wydaje mi sie ze 2002 albo 2003 bo z tego rocznika był samochód, ale za cholere nie moglem zanlezć na oponie rocznika.
[O1] Woda w bagażniku
Zwiń
X
-
[O1] Woda w bagażniku
Witam serdecznie!
Ostatnio mam problem a mianowicie w bagażniku w miejscu gdzie jest koło zapasowe zbiera mi się woda... tam jest kilka takich gum/korków jednej z nich nie miałem i sądziłem że to właśnie przez to. Niestety, zakleiłem ta dziurę w może nie profesjonalny sposób ale na pewno wiem że już tamtędy się nie dostaje woda. Moje pytanie to czy reszta tych gum może przepuszczać wodę czy może jest jeszcze inna przyczyna dostawania się wody. Dodam tylko że woda nie dostaje się od góry przez klapę bagażnika ponieważ wykładzina jest suchutka...
Proszę o jakieś sugestie...
Dziękuje
-
-
Sprawdz prawy bok ( tam gdzie leca wizaki kabli ) , czesto tam cieknie. Otwórz tą klapke i wybadaj czy nie ma nieszczelnosci na bocznej szybce. Masz kombice czy sedana ??Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
ma sedana...
sprawdzę ten prawy bok, koło wiązki kabli może rzeczywiście tam coś cieknie...
dzięki
[ Dodano: Sro 19 Mar, 08 12:19 ]
obadałem sprawę
rzeczywiście w prawym boku podążając tuż za kablami mam wodę. Najdziwniejsze jest to że jest tam też ten gumowy korek (mniejszy niż pod kołem zapasowym) tylko że on musi puszcza wodę (po naciśnięciu go wychodzą bąble powietrza i woda)
po wyczyszczeniu wszystkiego do sucha zostawiłem tak samochód.
Teraz mam pytanie czy ten korek gumowy można gdzieś dokupić, czy to jest możliwe żeby woda dostawała się jeszcze inna strona.
Ps. z lewej strony też jest taki korek i tamtędy też przedostaje się woda.
Dziękuje za wszelkie podpowiedzi..
Komentarz
-
-
Powiem szczerze ze nie wiem jak to jest w sedanach ( posiadam tylko kombice a tam przeważnie cieknie z uszczelki kolo szyby ) Spawdz szczelność tych korków, jak dobrze rozumiem sa to korki do rynienek moze sa zawalone syfem i temu dzieja sie takie zonki ?? Zapewne ktorys OCP-owicz z sedanem powie Ci co jest przyczyna ...Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
pisałem tutaj co to jest: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=12041
[ Dodano: Sro 19 Mar, 08 19:10 ]
przy problemach używaj opcji SZUKAJ
Komentarz
-
-
Witam ponownie
okazało się że te korki/uszczelki pod kołem zapasowym były założone odwrotnie...
udało mi się je wyciągnąć i założyć tak jak być powinny oraz dodatkowo uszczelniłem je czarnym silikonem, teraz woda już się nie zbiera.
Faktycznie, woda mogła się również dostawać bokami tuż za nadkolem, ale wydaje mi się że główna winą było odwrotnie założenie tych dużych uszczelek/korków pod kołem zapasowym.
Dziękuję za pomoc i dobre rady.
Komentarz
-
Komentarz