oznaczenie szyb

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mustang
    Classic
    • 2009
    • 16

oznaczenie szyb

Witam,
    w mojej O1RS jest fabryczne radio z magnetofonem :/ Myślę, coby zmienić je na jakiś CD ewentualnie MP3. Jestem jednak zwolennikiem fabrycznych radyjek - chętnie też zapchałbym to miejsce pod radiem, które robi aktualnie za półeczkę...

Widzialem radia Rhapsody (chyba dobrze pamiętam?), czy to dobre jest? Warto? Chcialbym aby świeciło tak jak wszystko na zielono, grało w miarę przyzwocie i stylistycznie odpowiadało wnętrzu Octavii. Macie jakieś propozycje?

Ile trzeba na to szykować złotówek?
    mustang
  • rudzik
    Classic
    • 2008
    • 10

oznaczenie szyb

witam

zna sie ktos na oznaczniach szyb czy , szyba dot 49 i szyba dot 24 to beda takie same szyby czy to raczej jest główny wyznacznik, bo masz szybe stłuczona przednia w octavi 99r m477 as1 dot 49 43R 00070 a mam mozliwosc kupienia taniej bo za 230 zł nowa splintex laminated nr. 43r 0008594 dot 24 m122 as 1 warto bo montaz kolo 150 zeta a razem krzycza 550 pln

będę wdzięczny za pomoc

Komentarz

• 4yaro2
      Classic
      S_OCP Member
      • 2008
      • 22

Oznaczanie szyb
      Szyby montowane w nowych samochodach posiadają :
      1. kod ....8.... oznaczający rok produkcji
      2. homologację
      3. bardzo ważne na każdej jest nazwa marki np FORD + nazwa firmy która wyprodukowała szybę np Saint - Gobin

Jeżeli brak jest np nazwy marki oznacza ,że szyba została wymieniona

Yaro

Komentarz

• rudzik
        Classic
        • 2008
        • 10

tak ale mi bardziej chodzi czy wyzej wymienione szybysa takiesame rozmiarem .....czy ta druga bedzie sie do mojej octavi nadawala

dzieki z gory za odpowiedz..

Komentarz

Pracuję...