tak jak pisal Maicroft, odpowietrza sie takim dzyndzlem z boku i slychac syczenie wczoraj wlalem 56 litrow ale to juz bylo po sam korek ani ml wiecej by nie weszedl a na kompie jeszcze bylo 60 km do przejechania wiec mysle ze ok 60 litrow wchodzi z odpowietrzeniem teraz po przejechaniu 50 kilometrow komputer wskazuje 920 km do zrobienia
Ile km robicie na jednym baku?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
dobra to jeszcze raz zapytam o ten odpowietrznik.
Ja zawsze tankowałem do pierwszego wybicia, bez odpowietrzania i wtedy wskazówka nie wchodziła mi na max tylko troszkę przed. Jeżeli teraz będę tankować, będzie pierwsze wybicie i odpowietrzę (wcisnę ten dzyndzel) to od tego momentu trzeba już kontrolować czy nie przeleje się ropa, czy znowu po chwili się zapowietrzy i trzeba odpowietrzać? to jest jednorazowe odpowietrzenie, czy co kilka litrów na końcu trzeba odpowietrzać?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBMało prawdopodobne. To że raz w miesiącu tankuje to nie jest wyznacznikiem niskiego spalania :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Uważajcie z tym tankowaniem i wciskaniem odpowietrznika!!!
Ta rezerwa na odpowietrzenie po cos przecież jest! Jeśli ktos nadynda pełen bak i bedzie na maxa wciskał ten dzyndzel to nie bedzie miejsca na zwiekszona objetosc paliwa,która jest zależna od tmperatury. Jesli nie wypalimy tej nawdwyżki a przyjdzie wysoka temperatura(lub auto zostawimy nie odpalane do lata) moze nam rozszczelnic układ paliwowy lub wylatywać korkiem.Już odebrane A3 TFSI limuzyna
Komentarz
-
-
W okresie letnim jest calkiem mozliwe spalanie w granicach 4.3 l/100km srednio i wcale nie trzeba sie specjalnie starac,
trzeba tylko jezdzic przepisowo i nauczyc sie przewidywac sytuacje na drodze.
Mnie nigdy nie udalo sie spalic wiecej niz 4,7 l/100 tym samochodem(w zimie jezdze innym autem).
A w trasie jadac do 100km/h na odcinku 700km, nawet 3,6l/100km.
I nie sa to dane z komputera, tylko wyniki ze stacji paliwowych.
Uprzedzam ewentualne pytania, jezdze w miare dynamicznie i nie jestem zawalidroga.
pozdrawia innych uzytkownikow OCP.
Komentarz
-
-
Tytus_ocp, Przejedzmy sie razem, chce to zobaczyc. Jezdzisz gdzies na poludnie - Kielce, Krakow, Katowice :twisted:
Przepisowo tj na krajowej 1-ce na ograniczeniu do 70 zwalniasz i TIRY zaczynaja Cie wyprzedzac i zaczyna sie wyscig :evil:
Jezdze dziennie po tych gownianych slaskich drogach jakies 150-700km i widze eko driverow ktorzy NIE ZJADA ZA CHINY LUDOWE Z LEWEGO PASA bo oni oszczednie jada i.... mamy taki watek specjalny gdzie sie można pożalić.
Komentarz
-
-
Cześć,
Max zasięg jaki udało mi się zrobić to 867 km (potem jeszcze kilka razy 863 i 864 km).
Min spalanie jakie uzyskałem to 5,3 a max 5,7.
Styl jazdy spokojny (ale nie PSJ :wink: ), czasami jednak przeganiam maszynę po obrotach.
Ale może istotna rzecz: tankuję głównie na Bliskiej i Preem, a od czasu do czasu na Shellu.
Pls napiszcie na jakich stacjach tankujecie. Faktycznie ciekawe, czy jeśli na Shell lub BP to zasięgi będą większe, a spalanie mniejsze...
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz