie chcesz wykorzystywać CB do rozmów radiowych cały czas, spokojnie mozesz montować antene 75 cm,

Proponowane firmy to President, oraz Alan, najbardziej popularne i mało awaryjne, faktem jest że powinno sie zestroić komplet jak djczas napisał wcześniej, nie zestrojone radio to szybko spalona końcówka mocy.

Cena zależy co od tego jaki sprzęt chcesz mieć czy nowy czy używany, na necie napewno coś znajdziesz.
                            A żaden antyradar ni epowie Ci gdzie stoją niebiescy, a na radiu dowiesz sie co do kilometra na drodze np 245 km w kierunku W-wy i zwanlniasz na 244 i po problemie.
                            Ostatnio niestety panowie policjanci, również posiadają CB w samochodach i lubią namieszać ................Ale idzie łatwo ich rozpoznać bo kierowcy maja swój typowy CB radiowy slang. 51 pod kółeczka
                            Pionek znów gra.......

www.dynosoft.pl

Komentarz

• djczas
                              RS
                              • 2005
                              • 9612

luca jeszcze dobre radyjko to maycom

Komentarz

• mirus
                                Ambiente
                                • 2005
                                • 213

dzięki.

Komentarz

• neck99
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 1326

51 pod kółeczka
                                  heeh ... oraz - dwie do 69 na poboczu :szeroki_usmiech

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

mozna inaczej np.: parking z obsługą

Komentarz

• neck99
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 1326

byle nie z samoobsługą :szeroki_usmiech k

BTW: Djczas pozdrowienia dla siostry żony

Komentarz

• Dig Dug
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2005
                                        • 1306
                                        • Seat

Kolega mial kiedys w domu CB i denerwowalo mnie w tym CB - ciagly szum i do tego wszyscy w okolicy nawalali na danym kanale co popadnie. W domu mozna to wytrzymac, bo specjalnie czlowiek siadal, zeby pogadac. Nie wiem jak z obecnym sprzetem, bo z 10 lat minelo od tamtych czasow, ale jak dalej tak jest, to ja nie wyobrazam sobie tego w aucie. Jak trzeba filtrowac wiadomosci czy dotycza mnie czy nie, albo trzaski slychac, to jest to porazka.

Jak jest inaczej, to wyprowadzcie mnie z bledu.
                                        Była O1 jest F2.

Komentarz

• oskar
                                          Drive
                                          • 2005
                                          • 63

Zamieszczone przez tomek

Tomek

tu: http://www.foto.cb.nio.pl/index.php?...-octavia-combi jest zdjecie mojej instalacji. Strojenie (jak tu nizej kolega wspominał) niezbedne. Antenka trzyma si edobrze, testowana przy 198 km/h na A1, brak sladow przesuniecia.

Oskar

Komentarz

• mirus
                                            Ambiente
                                            • 2005
                                            • 213

Na czym polega to strojenie? Dopasowanie anteny do odbiornika?
                                            Gdzie się co? takiego robi i za ile?

Komentarz

• djczas
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 9612

są firmy najczęsciej tam gdzie kupisz to ci zestroją
                                              koszt około 30 zł w krakowie

dig dug szumy można wytłumić do tego służy pokrętło squelch a na kanale 19 rozmawiają tylko kierowcy bo to jest kanał drogowy
                                              btw neck 99-i
                                              pozdrowie

Komentarz

• oskar
                                                Drive
                                                • 2005
                                                • 63

Zamieszczone przez mirus
                                                Na czym polega to strojenie? Dopasowanie anteny do odbiornika?
                                                Gdzie się co? takiego robi i za ile?

Ja zrobilem to w serwsie CB w Mostkach za Swiebodzinem (woj. lubuskie). Na trasach , po ktorych chodza TIRY sa takie punkty. W duzych miastach napewno sa takze takie miejsca. Ja zaplacilem za strojenie i montaz odbiornika (przepchniecie kabli, przymocowanie radia do konsoli itd.) wraz z antena...cos okolo 30 zeta. Uwazam ze tanio. Do strojenia słuzy SWRmeter wpinany miedzy antene a radio

Oskar

Komentarz

• Masmo
                                                  L&K
                                                  • 2005
                                                  • 1145

Zamieszczone przez neck99
                                                  Co do antyradarów .. to poszukaj w sieci .. ceny od 200 do 1000. te tańsze łapią tylko z przodu a droższe zasieg 360` czyli i z tyłu.
                                                  Osobiście uważam ze nie ma co ładować w niego mase kasy bo :

a) nawet najatańszy antyradar łapie fotoradary - roznica w odległoąci między tym najdroższym a najtańszym to kilkanaście metrów. A fotoradar wysyła ciągle wiązkę więc spokojnie da sie rade schamować do odpowiedniej prędkości.

b) nawet najdroższy antyradar nie sygnalizuje ze stoi policja - sygnalizacja jest w momencie gdy w ciebie strzela "przeciwnik" (wypuszcza wiązkę) a sami wiemy jak sie maskują i jak bedziesz zasówał a on wyskoczy zza krzaka kilkanaście metrów przed tobą to ten antyradar za 200 jak i ten za 1000zł bedą tak samo skuteczne - to czy cie złapią albo ile zapłacisz zależy na ile zdołasz shamować ..

Jeśli bedziesz kupował sugeruj sie głownie tym ile zakresów maja. Im więcej tym lepiej.

Dobre firmy to Whistler, Bel, Cobra

http://www.antyradary.phi.pl/
                                                  Dokładnie tak. Szukajcie w Allego... Bardzo przydatny sprzęt. Foto wyją z jakiś 400 m a suszarki z daleka (ponad 1 km) ale muszą strzelać.... Ale jak strzelają w Ciebie i masz refleks można zwolnić..
                                                  Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Pracuję...